26 december 2012

The Kids

Eller barn och barn... De är ju Anders barn, men barn är de knappt längre! Stora barn. Fina hur som helst och lika sin far :-)
Det blev en mysig fikastund och en fin avslutning på julhelgen. Nu är i stort sett alla familjemedlemar presenterade för varandra. Det känns fantastiskt bra, stort och nästan overkligt!
Nu är mina småttingar hemma igen och vi myser en stund i soffan framför TV:n.
Späckad TV-kväll på Svt1 ikväll. Vi insåg över andra koppen kaffe innan idag att det bara finns Ett bekymmer med det. Ingen pissepaus, eftersom de inte har några reklamavbrott i svt. Hur ska det gå?

25 december 2012

Spelets regler!

Igår efter att barnen hade hämtats för julfirande med sin pappa och sina kusiner fick mamma fram ett nyinköpt spel som heter Sequense. Det såg superavanserat ut vid första anblicken, men det var som en lite klurigare, vuxenvariant av "fyra i rad". Jag och brorsan teamade ihop med rätt gott resultat.
Det är kul med spel, men trots enkla regler och att det just finns regler så försöker man liksom komma runt dem för att kunna få ut något mer och till slut vinna. Så trots enkla, tydliga regler så är de inte alltid så lätta att följa dem. Man vill så mycket att fuskandet bara händer. Visst kan det kännas igen även i livet. Dock lönar det sig i långa loppet att följa de där reglerna i livet och inte fuska även om det visat sig finnas undantag även där.
Det slutade oavgjort i gårdagens drabbning ialla fall. Så allt var frid och fröjd när kvällen tog slut!


24 december 2012

Phew

Då har stressen lagt sig! Julen är firad med alla och mysigt har det varit. Vi tjuvstartade hos pappa i går. Ute i skogen, fullt med snö och ett rött hus med vita knutar. Som en Astrid Lindgren-saga.
Tomten var snäll och det hade vi också varit visade det sig.
Idag, julafton, skarpt läge, tomtegröt kokades till frukost sedan på med kläderna och vidare till mor. Föväntansfulla barn väntade på tomten, Thilde genomskådade "honom". Ellioth anade oråd han med, eftersom tomten inte brukar ha klocka!? Sötisar! fina saker fick vi allihop.
I Borås väntade Anders mor och man idag, så dit åkte han för att fira.
Fick dock den här söta bilden i ett sms, just precis när jag själv tänkte tanken om att han garanterat skulle vara minst lika romantisk och omtänksam som Lufsen i den situationen!
Puss & God Fortsättning!



21 december 2012

Snooze = Snuffs...

Hur många snoozar när klockar ringer tidigt på morgonen? Jag räcker upp handen. Minst en omgång brukar det bli. Min telefon är inställd på knappt 10 minuter. Det är jobbigt att studsa upp ur sängen, men behöver lite tid att vakna till. Det är vad jag intalar mig i alla fall. Kanske lurar jag mig själv till att bli ännu tröttare, vad vet jag. Men jag tänker ändå inte studsa upp direkt när klockan ringer. Särskilt inte när jag under snoozningen hinner snuffsa lite på den trötta godingen intill. Stackare, jag väcker honom flera timmar innan han ens behöver vakna… Men sedan får han ju sussa vidare när jag har smygit ut. Jag kanske inte ens behöver nämna att jag gärna också hade sussat vidare. Men nu jäklar, är det ledigt i 2 veckor. Det blir otroligt skönt, även om den lugna ledigheten börjar lite hektiskt med sista julklappsköpen i eftermiddag.

 

19 december 2012

Sista minuten

Tyvärr handlar det inte om en resa den här gången heller, utan mer om stress över julklappar, som ännu inte finns i sedvanlig ordning.

Varje år tänker jag att man kanske ska satsa pengarna på just en resa istället för julstöket. Ledig brukar man ju oftast vara ändå.  Men, det är väl som med mycket här i livet, att man inte saknar kon förrän båset är tomt. Det hör nog till att det ska vara lite småstressigt och en lite lätt ångestfylld känsla över att hitta den där perfekta julklappen. Och sedan är jul ändå jul… det blir inte detsamma i solen, bestämmer jag mig för att tro.

Idag är det dags i alla fall att inhandla de där julklapparna - på Gekås. Anders har inte satt sin fot på Gekås på alldeles för länge, så det blir nog en upplevelse. Mamma trodde att det kanske kunde vara en bra idé att ha koppel på, så han inte kommer bort. Idén är inte helt dum… Vill ju liksom hemskt gärna ha med honom hem igen!

