31 juli 2010

Säkerheten framför allt

Thilde tar på sig cykelhjälmen när pappa kör. Det kan bara betyda en sak. Att det är mamma som kör bäst :-)

26 juli 2010

Uppfräschning pågår

Vi är barnfria ikväll så man får ta vara på tiden! :-)

25 juli 2010

Film

Jag minns inte när vi kollade på hyrfilm senast, eller film överhuvud taget för den delen. Nu har vi fått tre färdigtittade filmer av pappa och Helen. Och tänka sig, det är filmer jag vill se Allihop!!!

Igår kom en lekstuga

till barnens stooora förtjusning! Vi har letat ett tag nu och rätt vad det var så kunde vi bara hämta en utanför Borås. Lite utav ett renoveringsobjekt, men det kan ju var käckt att lägga pengar på att få den fin och som man vill ha det.

Patrik drog till Byggmax idag för att handla virke och i regnet har han redan hunnit byta golv i stugan flitigt påhejad av Thilde, som övervakar bygget! ;-)

Den ska tydligen bli rosa, och för att kompensera vad Ellioth vill – grön, så får det blir nån grön nyans på dörrar och fönster och sedan vida knutar och foder. Det blir nog bra…

Så här såg den ut när den precis hade lastats av: 20100724627 20100724628

Jag ska försöka uppdatera allt eftersom den blir som ny!

24 juli 2010

Köldgrader

Öööh…. va!? 10 grader imorgon? Någon måste väl ändå ha sluntit på tangentbordet?!

image

Kikade runt på Borås också, och tydligen inte… 9 grader imorgon och mulet…

23 juli 2010

Bakis

Konstigt att det känns så, trots intaget av noll alkohol igår kväll. Jag och Diana smaskade goda, alkoholfria drinkar, som av nån märklig anledning bara blev dyrare och dyrare ju senare det blev… :-)

Jisses vad vi dansade, svetten verkligen rann och vi kom på att vi ju faktiskt var riktigt nyttiga, som körde ett mindre träningspass där på det trånga dansgolvet… Doppet var välbehövligt kan man säga.

Jag kom inte i säng förrän strax innan 03.30, eftersom jag körde hem mitt i natten…

Idag blir en vilodag – gott!

Bonus igår var att Patrik fick en lugn kväll med en lyckad nattning. Vet inte riktigt vad hans hemliga knep var. Skönt hur som helst.

Varberg en helt vanlig torsdag!

Snart på väg hem från Varberg. Spiknykter och blöt efter ett nattdopp i havet med Diana. Underbart skönt efter en enormt svettig kväll på Societens dansgolv. Lili & Sussi var gästartister och sedan gled Magnus Hedman förbi på dansgolvet. I STORT behov av att synas kan man säga. Han hade en klunga efterhängsna “fans” som följde honom som en lite svans dit han gick. Det blev genast väldigt trångt på dansgolvet när han visade sig. Några försök att fånga honom på bild blev det. Det bästa jag kunde åstadkomma var hans ryggtavla :-) Jo, just det... Han lade ju sin hand på min axel när han dansade. Som om jag ville dansa med honom liksom! Ha ha

Tack Diana för en rolig kväll!

 

Lili & Sussi sjöng gamla hits

 

Magnus Hedman, fotoförsök 1: Arm i vägen

Magnus Hedman, fotoförsök 2: Bakom tjej i randig tröja

Magnus Hedman, fotoförsök 3: Vände sig lämpligt precis om…

Nybadade vänner i natten!

22 juli 2010

Lite egentid

Ikväll ska mamman få lite egentid. Det blir ett besök hos kära vännen i Träslövsläge. Lite god mat samt massa prat och skratt är nog precis vad jag behöver…

Det har varit några jobbiga kvällar med nattningar nu, så humöret är inte på topp. Så lite laddning av batteriet är just vad som är nödvändigt.

21 juli 2010

Trots

Det var en kollega till Patrik vars fru sa till oss här om året när deras son var 4 år: “Skaffa aldrig en 4-åring!”

