27 september 2013

Om man kanske skulle...

Jo, jag tar och skriver ett litet inlägg. Det var ju ett tag sedan. Jag har haft lite fullt upp om man säger så. Den här veckan har bara sagt swisch och jag har känt mig lite småstressad, men nu känns det gott och lugnt igen.

Firade en lugn och mysig födelsedag igår med älsklingen. Jag fick ett jättefint halsband och fina blommor. Världens goaste massage väntar på mig i helgen också…

Men innan vi är där är det fredagkväll och vi ska ha lite kul med jobbet. Ja i alla fall ett litet gäng. Vi ska till Göteborg och åka samma Skärgårdsbåt, som jag och Anders firade in semestern på i somras. Det blir skaldjur för hela slanten ikväll. Så jäkla gott och sol verkar det bli även denna gång.

Imorgon är det lite kalastime, vilket betyder förberedelser och fix under dagen. Hoppas även där på en trevlig kväll.

 

15 september 2013

Söndagar...

Fredagen är en av de i särklass goaste dagarna på veckan. Skönt att veta att man har en ledig, härlig helg framför sig. Men så kommer söndagen. Också skön på sitt sätt oftast en väldigt lugn dag. Men fy farao så jobbigt det är att åka från älsklingen, även om jag ju vet att mina fina barn väntar på mig istället. Jag har skrivit om det innan. Jag är en tudelad varelse på söndageftermiddagar. Det har redan blivit många suckar idag... 
Det blir minst en suck till ikväll när jag ställer klockan på ringning imorgon kl. 05.20.

13 september 2013

Härliga fredag!

Så skönt när arbetsveckan närmar sig sitt slut och man har en go helg framför sig. Det rusar i vanlig ordning. Fredagsmyset denna vecka tänkte vi faktiskt starta på Gekås och sedan såklart fortsätta med hemma. Egentligen startar mitt fredagsmys med ett konditionspass på Friskis. Jag satt igår och laddade lite jävlar-anamma, räknade dagar samt planerade in lite extra träning inför min utbildning om en månad. Lyckades klämma in sex extra pass i kalendern, varav fyra av dem är just Indoor Walking, som jag sedan ska instruera. Det är liksom dags att lägga in en extra växel för att över huvudtaget orka genomföra tuffa kursdagar, som innehåller nöta, nöta, nöta på en Crosstrainer. Bonus i sammanhanget är att den godare hälsan och den vältränade kroppen kommer tillbaka då. Gött. Bara att ta bara på motivationen och köra!

10 september 2013

Vad är ditt problem?

Och varför…?
 
Klipper och klistrar lite text och info från Anders hemsida www.abfrisk.se
Länken om håranalys borde alla läsa!
Men orkar du inte klicka dig mer än hit till min sida, så gör jag grovjobbet och kopierar texten hit. Så varsågod!
 
Unik håranalys. Kinesisk medicin som grund
Jag är en av två, i Sverige, som jobbar med analyser och använder kinesisk medicin som grund. Resultaten blir utöver det vanliga och pekar direkt på orsaken till dina problem. Vi samlar på oss olika gifter, utsätts för stress och miljöer som påverkar vår kropp. Har du hamnat på denna sida, söker du förmodligen hjälp fortfarande. Det enda du behöver göra är att ringa och beställa tid.
 
Symtom som t.ex: Fibromyalgi, hud och magproblem, värk, håravfall, dåliga naglar, yrsel, högt blodtryck, hårda muskler och leder, öronsus, artros, svaga muskler, rosacea, mm, mm. Detta är bara en bråkdel av olika problem människor har.
Allergier/känslighet som testas; Hösnuva, nässelutslag Husdjur: hund, katt, häst, m.fl.
Mjöl: råg, korn, havre, vete Damm: bostadsdamm, kvalster Blommor/pollen
Gluten Gräs/gräspollen juni-aug. Laktos Mygga/insekter Mögel Olika allergier med ögonengagemang
Träd/lövträd april-juni
 
Vid Gluten och Laktosintolerans brukar det även finnas problem som astma och hudproblem.
När provet är klart träffas vi och går igenom det tillsammans. Ofta känner man igen sig i de olika symtomen och får då också en klarare bild av vad som är orsaken. För att få ordning på kroppen använder vi bara de medel som vi provar håret mot, inget annat. Det är just dessa som kroppen själv talar om att den vill ha och behöver för att reparera funktioner, mm.
 
Det är inte meningen att du ska äta tabletter hela tiden sedan, utan bara under en period, för att få kroppen att förstå vad den egentligen borde göra. Perioder varierar naturligtvis och det kan ta upp till 1-3 år för svåra besvär att ge med sig. Dock ska du ändå inte äta tabletter hela tiden, utan låta kroppen hämta sig mellan varven.
 
