31 januari 2013

Fånga ögonblicket!

Det är en konst i sig men det behövs egentligen inga prylar för att spara ett fint minne. Men ibland vill man ha fina bilder att se på också. Kameran lämnade jag när jag  flyttade och nu har jag bara min mobiltelefon att fota med. Det funkar i dagsljus, någorlunda. Men det är både roligare och lättare att fota med en riktig kamera.

Jag har nog hittat en som kan passa mig. Den verkar innehålla det mesta, trots det lilla formatet. Funderade igår på om man skulle slå till, men jag suger nog på karamellen till lite närmare semestern, eller kanske våren. Men visst är den fin.

30 januari 2013

I´m alive!

Jorå, här sitter jag nu i soffan och gör ingenting! Rätt gott. Skivstångspasset gick faktiskt riktigt bra idag och det var som jag trodde en tuff intervalldel, Men kul! Alla kämpade som små blå. Nu väntar ett par dagars träningsvärk och en vår, där man bara blir starkare och starkare (och lite snyggare)! Gött!

Laddad!

Trots den tidiga timman, så känner jag mig efter en genomlyssning av passmusiken rätt laddad inför ikväll. Passet är klart! Det gjorde gott att få sova på saken bredvid älsklingen som ger mycket positiv energi.

Jag tror nog att intervalldelen blir lite tuffare den här gången. Så det blir intressant att se om jag själv orkar. Haha… Knappt jag vågar säga att jag inte har testat att dra den rakt igenom själv. Det blir samma utmaning för alla ikväll med andra ord. Spännande! (OM jag får ordning på bränning av skiva sedan bara… Den lilla detaljen.)

Jag återkommer om det finns någon energi kvar när jag kommit hem.

 

 

29 januari 2013

Chicken!

Ja, bland tar man ju det säkra före det osäkra. Idag blir det en favorit. Kycklingsoppa! Men trots att det är en favorit så görs den så sällan. Är inte det konstigt? Idag ska i alla fall älsklingen få smaka på den, bland annat…

Jag har känt mig sådär extra, löjligt kär och förälskad nu i några dagar… Helt underbart är det! I den finaste som finns! Jag vet att jag är tjatig, men det går inte vara tyst!

 

28 januari 2013

Det värsta jag varit med om!

Allt är ju relativt!

Kompisens kille sa något så otroligt klokt och storsint en gång för ett par år sedan när de var hemma hos oss. De orden finns kvar hos mig för det är verkligen så sant! Vi hamnade i ett samtal om svåra ämnen och jobbiga saker man varit med om. Han berättade en historia som är otroligt långt i från mitt liv och som hade fått mig att bryta ihop för länge sedan antagligen. Den fick och får mina ”bekymmer” att blekna och kännas väldigt fnuttiga. Men i relation till vad jag tidigare varit med om så kanske det är det värsta JAG varit med om.

Det han var tydlig med var att det spelar absolut ingen roll VAD man gått igenom. Det går inte gradera på någon skala. Det handlar bara om vad man kan relatera till! Så även om det som hänt mig inte är så farligt i andras ögon, så är det bara MIN känsla som säger att det är det värsta som hänt just MIG, något annat vet jag inget om!

Ett löfte!

Förra onsdagen sa jag till ”mina motionärer” att vi skulle köra skiten ur det Skivstångspasset och att jag om en vecka skulle ha ett nytt pass! Tänk vad man kan lova va!? Det där med eld i baken har jag ju pratat om förut. Samma sak igen. Spotify går varmt dagarna igenom i jakt på den bästa musiken. Jag är en bit på väg nu. Några timmar gick åt igår kväll när barnen hade hämtats för sin vecka hos pappa. Den här kvällen kommer ägnas åt mixning, genomkörning och korrigeringar… Blir svettigt och sent känns det som och garanterat ny träningsvärk om ett par dagar. Men fasen heller att jag ska komma dragandes med det gamla passet en vecka till. No way! Nytt och fräscht. Ett löfte är ett löfte!

Hoppas vi ses på onsdag!

26 januari 2013

Go dag!

