30 april 2010

Valborg

Idag har det varit fullt ös från morgon till nu.

Massa möten på jobbet, avtackning av en som dessvärre slutar och så vinlotteri utan tur. Jag slutade 16, åkte hem åt lite för att sedan åka till Fritsla för att sjunga in våren.

Vi sjöng först på äldreboendet Solgård. Körledaren bröt två gånger på en av sångerna så att vi fick börja om… Haha! Ja, jisses inget jag varit med om tidigare… Men det var en upplevelse det med. Sedan var vi ute vid det gamla, fina dagiset Bjälbo där jag gick som liten. Vi sjöng i regn, noterna blev blöta, men det gick fint och alla var nöjda. Så även körledaren, trots att han tyckte att vi inte höll hans takt alltid, sa han… ;-) Som sagt, en upplevelse…. Men det var uppskattat och skoj att sjunga igen!

DSC02262

“Mitt dagis”

28 april 2010

Jag har hittat den…

Låten som Fredrik Kempe har “lånat” lite från…

…Michael Jackson minsann!

27 april 2010

Nedräkning…

…till Eurovision!

I kväll - typ nu om några minuter, börjar inför-programmen i SVT där de presenterar alla bidrag till tävlingen i Oslo 15 maj.

Detta ska givetvis ses. Synd att jag inte var så förutseende att jag laddade upp med massa godis!

eurovision_wallpaper2_800x600-RESIZE-s925-s450-fit

Här är Norges bidrag! Man undrar ju vem Fredrik Kempe har stulit från den här gången (jo, han har skrivit låten)….

… för visst känns det bekant!? OCH dessutom trist och ganska surt!

Tvångstankar

Thilde har många märkliga rutiner i sitt lilla annars bekymmerslösa liv. Det blir kaos i den lilla hjärnan om dessa inte efterföljs…

När hon går på toaletten måste alltid nallen vara med och sitta bredvid på elementet. Hon håller sig annars tills någon av oss hämtat “kompis” eller så springer hon i väg med byxorna nere vid fötterna i jakt på nallen. Sött, men ack så irriterande…

När det är sovdags och snuttisarna ska med så ska de innan resan uppför trappan ligga platt ihop med huvudena mot varann… ;-) För att sedan läggas på ett särskilt sätt i sängen. Den bruna snuttisen slätt över kudden och den andra snett över huvudet. Säkert supermysigt!

Godnattramsan låter alltid som följer: “God natt Mamma/Pappa, sov gott, ses imorgon, gör vi – Hej!/Hejdå!“ och sedan hejdå ett par gånger till… man ska givetvis svara på allt! Haha

Har era barn också sådana “tvångsbeteenden”?

25 april 2010

Mojito…

Är det bara jag i hela världen som aldrig har testat denna drink?

Jag såg just reklamen på tv för nya Bacardi mojito, färdigblandad! Smidigt, den ska inhandlas! Perfekt drink i sommar, som så mycket annat med smaksatt Bacardi.

bacardi-mojito   GOES… Bacardi_Mojito_RTD_High_res

Skivstång/Kondition

Jag trodde inte att jag skulle fixa att leda mig igenom hela passet ikväll efter några dagar med förkylning. Men jojomen, jag måste skrämt iväg förkylningen när den höga musiken startade, för det gick faktiskt riktigt bra! Piggare i kroppen än på länge de sista låtarna. Det kändes riktigt bra. Jag tog det i och för sig lite easy med vikterna till en början.

Det var det sista kombinationspasset för den här terminen och vi får se vilken dag det hamnar på till hösten. Man kanske redan nu ska fixa musiken till det, så är man med på banan sedan när det drar igång och blir lite stressigt igen. Ska fundera lite på det.

Jag har ju redan en liten samling låtar från de senaste månaderna, som är till god hjälp!

Nu väntar en go dusch!

Ibland är vi bästisar!

Sötnosarna hittade en julbok och kröp ner i vagnen tillsammans för att läsa.
Härlig dag!

24 april 2010

Converse

Jag är inte precis såld på de skorna. Men nu hittade jag (genom en bekants blogg) en fräck och såklart betydligt Dyrare variant a´la Manolo Blahnik! De som sett Sex and The City vet vad jag menar…

Titta här!

productMABS9878_fullsize

Klicka på bilden, så länkas ni till köpsidan och REA-priset!!!! ;-)

Piggare idag

Jag är fortfarande snuvig, men piggare än igår. Det känns bra. Jag orkade till och med ta lite tag i städandet. Nu ska jag bara orka ta tag i tvättandet också. Grannen tvättade av sin tvättställning ute nyss. Funderar på om man kanske borde göra detsamma. Man får ju undan tvätten så mycket fortare när den torkar ute.