Ett uppföljningsprov brukar göras efter 4 - 6 mån, beroende på besvärens grad. Endast svenska, naturliga medel används.  Det går även utmärkt att skicka en hårtuss med brev. Kontakta mig INNAN du gör det, så talar jag om hur det går till. Väntetiden ligger normalt på ca 1 vecka, från det att håret är inlämnat / anlänt, vid högre belastning max 2 veckor.
Provet görs på plats och skickas alltså inte utomlands. Genomgång av analysen, sker på telefon (då du skickar) och debiteras med 250 kr . Kostnad för tillskott och analys tillkommer. Pris inkl. moms. ( för övriga priser, var god ring, så undviker vi missförstånd)
 
Patientberättelser
1.
Under tonåren utvecklade jag ett flertal allergier, mot nötter, majs och tomat, som till en början inte var speciellt allvarliga men som förvärrades vid varje tillfälle jag kom i kontakt med det. Under hösten 2011 fick jag enorma hudproblem i form av sår på armar, händer och ben. Mina sjukdomsperioder varade allt längre och jag kände mig allmänt trött och deprimerad. Då jag kände olust över livet, tog 7 mediciner om dagen och mina sömnproblem påverkade min vardag bestämde jag mig för att göra en håranalys. Jag fick svaret glutenallergi samt allergi mot vetestärkelse. Jag ändrade om min kost, och började ta kosttillskott som Anders rekommenderade. Efter ett par månader försvann mina hudproblem och min kropp såg normal ut igen. Jag fick ny energi (något jag inte hade haft på många år), orkade jobba en hel dag utan att falla ihop av utmattning när jag kom hem och kunde även hålla humöret uppe under hela dagen. Vintern 2012 var den första vintern, sedan jag blev diagnosticerad astmatiker, som jag kunde andas utomhus utan mina astmamediciner. Trots att anpassning till en ny diet var svår, då jag inte fick äta vissa glutenfria produkter på grund av att de innehöll vetestärkelse, var det lätt att hitta motivering då förändringen hos mig och min kropp var påtaglig. Att göra en håranalys var det bästa jag någonsin gjort i och med att läkarna inte kunde hitta att jag var gluten allergisk (vilket kan vara svårt att hitta om man inte specifikt letar efter det). Jag mår nu bättre än någonsin, min astma har även under våren i princip försvunnit. Jag tar inga mediciner utan endast de kosttillskott som Anders rekommenderat mig, och dessa kommer jag endast ta tills den dagen då min kropp och mitt immunförsvar är helt återställd.
2.
Jag tycker det är spännande att se hur hela kroppen verkligen hänger ihop
Utgångsläget när jag började var en nyopererad rygg, ischias, trög mage, perorial dermatit, stressad och allmänt nerstämd på grund av ryggproblemen. Känner mig idag mycket lugnare, starkare, mindre smärta i nerverna och rygg, och en gladare mage.
Det som jag tycker har varit bra med just håranalysen är att man verkligen ser på just hela kroppen, och inte bara punktvis på problemoråden. Detta har bland annat gett mig en bättre förståelse för min kropp och varför den mår som den gör. Att jag har haft smärtor på grund av ryggen är ju en sak. Men jag har förstått att om resten av kroppen också mår bra så hjälper det mycket på läkningsprocessen och självklart hur jag mår annars också fysiskt och psykiskt. Min sjukgymnast påpekade även att hon tyckte att jag haft en mycket snabb återhämtning efter operationen, vilket jag absolut tror har med de extra tillskotten i samband med min sjukgymnastik att göra

3.
Det har tidigare varit otänkbart att städa, putsa fönster, mm. Min kropp har värkt och orken har försvunnit bara efter tio minuter. Psyket blir ju också lidande och inget har varit kul. Förr var det dans och allt möjligt på tapeten.
Fick ett tips om Anders och gjorde ett hårprov. Det har förändrat mitt liv. Mina vänner undrar vad jag gjort och säger att jag ser fantastisk ut. Hemhjälpen har fått dra ner sin tid, nu är det jag som för dammvippan över huset och orken finns, länge. Vid ett tillfälle, då det var fest och dans, kunde jag dansa en hel kväll, utan att få ont och bli liggande dagen efter. Har mycket mindre värk nu och det är så att jag till och med kan hänga tvätt i solen, vilket jag inte kunnat på många, många år. Tack!
 
4.
Sedan jag gjorde provet har jag fått en stor lust att röra på mig. Väldigt ovanliga känslor. Har "förbjudit" maken att klippa gräset. Det gör jag nu. Det är härligt hur det går att läka kroppen. Ekonomiskt är det ännu bättre, då jag bara behöver sådant som provet visar.
 
 

9 september 2013

Alldeles fnittrig...

Hej och hå… Berg- och dalbana. Denna helgen har innehållit det mesta.

Mesta delen av tiden har varit härligt, med några avbrott för en sjuårings utbrott, när saker och ting inte blir som hon tänkt eller ville. Tuffa konflikter, som dränerar en fullständigt emellanåt. Men så, där emellan fylls energin på av glada, mysiga barn och en alltid så kärleksfull älskling.