Idag när jag väl fick för mig att bilddokumentera lite så glömde jag givetvis mobilen hemma! Kanske ska köpa mig en kamera.
Det var härliga barn i pulkabacken, även om det var lite kyligt och bitigt i vinden. Och korv fick vi. Anders fixade glöden, as always! Några timmar var vi ute, sedan blev det kaffepaus hos mamma en stund.
Nu är vi tillbaka i TV-soffan. Imorgon kör vi mammaträff och sedan skridskor! Det blir en bra sista dag den här barnveckan, som för övrigt har varit en riktigt bra vecka! Nu följer en minst lika bra vecka! Vi ska ut på första riktiga daten. Spännande... Pirr pirr.

Löööördag!

Frukost intagen i soffan. Extremt osmart med barn bredvid. Smulor överallt. Men så bra då att här ändå måste dammsugas! Det blir lite röj och fix innan mannen i mitt liv dyker upp påpälsad upp över öronen. Vi ska åka pulka idag, med tillhörande korvgrillning. Finns det något godare? Ja, jo det gör det ju, men utegrillad korvligger rätt högt upp på listan ändå. Det blir en mysig dag! Sitter kvar i soffan med kaffet liiiite till!

25 januari 2013

Lite simmig

2,5 timmar i badhuset gör sitt vid veckotrötta mammor och barn. Simmig i ögonen nu. Vinet gör väl snart sitt också. Vi har just landat i soffan, ätit tacos och nu kikar vi på Wildkids i väntan på Gladiatorerna. Kanske får jag lite ny motivation till träning av dagens program. Eller så är jag helt enkelt för trött för att ta in... Återstår att se! Njuter av fredagen och ser fram mot lite sovmorgon och en ny härlig dag imorgon. Fina Anders kommer och joinar oss då. Nu skålar vi via sms... Vad gör man liksom!?

Vad vill jag?

Gör du det du vill? Jobb, fritid, ja i livet i stort…? Om du svarar nej på frågan så är nästa följdfråga genast ett stort VARFÖR? Vem bestämmer i ditt liv mer än du? Det är bara du som kan göra förändringarna vilka det nu än må tänkas vara. Klyschigt! I know! Men sant.

Hade ett litet samtal igår på nätet om träning och motivation. Det är A och O. Men vill man tillräckligt mycket, så går det. Jag tog Gladiatorerna som exempel. Vissa av tjejerna där har grymt snygga, välformade kroppar om än kanske lite väl mycket muskler emellanåt för min smak.  Hur som helst… det slog mig sist jag tittade att JAG kan ju faktiskt också se ut så, om jag vill! Det är bara att jobba lika hårt. Tid tar det, men är det det du vill, så kör för fan!

I mitt liv just nu är det mest smådetaljer som jag vill ändra på, döda ting egentligen. Så som ny bil t. ex. Resten finns! Jag känner att jag gör det jag vill, finally! Dock ska jag försöka lägga till ett eller två träningspass min barnfria vecka…

Slutdravlat för den här gången!

24 januari 2013

Det här med dofter...

Det är lite spännande! Själv har jag, trots okunskap om parfymsorter, en favorit sedan länge. Den är till råga på allt helt jäkla omöjlig att uttala, smart! Så köpa över disk kan vi glömma... det skulle aldrig bli rätt. Sist hittade jag parfymprover för några 20-lappar på Tradera. De har räckt länge, men tog slut härom veckan. När jag och Darling tog en vända på stan förra helgen lyckades jag få tag på ett nytt litet prov for free. Himla käckt. Nu kan jag lukta gott ett tag till.
Nog om det.
Själva doftandet är häftigt, hur man kan attraheras så av och passa ihop så bra med en doft och hur doften sedan kan sätta sig som berget i minnesbanken för att flera år senare framkalla massa härliga känslor.
Det lustiga i sammanhanget är att det visat sig vara samma toner i även älsklingens parfym... Doften är bara ETT av alla mina sinnen som njuter av honom! Mmm...

23 januari 2013

Några ord...

Det är roligt med ord… dock är jag ingen person som läser böcker. Det händer nästan aldrig faktiskt. Ändå  är det roligt att skriva, både skapandet och det faktiska skrivandet med pennan i handen och fina krumelurer och meningar på pappret.

Kan må hända ha med inspiration av musik, livet och kärleken att göra. Det bubblar ur några textrader här och där. Både svenska och engelska. Flera har redan fått fina melodier och en härligt känsla och resten går säkert att använda någon gång i framtiden.