Eventuellt kanske vi tar en eftermiddagstur till Varberg, vi får se vad det blir för tid över.  Först ska vi äta lite lunch.

Patrik har gjort Golfen säljklar – äntligen! Nu går den som en klocka och glänser så fint. Det har varit många svordomar och bortblåsta tusenlappar det sista. Så nu hoppas vi att den blir lättsåld och att vi får hyfsat bra betalt.

golf_thumb[2]

23 april 2010

Sugen på något gott!

Men det jag äter smakar ju inget. Det är alltså nu man ska äta sådant som är vansinnigt nyttigt för kroppen men som man typ spyr av att äta i vanliga fall… Ska fundera lite på vad det kan vara.

Under tiden får ni en liten läskande bild på en perfekt sommarrätt, passar alldeles säkert med en bit god, grillad lax vid sidan om också!

52174_104129

Klicka på bilden för recept!

Tråkiga nyheter

Idag har jag fått tråkiga och smått chockande nyheter från jobbet. Fy man får nästan ont i magen. Sååå tråkigt! Trots att jag inte har varit där på 1½ dag så har detta tagit det mesta av den lilla energi jag har idag. Nyheter sprider sig fort, inte bara de goda.

Jaja… Jag anmälde mig till facket i alla fall! Kändes som det enda rätta efter idag.

Förkylningen håller i sig och stundom forsar det ur ögon och näsa och jag känner mig helt rödgråten. Otroligt tröttsamt!

y1ppyfdvqinlwpl1dheozdnyikfjbb3xut4g2ub20kv8vlkcephpyuwltw2hxd69ei9cy6zl67odl8_picnik_28322218

Thilde är nu på Cirkus! Hoppas de har roligt. Hon var ju så uppspelt innan morfar & co. kom och hämtade henne. För två sekunder blev hon lite blyg när hon såg Lovis i bilen. Det var längesedan de träffades. Men när jag vinkade hejdå så släppte det nog lite. Sötnos!

Playhouse Disney

Den kanalen går varm här hemma. Vi har snart sett ALLA avsnitt av Händige Manny, Musses Klubbhus, Superdeckarna, Specialagent Oso, Firma Fantasiflytt och Små Einstens! Thilde sjunger med i varendra låt när programmen börjar. *varning* ;-)

  images images2

Idag är jag hemma med en febrig Ellioth, jag snorar och hostar rätt friskt själv också faktiskt. Så vi har soffmys. Patrik är hemma han med och vilar upp sig. Han är rätt trött efter att ha haft feber sedan i söndags och jobbig hosta. Hoppas vi får ha helgen på oss att friskna till.

Ikväll ska Thilde med morfar, Helen och Helen´s barnbarn Lovis på Cirkus Maximum. Vad hon har längtat på det! Det ska såklart bli sååå spännande!

images4

Vi åt sen frukost idag, så vi är lite i otakt med Thilde, som är på dagis idag. Tänkte hämta henne sedan efter vilan. Vi får försöka hinna med lite lunch innan dess.

21 april 2010

Andra Avenyn

Är det någon mer är jag som tittar på denna serie?

Den  är lite lagom och det är lite kul att den är från Göteborg och på svenska. Kanske inte toppklass, men underhållande och en del kul karaktärer.

Kl 21.00 på svt1 idag.

puff_svensson200

18 april 2010

Blåsigt

Helgen har inte alls gått i samma vårtecken som resten av veckan! Synd, för nu hade man mer än gärna varit ute i solen.

Igår var det näst intill storm, så vi höll oss mestadels inomhus medan Patrik höll på att blåsa bort i Öxabäck vid regnbågsfisket.

Han kom hem med två fina fiskar. En smakade vi på igår kväll!

Idag har han feber och hosta – typiskt! Så det har inte hänt så mycket. Jag klädde på barnen innan lunch och vi gav oss ut i sol och snålblåst. Thilde på sin cykel och Ellioth i vagnen. Thilde cyklade en bra vända och höll sig hela tiden intill oss på cykelvägen. Toppenbra! Det var skönt med lite frisk luft med. Ellioth har nu däckat i soffan. Det tar på krafterna.

