31 maj 2013

Cocktail!

Det känns väl fräsch nu så här i sommartider? En kall, svalkande drink ihopmixad på bästa tänkbara sätt. Mmm… Det vattnas i munnen. Trevligt också då att man kan dra liknelsen vid vår medverkan i radion nu i eftermiddag i programmet med samma namn. Cocktail. Det kommer att bli en härlig mix av bra musik och trevligt snack. Jag kan inte tänka mig annat. Skojigt blir det och vi känner oss laddade och redo, men cooola…. Som Is. Också en ypperlig ingrediens i just en Cocktail!
 
Vi hörs mellan 17.00-17.30 i Sveriges Radio Sjuhärad!
 
SKÅL!
 

29 maj 2013

Det går alltid peta in...

... Om man vill!
Roliga saker eller saker man vill göra (ofta samma sak) är det inte så svårt att ta sig tid till, även om det ibland kräver lite fix och extra planering. Den här gången gick det ändå rätt smidigt när vi helt plötsligt blev erbjudna att medverka i P4 Sjuhärad på fredag i programmet Cocktail! Det krockade givetvis med en inbokad grillfest med jobbet samma tid, klockan 17.00. Men efter noga övervägande, i si så där tre korta sekunder, så kom jag på att de klarar sig alldeles utmärkt utan mig första timman, trots att jag är en del av festkommittén. Saknar de min närvaro, får de helt enkelt mingla till vår musik strömmandes från radion. Live! Skitkul blir det. Snabba puckar. Snabbrep imorgon kväll. Tur att inget var inplanerat!

Hångla offentligt!?

Intressant ämne visade det sig. Det har diskuterats flitigt och vridits och vänts på i radion nu halva morgonen. Den första frågeställningen var om det inte borde sättas en övre åldersgräns på offentligt hångel? Det är väl uppfriskande att få se lite kärlek och lust när man är ute och strosar. Särskilt dessa soliga dagar. Jag säger inte att det betyder att jag vill se folk klängandes på varandra med tungorna långt ner i halsen. Men jag tycker absolut att det är okej och en friskhetstecken att visa de känslorna man har öppet. Spelar ingen roll om det är ungdomar eller pensionärer. Lusten och kärleken tar jag för givet, när den finns, är den samma i alla åldrar även om den kanske inte alltid är precis lika himlastormande. Det ligger bara i betraktarens ögon om det är provocerande eller inte. Varför det provocerar får de som tycker att det gör det själva svara på.

Själv hade jag en lärare som fick ett ordentligt utbrott och skällde ut hela klassen efter noter. Anlednngen: Han störde sig på att elever stod i skåphallen och GROVHÅNGLADE!

Herrejösses, undra vad han saknade i sitt liv?

28 maj 2013

Abstinens...

På väg hem från jobb, skola och dagis höll det på att tjatas hål i huvudet på mig om GLASS... "Vi måste köpa glass!" Efter en stunds tjat insåg jag att det nog ändå var en ganska så god idé. Glass kan man ju äta till exempel i Borås. Nån, som också är god och som ju av en händelse bor där, hade tid att komma förbi och sällskapa oss.
Så efter glassätandet medans barnen lekte av sig lite energi på lekplatsen i Stadsparken, så fick jag mättat min Anders-abstinens. Tänk vad man kan längta! Det blev en härlig eftermiddag
i solen! 

27 maj 2013

Loveboost

Helgen bara försvann, som i en härlig dimma av underbara känslor! Det bubblade av kärlek i Träslövsläge i lördags, både i brudparet och i mig och Anders. Det var en helt fantastiskt lyckad dag. Vädret var också en lyckoträff. Maten, gästerna, talen. Toppen alltihop! Perfekt, men ändå så härligt lagom ändå.
Det var extra roligt att få vara inbjuden att sjunga vid vigseln eftersom jag och bruden har följt varandra sedan vi träffades på dagis när vi var ett år. En fantastisk omtänksam vän genom alla år. Det blev lite tårar vid några rörande tal. Det hördes så tydligt i orden att det var ärligt och på riktigt. Tårarna följdes av goa, igenkännande skratt från olika håll.
Kan bara säga ett stort, varmt tack, för att vi fick dela dagen med er!  Trevlig resa både till Grekland och resten av era liv tillsammans!
 