Jag börjar faktiskt förstå hur hon menade… ;-)

Saxat från forumet på Familjeliv.se

  • “Livet med en 4-åring kan ofta beskrivas som jättarnas kamp med våldsamma sammandrabbningar, en kamp där alla medel är tillåtna. Tidigare har livet med barnet varit ganska enkelt och tätt. Någon gång kring 4-årsåldern kommer man in i en återvändsgränd och känner sig totalt hjälplös. De strategier man använt tidigare i uppfostran och samvaron med barnet fungerar inte längre. Det blir kaos hemma”
  • “Föräldrarna känner sig totalt misslyckade. De hör sig själva säga och göra saker de aldrig trott om sig. Men all denna kamp är nödvändig! I sin styrka och känslighet behöver barnen i själva verket kampen”
  • “Många av oss föräldrar som tänkt oss en demokratisk och "stillsam" uppfostran där vi lugnt talar barnet till rätta, blir helt förtvivlade när vi inte klarar av att behålla lugnet och själva börjar skrika och gorma och kanske till och med tar hårt i barnet. Vi tycker att vi misslyckats helt och anklagar oss själva:  jag, som är barnets förälder och som älskar henne mest av alla, är den som blir så ursinnig på henne och uppför mig så fel”
  • “Kampen är urjobbig, ibland kan man känna att man inte tycker om ungen. Men det är förälderns uppgift att strida med barnet och hjälpa henne ur det här förvirrade tillståndet som 4-årsåldern innebär”
  • “Barnet behöver vår ilska och vårt motstånd. Man inte bara får lov att bli fruktansvärt arg på sin trilskandes 4-åring, man bör och behöver bli arg”

20 juli 2010

Häst och vagn

På 4H-gården i Stättared.

19 juli 2010

Jordgubbar!

Idag efter lunchen, som blev lite senare än vanligt – typ 14.30 (det är ju ändå semester), så åkte vi och plockade lite jordgubbar...

Första stoppet blev i Friared. Där var det ganska snålt med bär, men så söta och goda de var. De blev 1,3 kg där. Vi åkte vidare till Hyssna, där det fanns mängder istället, men tyvärr inte alls lika goda. Hur som helst så blev det 3 kilo till där och de gick fortare att plocka 3 kg än 1 kg Friared. Ellioth “bara smakade liiite” hela tiden, så hans spann var lika tom när vi kom, som när vi åkte hem.

Här är lite jordgubbsbilder:

20100719589 20100719590 20100719591 20100719592 20100719593 20100719598 20100719603 20100719604

Glada barn!

17 juli 2010

Semester!

Om det nu var en nyhet för någon!? Barnen äter lördagsgodis och vi dricker lördagsgodis. Om en stund blir det räkfrossa a'la Västkusten!

Jo, vi brukar ha solmogna jättetomater i dörrsidorna på bilen.

I alla fall när vi åker till svärmor när svärfar i Varberg. Lite som muta för att vi ska få sova över ;-)

16 juli 2010

Gekås it is!

Tävlar med min bild!

stövlar

Klicka på bilden för att kunna lägga en röst!

15 juli 2010

Utomhusaktivitet

DSC_7585 DSC_7583

Barnen skyndade på med stövlarna och sprang ut nakna i regnet för att plaska, preciiis innan maten. Superkul förstås!

Inomhusaktivitet

Idag pärlar och pysslar vi mellan barnens utbrott.

14 juli 2010

Semesterpeng

I eftermiddags, en stund efter all solning och badning kom pappa och Helen och hälsade på innan sin semester. Det fikades gigantiska kanelbullar och kaffe. Barnen busade som vanligt… och innan besöket skulle gå hem tog morfadern fram plånboken och två 100-lappar. En till Thilde och en till Ellioth. Thilde såg hur morfar räckte båda sedlarna mot Ellioth, trots att han bara fick en. Jag tog emot Thildes peng, varpå hon lite försynt säger:

- Jag vill ha två…

Skratt utbrister.

Gulligt, hon trodde ju att Ellioth fick två ;-)

Rött är sött?

Såhär blir det efter en dag på stranden utan solkräm :-)
Det bränner Alltid på mer än man kan ana. Men gott är det. Det kanske blir brunt vad det lider...