Tänk vad mycket jag plitat ner förut genom åren, med den bestämda tanken att ”NU ska jag skriva en låt”. Men alla dessa gånger utan undantag har texten hamnat i papperskorgen. Men inte nu. För nu finns ju resten av verktygen. Nu sparas det, i dator och telefonminne, eftersom det vanliga minnet är lite si sådär ibland.  Man vet ju aldrig, snart kanske hitlåten kommer…

 Note to self: Ta inte emot svarta pengar då!

 

Ni har väl föresten inte missat vår artistsida på Facebook.

Klicka här och gilla oss gärna, så får ni löpande uppdateringar när det händer grejer. Det närmar ju sig spelning och intervju i Radio Sjuhärad t.ex.

 

 

22 januari 2013

Bröstchock...

Hå hå ja ja…

Det är faktiskt lite fascinerande. Tänk om det hade blivit samma omvända fokus om en som har väldigt små bröst väljer att dölja det lilla som finns, liksom platta till lite extra. Hade det blivit ”Var-är-brösten-chock” då?

No big deal tycker jag, så länge man känner sig fin och bär upp sina kläder och så farligt var väl inte detta!?

21 januari 2013

Ett halvår sedan...

... på lördag, som det small i dubbel bemärkelse. Herrejösses, vilken smäll! En skitjobbig dag och kväll, och så var det precis tvärtom samtidigt... Helt underbart! Att jag ens höll ihop det dygnet är ett under. Jag håller ihop än, trots en tuff höst likt en mindre berg-o-dalbana känner jag mig faktiskt väldigt hel. Helknas och klurigt och säkert helt obegripligt för många, men så jävla självklart... för mig, för oss! Nyper mig i armen lite varje dag. Mycket kärlek!

Tröttisar...

Söta, goa ungar imorse. Trötta, som jag vet inte vad. Thilde var knappt ens vaken när vi gick ut till bilen. Men det var heller inte tjurigt! Så skönt. Jag fick min beskärda del av bråk igår kväll vid nattningen. En katt och råttalek runt hela lägenheten. Två timmar tog det innan Thilde gav upp ”fighten” och det krävdes efter höjda röster och visade in till sängen ett 20-tal gånger bara en riktigt go kram det sista för att lugnet skulle infinna sig. Men allt det andra behövdes tydligen också för att vi till slut skulle hamna där. Jobbigt men ändå gott på något vis. Vi får fortsätta kramas ikväll efter simskolan. Saknade någon att krama i min säng igår kväll. Så otroligt tomt och konstigt. Tur då att jag inte har svårt för att somna själv.

20 januari 2013

Happy!

Kom på mig själv idag med att stå och fånle i duschen... Efter en helt underbar helg hos älskling, mår jag sååå bra! Men vad jobbigt det var att åka där ifrån idag. Trots det är jag nu rejält laddad för en mysvecka till, nu med barnen. Glada barn är hämtade och vi kikar på bacillakuten och förbereder oss för nattning. Imorgon börjar en vecka som bara kan bli bra, nu när det ska jobbas lite färre timmar.
Puss på er alla!

18 januari 2013

Dagarna går...

Torsdag kväll och kärleken knackar på dörren. Härligt. Och vips, så är det fredag igen. Försöker få lite fredagsfeeling. Herregud vad den här veckan bara har rasslat till. Inget nytt Friskispass i sikte, än… Tyvärr! Men det kommer.

Jag ser med ett mycket större lugn fram emot kommande barnvecka, nu när det finns mer tid till förfogande. Matlistan är planerad, så där sparas också in tid. Kul va, att läsa om mitt planerande hit och dit!?

Ikväll fredagsmyser jag i Borås. Det blir lite av en Boråsweekend med helpension de här helgen. Lyx! Kanske hinns det med lite lampskärms- & klädshopping mellan, rep, låtskriveri, matfix och gos. Behöver nån bra byrå till hallen med, men det får vänta. På söndag hämtas barnen igen. Längtar efter dem, så det blir mysigt!

