30 april 2013

Synd

Det finns många olika synder... Och synda är inte svårt... Det beror väl i och för sig på vad man själv lägger inom begreppet synd... Nu är det mer något som är väldigt, väldigt synd och faktiskt himla tråkigt. Det bidde inget deltagande i Svensktoppen Nästa i år. Otroligt synd! Det hade verkligen varit så himla skoj. Men så är det... Lite av spelets regler. Men som sagt, synd!
Det som är bra, är att det nu ska bokas Legolandsemester! Inget ont som inte har något gott med sig!

Lite knäpp måste man vara...

Stegräknar-, eller vi kan kalla den för motionstävlingen, började igår och då gäller det alltså att varje lagmedlem får ihop motion motsvarande 10.000 steg varje dag under fem veckor. Jag har inget aktivt arbete, så jag får ihop nånstans mellan 4000-5000 steg en vanlig dag från morgon till kväll om jag inte gör något utöver det vanliga. Väl hemma från simskolan, (som är en historia för sig den här gången) fick det bli en liten sväng med barnen igen. Guld värt med dem på cykel, även om det blir många småstopp. Det tickade på steg och när vi kom tillbaka lite frusna hade jag fått ihop nästan 7000 steg under dagen. När barnen sedan hade lagt sig så bad jag till övre makter att ingen satt utanför lägenheten och tittade. För då måste de undrat varför jag traskade på fram och tillbaka, hit och dit, om och om och om  igen. Knäppt! Men bra med stor lägenhet… Man skulle ju kunna fråga sig i så fall också om den eventuella personen utanför kanske också har knäpphetsdrag…!?  Jaja, man vill ju inte svika laget liksom, utan få ihop sina steg. Stepbrädan åkte fram en stund också och jag kunde klockan 23.00, med gott samvete registrera att jag nått målet första tävlingsdagen. Gott!

Nu är det nollställt sedan midnatt och det är bara att traska på.

 

29 april 2013

Vad är det som händer?

Ja det händer lite av varje. Roliga grejer, sånt jag både kan och inte kan kontrollera. Igår lämnade jag Borås efter en helt underbar helg. Det var med älsklingens fina ord klingandes i huvudet och med tårfyllda ögon, som jag satte mig i bilen. My God! Vad händer? Så lycklig att jag inte kan kontrollera mig… Fast det gör inget. Det är härligt. Tänk att några ord (dock väl valda) kan ta så djupt, värma så otroligt och framkalla sådana gläjdetårar. Suckar! Allt är så otroligt harmoniskt!

Jag fick dock den totala motsatsen till harmoni igår kväll när jag hade hämtat barnen. Jeeesus. Högt och lågt och utan öron. Till slut fick jag tipset att ta med dem ut för rastning. Så fick det bli, trots att klockan var 20.30 på kvällen. 45 minuter var vi ute. Barnen cyklade och jag fick en frisk promenad. Humöret ändrades på barnen genom att bara säga: ”ut och cykla”. Men sedan hade Thilde ändå lite svårt att komma till ro och hon somnade väldigt sent. Dock kände sig mamman återigen, i alla fall lite harmonisk och gick och lade sig hon också.

Söndagen är numera en lite märklig dag, där jag är kluven i två delar. Jag längtar på något vis alltid till nästa söndag. Antingen är det efter mina fina barn, eller så är det efter min stora kärlek.

 

26 april 2013

Plågsamt skönt

Det är med skräckblandad förtjusning jag startar helgen. Jag har nämligen bokat in mig hos, bästa och snyggaste massören i stan. Tänka sig, att han hade tid med mig! Det blir gott, fast jag vet också att det antagligen kommer att göra jävligt ont på sina ställen. Aj, aj, aj! Djupt andetag bara, det blir ju bättre efteråt. Efteråt har jag förstått att det serveras vin och ska lagas smarrig mat. Wiiihiii… Snacka om Happy ending!

Trevlig helg på er alla…

 

25 april 2013

Kärleken, den kärleken...