Imorgon är det jobb och dagis igen. Det blir en fullspäckad vecka… *pust*  Vissa veckor kör det liksom lite ihop sig. Det är roligt samtidigt som man knappt hinner med något vettigt. I veckan ska det till exempel bli påhälsning hos en liten bebis. Det blir körövning & träning. På fredag ska Thilde på Cirkus Maximum med morfar och Helen och på lördag ska vi ha gemensamt 4-års- och 2-årskalas med mammagruppen!

Vila upp sig…. Vad är det!? ;-)

17 april 2010

Inspiration…

Om en liten stund ska jag och Anna åka till Borås på en föreläsning av Mrs Ellinge, en duktig stilcoach! Det ska bli spännande. Vi kommer säkert lära oss massor.

Behöver jag säga att man har lite småångest för vad man ska ha på sig. Hon kommer väl kritiskt granska alla som kommer… ;-) Nej, hon verkar vara en trevlig tjej. Det blir säkert kanonbra och jag väntar mig en och annan Aha-upplevelse.

Hur ofta menar man samma sak?

Återger en liten konversation jag just hade med Thilde.

Mamma: - Thilde, kan inte du och Ellioth göra lite lördagsfint i ditt rum!?

Thilde: -Ja! Så kan vi få lördagsgodis!

Mamma: -Ja, precis! Säg till Ellioth att ni hjälps åt med det.

Thilde: -Mmm… –Ellioth!? Ska vi leka med bilar?

Gick buskapet fram??? Jag känner mig kluven i frågan!

20100417336

14 april 2010

Stackars liten…

Feberdåsig och trött efter dagen hade Thilde somnat i soffan strax efter kl 18.00. En liten stund där på ringde Patrik, som åkt iväg för att lägga i bryggor i Tolken en bit härifrån tillsammans med några i fiskeklubben….Oljelampan hade börjat lysa på Polon, så vi fick rycka ut med motorolja och ta oss en liten kvällstripp i solen. Det blir ju så mycket lättare när det är fint väder, så det var ju bara att försöka få liv i stackars Thilde och sätta barnen i bilen.

Vägen till Torestorp är allt annat än rak. Dessutom har vi skitkass stötdämpare på Volvon vilket väl gjorde att resan inte blev så himla angenäm för en febersjuk, liten tjej.

Thilde började några kilometer innan vi närmade oss hemma, klaga över ont i magen. Jag tänkte att det kanske var Alvedonen, som hon fick innan vi åkte. Efter ett litet tag skrek hon nästan för att det kom och gick ont i magen för att minuter senare SPY!  Jisses… Vad var nu detta? Jag svängde av vägen, fångade en omgång i händerna, sedan insåg jag att det ju redan var försent, så jag gasade på den sista kilometern hem. Stackars liten! Hoppas inte att det är magsjuka nu igen… Vill verkligen inte! Samtidigt som man ju inte hoppas att det var åksjuka. Troligtvis en blandning av allt det jag skrev. Kurvig, guppig väg, en något svajig bil och feber.  Väl hemma var det bara att stoppa barnen i badkaret och starta en maskin tvätt. Nu sover dem och bil + bilstol är rengjorda!

Annars har vi haft en mysig dag här hemma trots feber. Men den har ju gått att reglera med lite Alvedon.  Jag har blivit lite solkysst, som det så fint heter! Lite rödaktig på bröstet och i ansiktet.  Hääääärligt! Jag verkligen ÄLSKAR vår och sommar. Det är det här man går och väntar på hela hösten och långa vintern… Just nu känns det värt det! ;-)

Imorgon är det min tur att jobba och Patriks tur att vara hemma med barnen. Det blir buss för mig till stan, eftersom jobbet har fixat en Afterwork imorgon eftermiddag. Buss hem också med andra ord…. Det ska bli trevligt!

Sol, värme och feber…

Lilla feberfia och lillebror skapar konstverk ute i solen. Mamman solar fejset... Underbart väder!

13 april 2010

VAB

Ja det är faktiskt sant! Det är dock inte så allvarligt. Thilde vaknade igår kväll vid 22.45 och var kissenödig och alldeles skakig. Det visade sig att hon hade feber, dryga 38 grader. Så idag är vi hemma. Jag har inte tagit febern än idag, men hon verkar vara ganska så pigg, så blir det inget mer så blir det jobb och dagis imorgon igen. Skönt i så fall.