17 januari 2013

Bokning

Igår skrev vi in spelning nummer tre den här våren i kalendern. Kul! Lite att jobba för också… Vet inte om det det blir så mycket musik just ikväll… mer än den vanliga ”ljuva”. Men helgen är vigd åt detta. Det är lite att färdigställa och repa innan radiosändningen i februari. Spännande och roligt. Kicken man får är verkligen betalning nog känns det som, även om det vore käckt att få ut en låt eller två och dra in även lite STIM-betalningar.

Fasen, jag har ju Trisslotter att skrapa… fem stycken. Kanske finns det lite kosing där.

14 januari 2013

Blev bättre än jag trodde...

Tänk vad jag har suttit och räknat fram och tillbaka på pengar hit och dit när huset var till salu och budgivningen hade dragit igång. Allt bara för att ha lite koll på hur det skulle bli i sista änden när Mäklararvodet var draget… Nu är allt ur världen! Det blev inte så ”farligt” som jag trodde. Efter ett ganska snabbt och lätt möte med mäklare och bank med påskrift av ytterligare papper och överlämning av nycklar gick i alla fall jag där ifrån nöjd och lättad.

Kan ni fatta!? Nu är det klart, som när på en deklaration 2014… Det kan hända en otrolig massa grejer på 6 månader har det visat sig… Vilken jäkla höst! Det vill till att hålla i sig hårt och ha något tryggt att luta sig mot om det stormar… Det har jag! Men tack och lov har det inte varit mer än ett par små kastvindar så här långt och till slut brukar ju vinden mojna.

 

12 januari 2013

Flyttstäd

Bläää... Tråkdag. Dags att städa ur huset. Nycklarna ska lämnas till nye ägaren på måndag. Det är strax dags att packa bilen full med städgrejer. Barnen ska också med fast får leka hos grannen ett par timmar först. Tacksamt att det gick att lösa. Städandet är det det allra sista i hela den här karuseller. Sedan är det avslutat. I alla fall allt det praktiska.
På't bara!

11 januari 2013

Upprymd och lättad!

Det är inte bara kärleken som gör en sån! Utan även när grubblerier försvinner och det istället blir en fantastisk lösning av det. Jag svävar nästan en decimeter ovanför kontorsstolen idag. En ganska liten förändring som gör så himla mycket! Det började med gott humör hos barnen i morse, lätta lämningar och i tid på jobbet.
Där lade jag fram mitt arbetstidsförslag här på morgonen och fick bara tummen upp!
 
Barnveckan blir som följer (för er som läste förra inlägget):
Måndag            7-16.15
Tisdag              7-14.30
Onsdag            7-14.30
Torsdag            7-14.30
Fredag              7-14.00
 
De ställer gärna upp på det om det kan underlätta för mig. Så underbart att höra! Det underlättar otroligt mycket. Dessutom, sa de att lite flex på morgonen om det blir stretigt med barnen är helt ok och att jag likaväl kunde få årets löneökning direkt också, så att jag åtminstone slipper gå ner i lön, utan kan stå kvar på samma! Marie är GLAD idag och så är det fredagsmys på det Tjohooo… Bara EN som saknas!
 

10 januari 2013

Har jag hört den förut?

En liten lustig grej som hände under ledigheten. Vi satt i köket med barnen och fikade tror jag. Inne i vardagsrummet hade jag lämnat datorn på med Spotify. Efter en stund hajar jag till så på en låt med hör igenkänningsfaktor. Den är bra och jag börjar genast undra vem som har gjort den från början? Den är så bekant på något vis. Jag hör inte jättetydligt men kan ändå nynna med en stund, eftersom jag kan texten…  Efter ytterligare några sekunder så inser jag att det ju är MIN LÅT! En text jag själv skrivit och som jag ju dessutom sjungit in… Det är mig själv jag hör. Det var en sjuk känsla men ändå härlig, eftersom jag plötsligt på något vis hörde den ”utifrån” med andra öron faktiskt gillade den!
Mer musik är på gång under våren och det är så himla kul när det händer grejer!
 
Klicka på bilden för att lyssna!

9 januari 2013

Ska jag eller ska jag inte?