Varje söndag när barnen har åkt till sin pappa blir det så otroligt tyst, att man bli alldeles rastlös en stund för att det blir så konstigt och tomt. Från högtrafikerad motorväg till lummig skogsstig… typ. Vi fick sysselsätta oss med att göra en äpplepaj och fika lite. Jag lyckades också prata bort 45 minuter med en vän i telefon och fick bokat en dejt en bit framåt i tiden. Kul.

Sedan blev det mys i soffan… Herre jösses… De ögonen, händerna…

Blir alldeles fnittrig idag med… Love him!

                                                                                                                               

4 september 2013

Blir helt matt!

Jag har blivit omhändertagen av sköterskor flertalet gånger. Men ingen av gångerna har jag varit självaste huvudpatienten.
Kan på rak arm komma på sex händelser.
1. Hälsade på en bekant på lasarettet efter att denne hade haft en hjärtinfarkt. Han låg med öppen skjorta och "elektroder" kopplade på bröstkorgen. Det tog inte många minuter innan jag såg någon jag inte kände igen i spegeln. Grå i ansiktet. Kallsvettig och helt matt. Fick stötta mig mot väggen ut till en stol i korridoren. En sköterska kom med vatten. Sen så var jag på banan igen...
2. När vi väntade barn var vi med på en rundvandring på förlossning och BB i Varberg. Ståendes i en korridor, lyssnandes på information om deras akutrum, hör jag en kvinna, snart mamma, avge ett vrål från ett av förlossningsrummen. Jag ser stjärnor, det svartnar för ögonen och jag känner mig svimfärdig. Jag hittar en stol, får sätta mig. En sköterska fixar vatten. Allt ordnar sig.
3. Thilde drog ut en tand för lite drygt ett år sedan. Jag var med. En stund innan fick hon lugnande, mycket för att sudda ut minnet så det inte blir skräckfyllt i framtiden. Med facit i hand hade den medicinen nog gjort bättre nytta på mig. Jag satt bredvid hela tiden. Tanden var ute på en minut när de väl började. Efteråt hoppar Thilde bekymmersfritt ur stolen och stövlar iväg. En tandsköterska hjälper henne. Den andra får ta hand om mig, som nu har kravlat mig ner på golvet, för att slippa falla okontrollerat. Ligger med fötterna högt. Andas djupt och får lite vatten. Efter en stund får vi lov att åka hem.
4. Det skrev jag om nu när Ellioth bröt armen. Jag har nämligen även lämnat en blöt svettfläck på golvet på akutmottagningen. 
5. Idag... När gipset väl var väck och vi skulle gå till Röntgen för att kolla armen, fick jag lov att stanna precis utanför Ortopedmottagningen, för att jag behövde sätta mig. Först i en stol och sedan på golvet. Just in case... Fick i mig några munnar vatten från en kran som fanns nära. Sedan lättade det. Pust... Tur det för det kom ett gäng förbi som var på rundvisning...

Jo, tack lite känslig är jag allt. Blir alltid påverkad mer än vad jag tror. Småjobbigt faktiskt, då jag inte precis tänker mig som någon Dramaqueen...

6. När brorsans klass i årskurs 6 hade luciafirande, så svimmade Lucian mitt i marmortrappan. Jag fick en direktreaktion, höll på att svimma jag med och var tvungen att snabbt ta mig ut i friska luften för några långa, kalla, djupa andetag.

Blääää

2 september 2013

One step forward, and two steps back!

Jisses, så lyxigt ändå att ha möjlighet att vara hemma när barnen är för krassliga för skolan. Slippa dra i väg illtidigt på morgonen. Bara det är skönt. Thilde är ordentligt snorig och det rinner i ögonen. Det var nog värst igår, så det är nog på bättringsvägen.
Men gudars vad påhittiga de är tillsammans. Rastlösa som få. De röjer fram så mycket, så jag börjar tro att de har nån tävling i att riva fram så mycket som möjligt på kort tid. Jag hinner inte med. Är jag på ett ställe och röjer, så drar de fram minst två nya saker på ett annat. Därför ligger jag alltid ett steg bakom. Fruktansvärt irriterande.
Nu fick de dock "städlust". Det hämtas trasor och det torkas på de mest märkliga ställen. Under skorna!

Och här sitter Snövit just nu
Hon har just målat i Thildes målarbok och har inte heller plockat undan efter sig!
Liiiite trött blir man.


1 september 2013

Med överraskad min...

Vilken helg! Vad roligt vi har haft. Vi hade ju äran att få spela på Texasda'n i Svenljunga. Och vi rev av några låtar. Sex stycken egna och tre covers!
Underbart när man får höra efteråt att: -Det här var Riktigt bra! -Jag har hört mycket olika genom åren av olika kvalitet,  men det här var faktiskt RIKTIGT bra!
- Det märks att ni vet vad ni gör!

Kul när man möts av positivt överraskade människor.
Behöver jag säga att man växer då och ser ännu mera fram emot nästa spelning!?



Resten av helgen var lika toppen som vanligt med älsklingen vid min sida!