Jag har precis tagit en dusch och barnen har pusslat. Nu är det kaffedags. Synd att behöva sitta inne en sån här solig dag. Jag får kontrollera temperaturen på både barn och luft innan vi eventuellt ger oss ut.

Trevlig dag!

11 april 2010

10 april 2010

Ellioth haltar

Stackars liten… han vrickade till sin lilla fot innan idag när han helt plötsligt tog på sig skorna och gick ut för att hämta pappa. Han hade inte knäppt skorna utan snubblade på dem nedanför trappan.

Nu är det lite, lite svullet uppe på. Stackarn! Hoppas det blir bättre efter natten, annars får vi väl åka och kolla den lilla foten. Förkylda börjar båda bli med och det hjälper inte precis med snålblåst och 6 grader ute… Brrr… Hoppas på härligare vårväder i morgon.

Jag har planerat att ta en tripp till Gekås imorgon. Barnen behöver nya vårjackor och överdragsbyxor till dagis.Kanske även vårskor! Sedan behöver tvättmedels, schampo, pås- & övriga förråd fyllas på! :-)

7 april 2010

Nergrottad i siffror

Ja, den här dagen har verkligen gått i siffrornas tecken. Vi är mitt uppe i ett månadsbokslut och då är det alltid fullt upp och man släpper knappt blicken från dataskärmen. Snurrigt blir det efter en hel dag!

Men vi har kommit ganska så långt, så det känns himla bra. Det är bara att hålla tummarna att man får vara frisk den här gången… Vågar knappt nämna det ens.

Imorgon är det halvdag. Vi får se om det blir Djurparken. Tveksamt. Det blir nog en lugn hemmaeftermiddag, med lite utelek. Kanske mellanmål på en filt! Våren är här nu…. Uuuunderbart!!!

5 april 2010

Helgen är slut…

…och fort gick den! Lite fööör fort, som vanligt.

Det blev en lugn dag idag med en kortpromenad och ett besök hos pappa bara. När vi kom hem vad Thilde hungrig på korv, så hon och Patrik åkte till affären och köpte Röd Pölse. Mycket gott. Hon tryckte i sig tre korvar, ett bröd och massa rostad lök, så nog var hon hungrig på korv!’

Tulip_ImgCat_Goel poelser 2006_Lowres_Grillpoelser_storkoeb

Djurparken funderar jag på om vi kan hinna med på torsdag eftermiddag kanske. Det kanske är lite bättre väder då med. Tror att vi försöker satsa på det som eftermiddagsaktivitet… Nån som vill hänga på?

Vad ska man skriva…?

Får tvinga fram ett litet blogginlägg då… ;-)

Vi har haft en rätt lugn påskhelg. med trevligt besök och en tur till ett blåsigt Varberg. Idag blir en slappardag känns det som. Jag fick nys om att Djurparken är öppen den här veckan. Det lät mysigt, men frågan är ändå om det inte blir lite kyligt att gå ett varv där… Ska kolla hur länge det är öppet idag, så får vi se i eftermiddag.

Först på önskelistan står att hoppa studsmatta. Thildes önskelista kanske jag ska förtydliga! Den monterades ihop i lördags när vårsolen sken.

Det ska komma en kille med grävmaskin nu snart också och riva vår jordkällare och så ska jag ta en dusch…. Det är vad den här dagen har att erbjuda. Tror jag!

Här är lite bilder från djurparken förra sommaren:

5496_1123053649172_1612042251_30301208_4501849_n 5496_1123051289113_1612042251_30301205_7150474_n 5496_1123051129109_1612042251_30301201_2793513_n  5496_1123078449792_1612042251_30301236_6074832_n5496_1123051169110_1612042251_30301202_1881970_n 5496_1123053609171_1612042251_30301207_5807107_s

3 april 2010

Sol…

Härlig dag – perfekt påskafton faktiskt och den har bara börjat!

Vi hinner inte njuta så himla mycket av solen idag, vi har lite att fixa med. Vi får lite besök ikväll utav Patriks ena syster med man och barn… Det blir trevligt. Lite god mat och gott vin – enkelt och bra!

Patrik tänkte ta med barnen ut och kratta lite. Han skulle se om han hittade barnkrattor i affären. Skönt för dem att slippa springa runt här inne, när jag inte riktigt hinner med.

Glad Påsk på er!