Jag tror jag ska…
Sitter och slår plus och minus på miniräknaren och räknar hundralappar hit och dit. Jag funderar på om jag ska gå ner lite i tid, i alla fall varannan vecka då jag har barnen. För att få lite eftermiddag och inte bara kväll så fort man kommer hem. Vad är då några hundralappar, egentligen? Man får göra det som går utefter hur situationen är.  Men då är frågan… Vilken variant ska man välja? Om man nu FÅR välja…
 
1.
Måndag    7.00-15.15
Tisdag      7.00-15.15
Onsdag    7.00-15.15
Torsdag    7.00-15.15
Fredag      7.00-14.00
 
2.
Måndag    7.00-16.15
Tisdag      7.00-14.15
Onsdag    7.00-16.15
Torsdag    7.00-14.15
Fredag      7.00-14.00
 

8 januari 2013

Inget kalas utan kras…

Eller hur är det man brukar säga?

I söndags 30 minuter innan kalaset skulle börja, mitt under förberedelserna hände en liten olycka… Jag hade just plockat ner mitt finproslin från ena skåpet i köpet, koppar, fat och assietter. Dessa stod på bänken. Kakorna lades upp på fat och Ellioth stod på en stol bredvid. Han satte ett timglas med sugpropp på skåpets glasdörr och Vips! Helt plötsligt försvann han ner mellan stolen och bänken. Med sig fick han kaffefat och kaffekoppar. Jag tjoade och det krasade ordentligt när porslinet åkte i backen. Ellioth sopade i hakan på vägen ner och blev givetvis väldigt rädd och ledsen, men kunde själv gå och sätta plåster på sin haka medans jag sopade bort spåren. Tur att han inte skar sig! Men jösses så himla tråkigt att mitt samlarporslin gick i kras. Dessutom var den utgående modell redan när jag samlade, så det är nog inte så enkelt att få ta på nytt. Särskilt inte bara kaffefat, eftersom de ju iså fall säljs tillsammans som  kopp + fat. Är det värt pengarna?

elegance

Förövrigt har det varit en tuff morgon och eftermiddag med barnen, även om kvällen slutade bra med pannkakor, fix och en ovanligt lugn nattning. Det tackar jag för och somnar lugnt ikväll!

Imorgon får jag träffa kärleken igen! Känns som en hel evighet sedan…Läääängtar!

7 januari 2013

Gääääsp

Har vaknat flera gånger i natt, har tydligen sovit väldigt lätt. Antagligen med rädsla för att försova mig. Kollade på klockan både 04, 04.30 och 05 innan den ringde 05.30. Barnen var sååå trötta stackarna, men det ska alltid bråkas lite ändå. Det orkas med.

Nu längtar jag till sängen igen… Åååh tänk att få gosa sig ner nu under täcket igen, tyvärr går det över framåt kvällen och då är det istället svårt att komma i säng i tid. Märkligt det där. Fast jag tror inte att det spelar någon roll om jag lägger mig kl 22, eller 23.30. Det är alltid lika trögt att gå upp 05.30 ändå… Bättre att njuta några vakna timmar till på dygnet istället. Eller?

 

GRATTIS gullungen på 5-årsdagen idag!

6 januari 2013

Kalas

Idag har jag och barnen fixat och fejat, bakat och fixat. För klockan 15 vankades det 5-årskalas för vår lille spjuver, med temperament utan dess like och med en stor portion kärlek och charm. Lille Ellioth, redan 5 år. Stora killen om han får bestämma själv.

Jag är otroligt tacksam för att alla, hela gänget från Patriks sida dök upp och var med och firare. Själv måste jag säga att det kändes helt ok, men sedan vågar jag inte svara på hur det kändes för övriga. Det var ett par trevliga timmar i alla fall och det är bra. Det blev massa Lego som det garanterat kommer pysslas med ett tag framöver. Star Wars-roboten här har han byggt ihop ikväll, helt själv mellan utbrotten. Fina kläder och lite annat smått och gott blev det med. Kul!

bild (2)

Skönt att det också gick att få dem i säng vid 20.00 idag, det kanske underlättar i alla fall lite grann imorgon bitti… Tro kan ju försätta berg sägs det, så vi litar blint på det.

Jag njuter av lugnet och laddar för ett fullspäckad vecka. Först ut imorgon simskola för Thilde. Det ser hon fram emot. Hoppas hon gillar det.

God morgon...