…Tänk vad den gör med en. Det skulle kunna vara en textrad i en låt… Jag har redan blivit lite småskadad av mitt textförfatteri och låtskrivande. Men det är roligt. Att jag dessutom får göra det tillsammans med min stora kärlek känns ju helt otroligt härligt. Det trillar in lite förfrågningar från olika håll, både beställningar på låtar och lite spelningar här och där. Vi är något på spåren med andra ord.

Nu längtar jag till i eftermiddag, då bilen styr direkt mot Borås och älsklingen. Känns redan pirrigt och det är så häftigt. Tankarna är någon annanstans emellanåt  och de frågande är-det-verkligen-sant-huvudskakningarna kommer fortfarande då och då, liksom de längtande suckarna. Crazy in love, helt enkelt.

24 april 2013

Lufta farmor...

Nu har det gått många månader redan sedan det var julafton. Fyra hela, precis på dagen. Då, mitt i julklappsstressen kom jag på att jag skulle ge min farmor en upplevelse istället för någon sak. Så jag diktade ihop ett litet rim om att jag skulle hämta upp henne en dag när våren hade kommit och ta med henne på en utflykt till Danmark. Det är nog 10 år sedan vi senast gjorde det och vi hade så trevligt så den gången. Det blev hon glad för, så nu får jag börja planera lite. Jag har bläddrat lite i min almanacka för att se vilken dag som kan passa. Sedan får vi hålla tummarna för att den dagen blir en fin dag, gärna med härlig sol.

Först mitt återkommande bekymmer – bilen! Ja, jag vet…  jag kommer aldrig till skott i någon av ändarna. Gaaah. Fattar inte att det ska vara så trögt. Hur som helst. Ny bil innan sommaren behövs om vi ska åka långt och ha med packning för fyra personer.

23 april 2013

Hur står det till med dig?

Nu är det blodigt allvar. Ingen kommer undan. Alla måste jobba för att det ska bli resultat. Nje, riktigt så hårt ska det väl inte bli. Men det är roligt om alla drar sitt strå till stacken nu när vi har bestämt oss för att vara med. Jag snackar om stegtävlingen, som vi på jobbet anmält oss till. Tre lag är nu skapade och peppningen inför starten nästa måndag har börjat så smått. Kul ska det bli.

 

Igår var också kul. Jag var i Fristad och lyssnade på när älsklingen höll föreläsning om mineraler och håranalyser. Väldigt intressant! Han hade fått 45 minuter till sitt förfogande, eftersom det skulle komma en man och visa juicer efter också. Denne hade fått fel på bilen och kunde inte komma. Tur var väl det, eftersom Anders ”höll låda” i två timmar. Massor av frågor från nyfikna deltagare, som kände igen både det ena och det andra. Allergier, eksem, magproblem, depressioner, värk, stress, högt blodtryck osv. Och har man inte något av följande själv, så känner man alltid nån som har lite bekymmer. Allt kommer inifrån och man tar enklast reda på ORSAKEN till problemen genom att göra en håranalys och jobbar sedan utifrån det resultatet. Jättespännande! Flera av de som var på föreläsningen fick nog lite av en Aha-upplevelse. Skoj.

 

Läs mer information här om du också blir nyfiken.

 

Lite mer info om håranalys

 

Härligt när det funkar

 

Resultaten låter inte vänta på sig

 

Boka föreläsning

22 april 2013

Vårskrik!

Helt underbart, samtidigt som mamman får hjärtat i halsgropen ibland… Vi gick en promenad i solen igår eftermiddag. Barnen trampade runt med sina cyklar och hej vad det gick i nedförsbackarna. De trampade så de nästan studsade på sadeln och Thilde tjoade, tjöt och skrattade om vartannat. Herreguuud… Ellioth sladdade i gruset och kände sig ruskigt cool.  Det var en härlig avslutning på min vecka med barnen. En bra vecka och vi har hittat på lite av varje. Fredagen spenderades på badhuset. Många blöta timmar blev det och maten hemma serverades först lagom till Let´s Dance drog igång. I lördags blev det en shoppingtur till Kinna. Barnen fick nya jackor och Ellioth nya vårskor. Efter att ha haft lite beslutsångest eftersom han inte gillade nån jacka vi tittade på gav han till slut efter och valde en armégrön jacka, som han kände sig snygg i. En cool, matchande mössa blev det också, liksom matchande skor. Kul! Finklädda åkte vi senare till kusten i min knappt fungerande bil. Ett äventyr i sig.