Redo för fest!
 
 
 
 
 


23 maj 2013

Händelserikt

Idag är det fredag! Det känns i alla fall så. Jag har legat en dag före hela veckan bara för att jag ska vara ledig imorgon. Igår blev det ingen träning, som det var tänkt. Efter 15-tiden fick jag meddelande att Patrik åkte till läkaren med Ellioth, som hade lyckats falla och slå sig så han hade fått ett jack i hakan. Jag fick stå på stand-by för hämtning av dotter på Fritids. Det betydde att jag var osäker på om jag skulle ha möjlighet att hinna till Friskis. Tack och lov kunde min Friskiskollega rycka in med kort varsel. 

Allt hade gått bra med busungen. Ett ganska djupt jack, men det räckte att tejpa. Skönt det. Han hade somnat i soffan när jag kikade förbi med utskriven penicillin. Ställer mig lite frågande till varför de ger penicillin för ett sår i förebyggande syfte?

Ikväll blir det till att bre mackor och fylla fikakorgen mellan gitarriffen. Samt förbereda lastutrymmet i bilen. Imorgon blir det utflykt. Jag och farmor åker och gör Helsingör osäkert. Det ska bli trevligt. Dessutom verkar vi får lite sol. Ännu bättre. Gissar att det blir en heldag. Sedan blir det hem och korka upp någon av de inköpta flaskorna och fredagsmysa med älsklingen. Repa bröllopssångerna igen, stryka klänning och förbereda avfärd mot Träslövsläge på lördag förmiddag. Kul med roliga grejer! Ser fram emot kommande dagar.

21 maj 2013

Bilköp med ordning och reda!

Ja jösses detta var en upplevelse. Jag blev med ny bil idag. Den jag hade räknat ut igår. Men jag fick ett samtal igår kväll några minuter innan klockan slog 18. Och då meddelade säljaren att han efter att ha tagit en halvdag ledigt från jobbet för att åka upp ända till Orust för att skriva papper på bilen med den andre får reda på på plats att killen gärna kollar på bilen igen på torsdag. Då tröttnade han och ringde och erbjöd mig bilen. Glad blev jag att jag hade den lilla 1%-aren på min sida. Anders försökte stoppa min lilla pessimistiska sida tidigare under dagen med ”att det är ju inte försent innan du fått ett definitivt besked att den är såld” Tänk vad klok han är och så rätt han hade.

Hur som helst, så bokade vi tid på banken idag klockan 10.00. Innan vi gick in undrade han om jag inte ville ta en extra kik på bilen, så inget hänt. Tilläggas ska väl också att han efter Orustutflykten igår åkte direkt till bilfirman där bilen är köpt och skrev ut all servicehistorik och kollade om det fanns felkoder lagrade, vilket det inte gjorde. Inne på banken var han väldigt noga med att inte lämna över nycklarna fysiskt innan han fick bekräftat att överföringen av pengarna var gjord. Sedan gick vi gemensamt och köpte ett frimärke till ägarbytet… Ordning och reda! Hehe… I bilen ligger ett par handskar, som han använt när han tankat, eftersom dieselpumpen ofta brukar vara kladdig. Han fyllde nästan halv tank åt mig med. Noga med allt. Han kan nog somna med gott samvete. Jag känner att jag har fått väldigt mycket bil för pengarna! Så otroligt lättad över att det känns så himla bra. Gött!

Ja, vad blev det då?

En Toyota Verso! Stor och liten på samma gång.

 

 

Vad händer med Polon nu då? Tja, den säljes till högstbjudande, precis som den är.

20 maj 2013

När jag äntligen bestämt mig...

… Så får jag inte köpa bilen!? Åååh så tråkigt. Det är 1% chans fortfarande kanske, om inte den andre intressenten dyker upp med sin penna idag.
 