Efter en seeeen nattning igår efter Mamma Mia, som båda barnen gillade, var det illa tvunget att ställa klockan på lite mer human tid än att vakna vid 10.30. Så kl 07.20 började min mobil att spela i morse... Jösses, så optimistiskt. Snoozade en timma innan jag gick upp. Som tur var kom Ellioth in då, annars hade jag nog snoozat än. Min disciplin har jag nog pratat om innan... Hur som helst två timmars "tidsvinst" denna morgon. Hoppas det märks ikväll, att de somnar i tid. Imorgon väntar ju första dagen på en ny termin för skola, dagis och jobb. Fullt ös mot vår och sommar!

5 januari 2013

The Flow

En bra dag… det har liksom flutit på bara. Rätt så lugna barn, det gör under vid humöret och dessutom har Thilde fått leka av sig lite när en kompis kom hit en stund. Under tiden de hade sång och dansshow för varandra med stereon och mikrofonen på högsta volym bakade jag och Ellioth lite inför morgondagens 5-årskalas.

Mitt i detta hittade jag på en refräng och sedan en till… Det behövs inför vårens och sommarens små, musikaliska äventyr. Vi försöker göra även den här sommaren till ett äventyr. Även om förra sommaren lär förbli svårtslagen, i alla fall i en kategori…

Skapande och kreativitet!

Ibland så faller den där andan på när man minst anar. Som när man efter en nattning lik en mindre cirkus äntligen får lite lugn och ro... Där borde man egentligen genast somna. Men så kommer det en låt på sms från darling. Där finns en refräng med text på engelska... Verserna har en rätt tydlig melodi men saknar ord.
Jag hör de första orden i huvudet nästan direkt och får inom loppet av mindre än 30 minuter ihop två verser med lätt dolt budskap... Detta utan ett enda glas vin... ha ha. Kul, hoppas nu bara att ägaren till melodin tycker det med.

3 januari 2013

Kvällen i bilder

Elektrikern Marie har varit i farten ikväll och hon fick ljus i huset minsan. Jäklar så bra.
Sedan kom en leverans av soffbord och sekretär + att jag fick lite hjälp att montera gångjärnen på garderobsdörren. Många tack! Bitarna faller på plats, en efter en. Kul att ha lite ordning innan Ellioths kalas på söndag.


















Matlagning...

Jaha, då var det dags igen. Lite tjänstgöring framför spisen. Idag blir det kycklingfilé samt potatis och smörstekt lök i ugn. Förkokar potatisen, det blir godare tycker jag. Lite frasigare och mumsigare. Likadant är det med stekt potatis på spisen. Helst ska det vara kokt, överbliven potatis från gårdagen, och allra bäst blir givetvis färskpotatis! Svårt att slå nyårsmenyn, men detta funkar med.
Nu önskar jag glada, snälla, mätta barn resten av kvällen och en smidig nattning lite senare för omväxlings skull...

2 januari 2013

Mitt hjärta!

På nyårsafton efter att vi klarat av efterrätten, tror jag(!) så smet min sötis undan ett litet ögonblick och kom sedan tillbaka lite lurig med händerna bakom ryggen!
- Höger eller vänster?
- Höger!
Feeel... Andra handen förstås :-)
Där bakom fanns ett litet inslaget paket med guldsnöre och i det fanns en otroligt fin överraskning! Herrejösses vad fin han är och SOM han skämmer bort mig!!!
Ett jättefint hjärta, som jag med kärlek nu bär nära mitt hjärta! Saknar honom redan nu när vi antagligen inte ses på några dagar...

Mitt i natten!

Igår gick vi och la oss innan klockan var 23. Trots en slappisdag, mestadels framför TV:n (blev en kort promenad också), så somnade jag som en stock. När det var dags att vakna idag vid 8, kändes det som mitt i natten! Hur ska det gå att komma upp imorgon för att jobba? Lite tröst att det bara blir några timmar och att det är några dagar ledigt igen efter det.
Jag har nyss vinkat av Anders som hade lite jobbgrejer nu på morgonen. Sedan ska jag packa ner min inköpslista och så drar vi på shoppingtur till Ikea när han är klar.
Hoppas före det att mitt lilla soffbordsproblem får en lösning. Facebook löser mycket! Både lägenhet, soffbord och kärlek!

1 januari 2013

Gott Nytt År!

Ett bra år väntar! Kan inte bli annat.
Vi har njutit massa god mat och varandra. Ett fint avslut på det gamla och en underbar start på det nya, som heter 2013!