En mycket trevlig kväll blev det hemma hos barndomsvännen Diana med familj i Träslövsläge. Barnen lekte kanonbra och var sams hela tiden. God mat fick vi, en trevlig pratstund och en härlig promenad ner till stranden. Hem med bilen kom vi också. Fler sådana helger tack.

18 april 2013

Ute och cyklar...

Ibland går det fort. Vi kan inte hålla på att köra alla barnens grejer fram och tillbaka varje vecka... Vissa grejer känns mer eller mindre tvunget att ha dubbelt av... Idag fick Thilde en cykel till... Först en sväng om Team Sportia för att se om nästa storlek i ordningen kunde vara ett alternativ. Jo, kanske... Men sedan hittade jag en billig cykel på Blocket i samma storlek, som hon redan har. En halvtimma senare hämtade vi den. 250 kr! Höja upp sadeln lite till bara, så är den perfekt för henne hela säsongen. Nästa år får det bli uppdatering. Tack snälla mormor för cykeln!
Nu behöver mamman bara en ny bil också... Annars är det snart jag som är ute och cyklar... Pust!

16 april 2013

Stega på!

Utmaningar är ju till för att antas.

Till jobbet kom här om veckan ett reklamblad som jag för en gång skull inte kastade i papperskorgen. Istället låg det på mitt skrivbord och värkte ett tag innan jag presenterade idén för cheferna. Med lite skepsis, men ändå med lite nyfikenhet lästes broschyren uppifrån och ner och tusen frågor ställdes. Det handlar om en stegräknartävling! Nu jäklar ska det börjas gå. Peppad som bara den, vill jag börja direkt, men tävlingen börjar först den 29 april. Vi kommer tävla i lag och ska ta oss till spanska solkusten på fem veckor med våra steg. Minst 10.000 steg om dagen per lagmedlem. Kul. Let´s GO!

Semesterplaner... Tips?

Barnen önskar Legoland! Jag önskar fyra veckor sol och bad… Var som helst går bra! Vi får se vad vi kan göra åt saken. Om det passar med mina veckor och med ett eventuellt deltagande i Svensktoppen, så ska det nog gå att komma iväg till Danmark en sväng. Frågan är bara var som är bäst att bo? Eller, ja… svaret på den frågan har jag nog redan. Så nära som möjligt såklart. Men det kostar ju en slant också. Ska man köra hotell eller campingstuga? Tre eller fyra nätter? Badland OCH Legoland? Göteborg-Fredrikshamn eller Varberg-Grenå? Många frågor.

15 april 2013

Barnvecka

Och full fart från första början... Förutom en timma målande direkt när vi kom hem... Jag och Anders kliade huvudet över ett 160-bitars pussel med Disneys alla prinsessor. Vi löste det dock till slut. En lugn kväll ändå ända fram till läggdags. Himmel! Katt- och råttalek, där dottern i familjen spelade den retsamma råttan med mamman förgäves jagandes i hasorna! Nästan så... Hon stannade inte i sin säng, utan bara sprang upp retades. 1,5 timma senare när vi hade gått igenom i princip hela känsloregistret, somnade hon. Kl. 22. Då hade vi fått släcka ner vi med och vi somnade faktiskt riktigt tidigt istället. Upp 05.30 och nu är veckan igång på riktigt. Heeelt annat tempo och det är så otroligt gott med kortare dagar.
Helgen gick med kalas hos mor och Bosse. En trevlig kväll med god mat och dryck och många timmars prat.
Älsklingen hjälpte mig med sommardäcken innan barnen hämtades.