Jag bestämde mig på plats igår efter provkörning att den här bilen vill jag ha. Men då var det en velig,  som skulle kolla lite mer idag och sedan bestämma sig och då hamnade jag tydligen med kölapp nummer två. Trots att jag redan hade tänkt färdigt.
Meddelade nu på morgon att jag väldigt gärna köper bilen, utan att pruta. Tyvärr var det redan försent. Något bra kom ur det i alla fall. Jag vet vad jag vill ha nu! Tyvärr regnar det inte sådana bilar i den prisklassen. Jävla skit helt enkelt. Flyttar snart in på Blocket.
Jag och darling fick en regnig, ryckig (ut Polo-synpunkt) utflykt till Hindås igår i alla fall och mat alldeles för sent, när vi väl kom hem igen.
 
Vi har haft en mysig helg i Borås med  lite strandhäng vid Almenäs. Barnen lekte på lekplatsen så det stod härliga till. Thilde badade till och med. Vattnet var så kallt, så det värkte i benen. På kvällen sedan blev det Eurovision för dem från en luftmadrass framför TV:n. Varför åka ända till Malmö liksom, när man kan ha det så gott i Borås!?  Fast nästa år är jag ändå sugen på att vara på plats i Köpenhamn.

17 maj 2013

Sommar och kalldusch

Så fantastiskt härligt! Igår var vi ute och åt kvällsmat efter att ha införskaffat en grill. Gott! Sedan fick skitiga barn duschas. Dock räcker inte varmvattnet till ens två korta duschar. Knappt till en halvlång ens. Så det blev kalldusch för en tjoande stackars Ellioth igår. Fyyy… Fick säga att han skulle tänka på att han va ute och badade… kanske inte så lätt. Hmmm

I morse fick jag åka hemifrån utan jacka på mig, eftersom jag sprang ifrån den på jobbet igår. Det gjorde inget. Det var lite drygt 15 grader varmt 06.30. Ljuvligt. Det vankas lunch ute om en liten stund bara. Längtar massor efter att få sätta näsan i vädret en stund och bara njuta av sol mitt i alla grubblerier om bil och vad man ska hitta på i eftermiddag. Det där med bilen ja… Är hon inte klar än undrar ni? Nej, det blir snart en cykel istället… Jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag ska ha. Ger snart upp. Jag har svängt mellan snart alla tänkbara modeller och märken och kollat varenda bil till salu på Blocket. Ena dagen känns det ena riktigt bra, för att sedan bytas ut mot någon annan tanke nästa dag. Det har tänkts Volvo V50, men den kanske är lite trång?, VW Golf, fina, men lite dyra om man vill ha en diesel. Ford Focus, den kändes lite traktor, dock billig att köra verkar det som. Renault Megane men den kanske tappar fort i värde? Snygg är den i alla fall.  Citroen C4 Picasso, lite dyr… men samtidigt fräck.  Skoda Octavia, kanske onödigt stor?  Toyota Avensis, håller bra i värde, men jag får gå ner i årsmodell och upp i mil…för att ha råd,  eller Corolla Verso, samma ”bekymmer”. BMW 320i Touring , riktigt fina och rejäla. Men dyra och dyra att försäkra bl.a

Det beror på dagsformen. Haha. Måtte jag ramla över något snart, som känns rätt. Rörigast i världen just nu!

Nu, SOLEN och bara vara!

 

14 maj 2013

Illa!

Kikade i kvällens TV-tablå och ser till min stora förvåning att det ju är Semifinal nummer ett i årets Eurovision om bara en liten stund. Det BORDE jag ha koll på! Illa! Kanske beror denna förvirring på att Sverige inte kvalar in denna gång och att det därför räcker att sitta uppe på lördag och vifta med de blågula flaggorna. Det är på gott och ont det där... Flera lyssningar på en låt är sällan till någon nackdel. Håller ändå mina tummar för att Robins låt är en av de få låtar som fastnar direkt och att det ger en fin placering i finalen.
Det blir stepbräda framför Eurovision strax alltså. Får leta långt in i garderoben efter schlagerglittriga träningskläder.