Barnen i fokus, som alltid. Resten är nästan klart… och lite till behöver funderas ut. Det är där stressen kommer in. Så jag är faktiskt rätt nöjd med att julgranen sattes in redan förra helgen.

18 december 2012

Uppdrag...

… att fixa sista touchen på julklappen till cheferna. Lite pyssel och jox, så att det blir något fint man lämnar över. Lite kul är det allt, även om det är svårt att bestämma ibland hur det ska vara. Först lade jag i varsin blomstergrupp i korgen. Det hade varit enkelt. Men sedan kom jag på att en av dem åker till Thailand imorgon och kan få svårt att hålla den lilla växtstackarn vid liv då. Så jag fick tänka om. Att utgå från var tre mörkblå kuvert innehållandes biljetter till Johan Glans Standup-show på Folkan i Borås.

Efter lite pepparkaksbak hemma hos mor så fick jag ihop mitt pyssel riktigt bra. Tanken omvandlades till ett färdigt resultat. Jag blev nöjd och nyss lämnades de över och även cheferna blev nöjda. Mission Completed.

17 december 2012

På minuten

Blev nästan lite nervös, kände att jag fick förhöjd puls, blodet rusade och temperaturen i kroppen steg en aning. Två minuter kvar… Drar ett djupt andetag. Nu gäller det att ha tungan rätt i mun. Det finns inget utrymme för misstag… En minut. Så ja, lugn… Går det så går det.

Klockan blev 12.00 och med darrande händer knappade jag in allt som behövdes i informationsrutorna. Skickade och pustade ut! Väntade och 20 minuter senare kom bekräftelsen.

Det blir simskola för Thilde i vår! Phuu…

16 december 2012

Denna ständiga längtan!

Visst är det märkligt!? Alltid längtar man efter något eller någon. Längta är oftast rätt härligt förutom att tiden går sååå himla långsamt!

Glitter och ljusslinga

Det är två av de ting som redan gjort mig lätt vansinnig sedan vi tog in granen igår… Den ljusslingan jag har tror jag har 160 ljus. Det är nog egentligen en utomhusslinga, men jag gillar småljus istället för de stora. När de väl är på plats alltså. Igår, när jag höll på en dryg timma med att sätta i ljusen så började jag omvärdera… Den här ljusslingan får nog åka ut med granen efter jul och nästa år ersättas mot en hederlig vanlig, om det inte kommit ut något fint mellanting på marknaden tills dess.

Glittret sedan ska vi inte tala om… guldiga glittertrådar, som fastnar precis överallt… När barnen åkt till Patrik sedan så ska dammsugaren fram. Ingen idé innan.

Jag har inte hängt upp mer är fyra grejer, högt upp där barnen inte kunde nå, resten är deras helt egna verk och så får det vara.

IMG_2304

15 december 2012

Lilla hjälpredan!

Lördag redan och det blev en lite mer stressig förmiddag än vad jag räknat med. Kan bero på att det var svårt att komma ur sängen idag med. Snabbt och lätt fick mina ärenden gå. Gran inhandlades och denne skall kläs imorgon. Blir kul om det går att få upp trasslet till belysning. Hoppas Thilde är lika hjälpsam då :-)
Trevlig lördag på er. Här åker godisskålen fram nu.

14 december 2012

Man ska inte ge sig...

Kan Veronica Maggio, så kan väl jag! Eller? Dags att lägga in en extra växel vad gäller låtskrivande och sedan skicka dem vitt och brett över Sverige och världen. Det räcker bevisligen med EN stor hit för att dra in stora pengar. Hur svårt kan det vara egentligen?!

 5,5 miljoner sätt in på Veronica Maggios konto från STIM idag! Grattis säger jag! Men nästa år vill jag nog vara med och dela på pengarna.

13 december 2012

Lilla blygisen...

Thilde, sötstumpan som är så blyg och tycker att det är lite jobbigt att göra saker inför folk. Hon klarade uppdraget som tärna i morgonens Luciatåg på skolan galant! Vid intågandet gömde hos sig lite bakom tjejen framför, men så såg hos oss och log i alla fall. Sedan stod hon tryggt bakom en längre tjej en stund innan hon vågade titta fram. Sjöng gjorde hon med, olikt tidigare år. Sååå stolt mamma förstås. Härligt med framsteg på ”blygfronten”.