11 april 2013

Det här blir spännande!

Nya utmaningar… Alltid något på gång. Det är kul!

I höst blir det Friskisutbildning igen. Det är dags att uppdatera och lägga till IndoorWalking-instruktör på mitt CV. Blir väldigt spännande och ett superbra komplement till mitt styrkepass. Dessa två går dessutom alldeles utmärkt att köra som kombipass. Himla käckt. Ser mycket fram emot detta och är taggad för en weekend i Malmö i oktober. Sköj sköj!

För övrigt fick mysteriet med min bild ett svar igår. De är så käcka att de flyttar runt bilderna lite emellanåt och just nu pryder mitt foto en vägg inne i gymmet och där får jag erkänna att jag inte satt min fot på alldeles för länge… Fan, hade hoppats på ett Friskisfan!

 

10 april 2013

Våren gör två saker med mig...

Säkert fler, men två saker kommer jag på som är väldigt tydliga. Jag får nämligen träningsinspiration och shoppingsug! Men med det inte sagt att jag tränar massor eller shoppar loss som en galning för det. Men aldrig förr har det funnit så mycket fint man vill ha, både inredning, teknik, bilar, kläder… You name it. Än har jag inte kommit till husvagn… Jag kan ägna timvis  emellanåt med att surfa runt och i princip bestämma mig för att DET ska jag köpa, lägga det i varukorgen, surfa runt lite till… Då börjar jag tänka och det slutar med att jag stänger ner sidan, utan att handla. Tur är väl det annars hade jag varit urfattig.

Vad gäller träningen, så finns det hopp. Jag köpte mig ett par nya skor häromdagen och dessa testades lite lätt i går kväll på ett IndoorWalking-pass på Frikis och Svettis i Borås. Jag fick jobba hårdare än skorna. Det var ett rätt tufft pass, tuffare än Intervallpasset jag gick på i söndags tycker jag. Men det är en otroligt rolig träningsform, som jag har funderingar på att själv börja köra. Möte om detta på Friskis i kväll efter mitt Skivstångspass. Vi får se vad det blir av det.  Hur som helst är det ett fantastiskt bra alternativ till löpning, även om man inte tar sig runt ett Göteborgsvarv med en Crosstrainer och dessutom tränar inomhus… Men det är skonsamt för knän och fötter.

7 april 2013

Träningsdag

Tredje för veckan! Blir gott. Känns som det är lite flyt nu, utan att överdriva. Har lagt upp en liten träningsplan nu och imorgon tänkte jag investera i nya löparskor om jag hittar några. Skönt när det känns bra, då blir man extra taggad och inspirerad. Och våren gör absolut sitt också.
Först ut idag är mammaräff i Kinna hos Anna. Alltid trevlgt. Sedan blir det en stund i solen i eftermiddag och packning, eftersom mammaveckan är slut för den här gången...

6 april 2013

Avklippt från resten av världen...

Vad knepigt det känns... Inget nätverk på telefonen. Alltså inget internet! My God! Hur ska det gå? Har ju tusen saker jag skulle behöva kolla och göra precis just nu. Anmäla VAB till exempel, det glömdes bort igår. Sedan har jag ju INGEN koll på vad mina 200 vänner på FB har gjort de senaste tolv timmarna. Känns olustigt... Haha, nädå... Men ändå lite skumt måste jag erkänna då hela världen alltid annars finns tillgänglig i fickan, bara en fingersvepning bort.
Solen skiner och dagen har inga större planer. Ett litet besök på återvinningsstationen bara. Inköp av lördagsgodis också. I alla fall till mig. Barnen har kvar påskgodis, som säkert räcker ända fram till jul... Blää
Jaha ja då ska jag bara posta detta inlägg med... Jäklar! Inget internet... *Vänta, vänta*

3 april 2013

En liten släng av storhetsvansinne!