13 maj 2013

Tårfyllda ögon

När man står och sjunger sångerna, som ett brudpar har önskat och man ser deras ögon tåras. Då känns det extra bra… Inte för att de gråter, utan för att känslan finns där då.

Vi sjöng på ett bröllop i lördags och det är underbart att få de varmaste tacket efteråt. Det finns ju inte möjlighet till en andra tagning när man står där och stämningen i luften nästan går att ta på. Det är NU! Häftigt. Ett jättefint bröllop, lättsamt, kärleksfullt. Så som det ska vara.

Om två veckor kör vi igen, lite mer varma i kläderna. Men absolut inte mindre pirrigt för det!

7 maj 2013

Det gäller att hålla sig framme...

Igår när jag surfade runt bland bilar till salu, så dök det helt plötsligt upp en Volvo V50 från 2007, som bara hade gått 1070 mil! Som ny ju, trots åren. Synd bara att när jag hörde av mig, så hade bilen precis blivit såld. Jäklar vad man måste vara snabb när det osar bra affär. Bäst att kontakta banken, så att man kan ha möjlighet att vara i matchen när nästa tillfälle dyker upp! Det här gör mig galen. Vad fasen ska jag ha för bil?

Vill ha en kombi, helst så ny som möjligt och så ska den ha rullat så få mil som möjligt,  ha en bra, helst röd extraprislapp OCH samtidigt vara billig att äga och köra. Är det verkligen helt omöjligt? Tips mottages gärna.

Vad jag vill byta bort är en  VW Polo, årsmodell 2003,  22000 mil, som behöver omvårdnad och kärlek av en bilkunnig person. Det finns lite att fixa med. Så varsågod, det är bara att buda på… Högt eller lågt. Kom igen!

4 maj 2013

En långpromenad

Till blåsipporna i Finabo. Jag hade glömt hur fint det är där och vilken spännande lekplats för barnen... Massor med berg, stenar och träd att klättra i och uppför.
Barnen var någorlunda ihärdiga med cyklandet. Det blev en bra bit för dem, både upp och ner, lite som humöret skiftade ut med vägen. Närmare två timmar var vi iväg. Sedan efter den något sena maten ville de cykla till mormor. Det gjorde vi och där fick de lekt av sig med Bosse på lekplatsen. Han somnar nog gott ikväll.
Kvällsmat fick vi med, tacos! Det åt vi igår kväll OCH som middag efter promenaden. Men det var gott igen!
Nu ska trötta (önsketänkande) barn nattas!





3 maj 2013

För er som missat

rings

Tänkte att jag lägger ut det här också. Det är ju faktiskt inte alla som har varit inne och gillat vår artistsida och då kan man missa roliga grejer och bra information, som att vi spelar på bröllop till exempel!

Första uppdraget för den här våren är om en vecka. Det är otroligt stort att ens få frågan att få vara med på en av de största dagarna i två människors liv och förgylla dagen med melodiklädda kärleksord. Känner du någon som ska gifta sig, eller går ni själva i tankarna, Vi hjälper gärna till…

Leve kärleken!

Här finns vi: A Dreamers Inn

2 maj 2013

På ruinens brant...

Igår besökte vi Seatons gamla ägor… Kullen i  Torestorp. Seaton var inte hemma… Eller ja, huset är inte längre mycket att ha. Det går liksom inte bo där sedan det brann ner till grunden 1923. Men utsikten är desto bättre. Ett jättehärligt ställe att göra åt ett par soliga timmar på. Barnen kröp runt i gångarna i grunden från den gamla jaktstugan. En spännande lekplats. Vi slog oss ner på en filt mitt i ruinen och hade en härlig stund. Sedan strosade vi runt ett varv och tog tillvara på utsikten över bland annat Öresjön. En härlig 1:a Maj… Det blev en förmiddagspromenad hemma i byn och senare en spontanjoggingrunda ett par varv på skolgården, medans barnen lekte på lekplatsen. Bra kombination! Nu är det jobb i dagarna två igen… eller 1,5 nu. Skönt med helg igen sedan och mera sol och värme.