16 mars 2009

Vårtecken!

Ja - äntligen finns det några bevis på att våren är på väg hit! Längtar massor!
Igår var vi iväg hela familjen + mormor & Bosse och kollade på massa söta lammungar. Thilde matade både lamm och tackor med knäckebröd. Hon var inte det minsta rädd. Det enda bekymret hon hade var att det inte var något smör på knäckebrödet... :-)
Det var en härlig söndag med lite sol, som kikade fram.
Jag har inhandlat årets solglasögon! Dagen till ära började det snöa - typiskt. Men det har redan töat bort nu och värmen börjar stiga på dagarna.
Läste en väns meddelande på Facebook, att hon hade sett tranor! Det är också ett säkert vårtecken! Sedan är det bara en månad kvar till Påsk också... Det går absolut åt rätt håll!

12 mars 2009

Härligt att bara vara hemma...

För bara några veckor sedan kunde jag nästan spy på dagar som denna, när det inte händer någonting. Egentligen är det dagen för mammaträff idag, men av lite olika omständigheter, så hoppade vi över idag.
Så nu har vi haft en lång morgon och förmiddag här. Vi har dansat lite till Melodifestivallåttarna och röjt litegrann och nu sitter jag med en myspojk i knät, som somnar i vilken sekund som helst. Thilde tittar på Bamsebjörns Bilderbok på Bolibompa. Hon skrattar högt ibland! :-)
I eftermiddag har vi ialla fall planerat in en tur till stan. Kika lite i affärer, fika och ha det mysigt! Sådana grejer går helt enkelt inte att bara få för sig när man jobbar. Jag saknar det lite redan - friheten!
Man byter frihet mot pengar, fast utan pengar är man inte fri... Lagom motsägelsefullt faktiskt!
Snart lunch. Det blir rester, en jättegod kål- & köttfärsgryta, som jag hittade på nätet igår. Man kan säga att det är en kålpudding sv saftigare slag i en gryta!

4 mars 2009

Ny syn på livet...

Igår var min första arbetsdag på nästan 1½ år.
Då jobbade jag totalt 3 månader efter att ha varit föräldraledig första omgången. nu var det alltså dags igen.
Jag och älsklingen ska ju dela lika på föräldraledigheten från och med nu till hösten med 50% var.
Vi jobbar 2,5 dagar per vecka. Det känns precis perfekt och som en bra mjukstart. Sedan har vi tänkt gå upp i tid till hösten när barnen skolats in på dagis.
MEN... Nu är det såhär att redan efter gårdagen, som var väldigt trevlig - det var roligt att använda den delen av hjärnan igen, så kom jag på att jag absolut inte vill ha så långa dagar sedan när jag ska jobba 5 dagar i veckan. Jag slutar kl 17 på mitt jobb och har ca 35 minuter innan jag kommer hem. Det betyder att jag kommer hem runt 17.40. Barnen är då lagom trötta och hungriga och ska ju snart sova! Så vill jag INTE ha det varje dag sedan... Nej fy!
Så bara genom en heldag på jobbet igår, fick jag en helt ny syn på livet och på hur lyxigt och fritt man har det när man är hemma med sina små guldklimpar!