Ellioth avslutar kvällen med att säga att det är gott med naglar och snor och att han ska äta snor i hela sitt liv. Praktiskt och billigt, säger jag. Maten är alltid med. Kanske inte så bra i längden dock. Haha, jag säger då det!
Dagen är till ända, som på lite återhämtning och matintag. Jag föredrar riktig, lagad mat. Träningen är avklarad, skönt. Kör på fredag igen och sedan ett annat pass på söndag. Fullt ös mot sommaren nu. Efter passet, när jag fyllde min vattenflaska, tittade jag upp på väggen där mitt friskisfoto brukar sitta... Ja, Brukar! Nu gjorde det inte det. Borta! Kikade nyfiket runt på de andra väggarna, men ingen Marie "Skivstångsledare". Tankarna for iväg... Tänk om nån snott det!? Eeeh? Eller inte! Varför skulle man!? Nej, den lite tråkigare förklaringen är säkert att det ramlat ner och gått sönder... Får undersöka saken. Det hade dock varit häftigare om någon tagit det som fan-bild. Är det så, ska jag ladda autografpennan... You never know!

Den där latmasken...

Visst borde man passa på när man ändå är hemma... Med vad som helst egentligen. Jo, visst lite tvätt fick jag undan igår, men sen då!? Tyvärr går mina tankegångar likt: "Jag skulle ju ändå egentligen inte varit hemma nu och då hade Inget ändå blivit gjort, så det gör ju inget att jag slappar i soffan, eller bara sitter och njuter i solen." Tänker så en halvtimma till, sedan återgår det till normaltid. Pigga barn, och enligt klockan nu en helt vanlig eftermiddag. Dammsugaren ska luftas och träningskläderna packas. Hej då latmasken för ... Hmm..!? Idag!

2 april 2013

Bloggar från "uterummet"

En kort promenad till Ica och hem igen i solskenet. Kylskåpet behövde lite mat. Underbart i solen. Det hjälper lyckokänslorna på traven, precis som om det skulle behövas!? Väl hemma igen blev det en timme i solen på baksidan. Så jävla gott! Man bara ler. Efter den timman var barnen nöjda och nu är vi inne. Jag har placerat mig i hallen och släpper in solen genom ett vidöppet fönster!!! Häpp, ett eget uterum. Mmmm här stannar jag och kaffekoppen en stund. Så blir det lite hett om kinderna även denna kväll.

1 april 2013

Dela allt!

Visst låter det fint!
Men det behöver inte alltid vara lika charmigt som det låter. Inte mycket att göra tyvärr när förkylningen är ett faktum. Thildes ögon rann och var jobbiga förra helgen och jag fick en släng i veckan, som jag sedan överförde på älsklingen. Bacillerna går runt. Vi liksom delar på förkylningen. Hoppas det vill ge med sig fort. Anders har under långhelgen här gjort åt en hel årsförbrukning toalettpapper. Men vi har mellan snorande och nysningar haft det riktigt mysigt och bara varit, så mycket annat har vi inte orkat. Gosat, solat, lagat mat och ätit...
Igår efter barnhämtning bar det av med packad korg till skogen med mormor och Bosse. Det blev inte så mysigt som vi tänkt. Barn helt utan ork och energi. Ont i magen men ville inte äta något. Då satte Marie godisförbud till nästa vecka, trots allt påskgodis, som följde med hit. Skulle tro att det kan ha blivit lite för mycket av det goda i veckan. När vi kom hem igen lugnade det sig lite och vi fick i oss riktig mat. Sedan vände det. Dock blev Thilde dåsig framåt 18-tiden och försvann snart in till sin säng och somnade för natten. Lite febrig. Dagen har varit lugnare och trots lite bristande ork på morgonen före frukost, så åkte vi som jag hade lovat till Leos Lekland. Där lektes det ett par timmar, sedan tog det nästan stopp igen. Inte helt kry i kroppen lillstumpan. Så jag har bestämt att påskhelgen i år får en tredjedag påsk också. Nu tar vi det lugnt resten av kvällen och njuter av vetskapen om sovmorgon och lugn även imorgon.