Vi hade en härlig kväll igår med många skratt. Mormor och Bosse kom förbi med Ellioths tomtekläder. Anders hade förhandlat lite, så vi kunde fika lite innan vi till slut hamnade allihop på golvet och skrattade oss igenom några varv av Viskleken, med olika lyckat resultat. Sedan blev det julmat efter önskan av Thilde. Så lutfisk, potatis, ärtor och vit sås stod på bordet en stund senare. Det är löjligt gott med massa kryddpeppar på, sen att det ser ut som dålig mat, som varit nere i magen och vänt när man geggat ihop allt…. Det får man blunda för. Ikväll firas Lucia med Ellioths förskola, så hem och svida om Ellioth till Tomtenisse och på med lite kaffe och sedan iväg igen. Jul är Ingen lugn tid i den bemärkelsen…

 

11 december 2012

Det var det…

Det gick upp för mig ikväll att det var terminens sista Skivstång/intervallpass. Var tog tiden vägen? Har knappt hunnit tänka på det, utan bara gjort. Det har varit trögt vissa veckor och dagar, men väl där får jag den energi, som nog har varit extra viktig just den här hösten.

Salen var fylld till bredden och några nya ansikten dök också upp. Alltid lika kul för mig, eftersom det då blir lite extra utmaning att göra ett bra “jobb” och förmedla glädje så att de gärna kommer tillbaka igen. Det har funkat. Tänk, trots att det ibland känns lite stressigt att hinna med sin träning och många gånger kan vara ett litet pusslande så tror jag i sista änden att det nog ändå är värt tiden, för piggare och gladare blir man och det lönar sig i längden, för alla runt omkring.

Sååå vad tror ni om ett litet lätt Nyårslöfte inför 2013… eller en utmaning. Testa mitt pass till våren! Då kör jag onsdagar kl 18.00. 75 minuter härlig träning för hjärta, kropp och hjärna. You´re more than welcome!

10 december 2012

Känner jag dig?

Visst är det otroligt märkligt det där med att man tycker sig känna människor väl, men så händer det något och allt ställs på sin spets och det visar sig att inget som sagts längre stämmer…

Jag har säkert förändrats till viss del på den här resan. Konstigt vore det väl annars. Men jag måste nog ändå säga utifrån mitt eget perspektiv(något partiskt dock) att jag fortfarande har kvar fötterna på jorden (trots svävandet bland molnen) och kan tänka hyfsat klart och inte göra allt för förhastade saker, som kan få mindre bra eftervärkningar. Även om allt egentligen är en enda stor eftervärk! Dessutom har jag slitit hårt för att allt ska flyta så smidigt och smärtfritt som det nu kan gå.

Vi pratade om pengar och tipsvinster här på frukostrasten, om hemska men tyvärr vanliga exempel på hur giriga och dumma folk blir när det handlar om pengar. Allt annat sunt förnuft läggs åt sidan och man får tunnelseende och ser bara en sak… högen med pengar, som man ändå aldrig innan har haft… och ALLA tycker att det är bedrövligt! Ändå kan det bli så.  Vi vet inte mycket om varandra och hur vi reagerar i situationer vi ställs inför… Ibland får man rannsaka sig själv bara och kanske fråga sig två gånger om det är så här jag vill att det ska vara.

7 december 2012

Högt i tak...

Nej, nu pratar jag inte om lägenheten igen, även om det stämmer in på den också. Jag pratar om stämningen på jobbet och på gårdagens julbord. En lättsam stämning och lika lättsamma kollegor och högt i tak. Det underlättar… Skönt när man kan skratta ihop när det hoppar grodor hit och dit ur munnarna. Några av kollegorna som varit gifta många år sladdade in lite under bältet. Det tänktes för några sekunder nostalgiskt tillbaka till tiden då de kunde väcka varandra mitt i natten bara för att lusten föll på. Sedan konstaterade en av dem att han nu faktiskt uppskattar att sova istället… Illa! Haha…  Då  hoppade min groda ut och sa:  - ”Ja, jag har ju börjat om… så jag får vara glad om det blir lite sömn…” Jeeeesus…  Vet inte om jag var värst ändå, då jag också fick reda på av kollegan att deras säng nog behövde skruvas fast i väggen, så att inte barnen vaknar… Högt i tak som sagt!

Kl. 06.45 ringde min klocka idag… en hel timma försent. Undrar hur många här som tror att jag verkligen hade ställt klockan en timma fel idag, efter gårdagens kommentarer.

Julbordet på Åhaga var fint och välsmakande och showen var det bra ös på tyckte jag! Kul!

 

6 december 2012

Senaste nytt...

…Så svårt att lämna sängen! Det är svårt i vanliga fall kl 6 på morgonen, men det blir inte precis lättare att kravla sig ur när det ligger en varm, gosig och kärleksfull man bredvid. Effekten blir att man dras närmare istället för att gå upp. Det löste sig idag med, men det ska bli skönt att få lite sovmorgon till helgen efter en fullspäckad vecka. Det har inte varit mycket vila. Sprang fram och tillbaka igår kväll, så nu är flyttkartongerna tömda. Allt finns utplacerat i skåpen och tänka sig… än finns det flera tomma skåp kvar. Resväskorna ska ner i källaren… Hoppas på att de plockas upp igen om inte allt för lång tid. …och så var det den där garderoben, som köptes till Ellioths rum för två år sedan. Det kanske går troll i den. Eller så var det meningen, som allt annat verkar vara, att den också skulle flytta och få bo på annat ställe.

Ikväll blir det julfest med jobbet och imorgon blir det antagligen en tröttisfredag till. Vi ska till ÅHAGA på Julbord och Show. Det blir skoj och gott får vi tro. Åker till mitt numera andra hem i Borås direkt efter jobbet och fixar till mig där. Skönt också att ha nära hem senare på kvällen. Dessutom kommer jag utifrån kylan och får krypa ner hos samma varma, gosiga och kärleksfulla man igen!

5 december 2012

Första natten

Igår, efter en fullspäckad eftermiddag hämtade jag mina fina barn, så att de fick komma och se lägenheten möblerad och sova första natten. Nytt och spännande även för dem. Klockan blev ganska mycket innan vi kom i säng, men då somnade de fort och gott  i varsin ände av rummet. Kändes skönt! Jag slumrade till bredvid Thilde en stund och vakande strax efter kl 22.00. Så det blev inget röjt igår. Det får jag ta ikväll i min ensamhet, när de små hjärtanen blivit hämtade. Målet är att tömma flyttlådorna som står kvar. Och hitta plats åt alla prylar jag har. Liksom organisera lite, fylla alla skåp som faktiskt finns. Kan hända att jag kan orkar montera barnens garderob, men det är inte alls säkert. Att få denna kvällen att gå blir alltså inga som helst problem. Dock känns det redan tomt och konstigt utan mitt stora hjärta, på 1, 96... . Att någon kan kännas så himla självklar!? Det är rätt häftigt faktiskt… blir lika förundrad och glad varje gång vi kommer till den slutsatsen.

 

4 december 2012

Ingen TV

Eller jo, en TV har jag. Det är bara det att det inte är någon signal från antennen, så vi har inte lyckats få igång någon bild. Märkligt nog försvinner kvällarna helt utan förvarning ändå. Igår fick vi besök av pappa, Helen och farmor, som så länge varit nyfikna på Anders. Vi fikade och hade trevligt och de var imponerade av lägenheten. Innan de dök upp fick jag in en säng till Ellioth och lite smått och gott, som mamma hade handlat åt mig på IKEA. Det är fortfarande smågrejer, som saknas. Men det är ju snart jul. Något ska man ju önska sig med!

Hur som helst, så är barnens sängar bäddade och det blev riktigt fint efter lite flytt runt, runt, runt med alla möbler. Hoppas de ska trivas där. Kvällsmaten intogs först klockan 22… Ja, det var ju det. Tiden…

Vad gjorde man förr, utan TV? Nu vet jag… :-P

 

3 december 2012

På plats!

Frågan är om det inte var en av de allra sista pusselbitarna. Det Kan omöjligt vara särskilt många kvar på detta pussel nu. I alla fall inga så knepiga och svåra, som några av de senaste. Två nätter har nu sovits i nya lägenheten. Vi har sovit så gott så, även om de nya kuddarna var lite platta. Lätt fixat dock. Får köpa två till så att hela sängen blir full med goa kuddar.

Vi har burit och burit och plockat och grejat. Allt har flutit på oerhört smidigt får jag säga. Hade bästa hjälpen av mor, Bosse, bror och finaste älsklingen. TACK!

Det står flyttkartonger lite överallt fortfarande, även om det har plockats upp en hel del också. Känns redan rätt mysigt faktiskt. Adventspyntet är uppe och vardagsrummet var väl anpassat till de möbler jag har fixat.  Nu får jag försöka fixa i ordning i rummet där barnen ska bo. Än är det bara en hög med möbler utan någon som helst tanke. Det tål att tänkas på lite alltså. Jag ska hämta barnen imorgon kväll efter träningen, så att de får sova hos mig en eller par nätter. Liksom göra övergången lite smidigare. De är såklart nyfikna också.

Efter jobbet idag blir det mathandling. Äger ingenting där typ… Så back to basic. Mjöl, socker, kryddor…osv. Fattar ni vad mycket saker, som är så självklart att man bara har hemma!? När den shoppingen är klar så blir det lite ”stökeri” till i lägenheten och efter det kikar pappa, Helen och farmor förbi. Ännu fler nya möten idag alltså. Spännande, roligt och SÅ självklart!!!