12 juli 2010

Glada barn

Idag har varit en bra dag med lugna, nöjda barn (nästan) hela dagen.

Vi har bara badat,solat och grävt hela dagen. Sååå härligt. Det är nästan ett måste att vara intill vatten nu när det passerar 30 grader.

Det kom en liten avsvalkande skur precis när jag och barnen hade ätit klart vår grillade kyckling och potatiskroketter med sällskap av morfar. Patrik är ute och svettas igen – han fiskar! Men nu har de ju möjlighet att ta ett dopp om det blir olidligt :-)

11 juli 2010

Svettas!

Som om det vore jag som spelade VM-final! Det är jävulskt varmt och fuktigt här inne nu! Det får allt bli ett kvällsdopp innan förlängningen!

En dag på stranden

Ja vi kom ner till Varberg strax innan kl 12 och hittade svärmor och svärfar och kusin Lucas på stranden. Det blåste en hel del, men tur var väl det då termometern visade över 30 grader.

Lucas hittade en liten boll, som han sedan lyckade pricka en fiskmås i huvudet med. Det straffade sig senare då fiskmåsen snodde bollen. Lucas jagade fågeln fram och tillbaka och den bara flög runt och retades…. tills han lockades med en brödbit, då släppte den bollen och Lucas kunde ta tillbaka den! ;-)

Thilde och Ellioth tyckte det var toppen att kuta omkring i sanden och i det sköna vattnet. Hoppas på mer sol och fler strandbesök inom kort!

DSC_7512 Häääärligt!DSC_7527 DSC_7528

Vi kom iväg tillslut!

Alltid segt att komma iväg…

När vi ska åka nånstans, så vill jag gärna ha en tid att rikta in sig på. Som: “Vi försöker komma iväg senast kl 10”, bara för att inte tiden bara ska försvinna iväg här hemma.

Men då tycker min andra hälft att: “Vi behöver väl inte säga nån tid, vi åker väl när vi är klara!” – Det gör mig lite stressad!

Som nu… Vi är egentligen på väg till Varberg, men vi har nyss dukat undan frukosten. Patrik fixar med vattenpumpen ute och barnen och jag är inte ens påklädda än. Jag måste dessutom tvätta håret innan jag åker nånstans idag. Vi kommer väl till Varberg lagom till lunch om vi har tur och i eftermiddag ska det visst komma åska… Hmmm

10 juli 2010

Dessa älskar jag dock INTE!

Mina håriga armar får ni stå ut med ;-)

Behöver jag säga det igen...

... att jag älskar sommaren!?

Vi njuter av varsin P2 på gräsmattan.

9 juli 2010

Vad ska man med pool till?

DSC_7412 DSC_7445 DSC_7404 DSC_7447 När det finns plastbackar att fylla med “åa-vatten”!?

Min tur!

Låter kanske konstigt men jag har inte haft en sån enorm, jättelängtan efter semester i år, så att jag nästan håller på att avlida de sista dagarna på jobbet. Det har känts rätt lugnt och som att läget är under kontroll! Gott

Fast jag kan ju inte sticka under stol med att det ska bli helt fantastiskt underbart att vara lite ledig i fyra veckor! Hoppas nu verkligen bara att vädret också tänker bli fantastiskt underbart, då löser det sig liksom lite av sig självt!

Snart ska vi avnjuta lite färskpotatis och löksill. Nallar lite till från boxen, som åkte ner i korgen igår på systemet också!

Undrar just hur länge den räcker ;-) Det är ju trots allt SEMESTEEEER!

8 juli 2010

Håll tummarna för lite smidigare nattning idag!

När det har blivit tyst i huset ska jag ta mig ett glas rosé från min nyinköpta låda ;-)

Måste ju fira att det är sista arbetsdagen imorgon på 4 hela veckor! Lovely…

Lunchärende

Inte så mycket folk som man kan tro en torsdag lunch. Nästintill folktomt.
Gott :-)

Dessvärre står en och säljer Faktum utanför. Visserligen för en god sak. Men det skapar onekligen lite dåligt samvete. Kanske är det meningen!?

7 juli 2010

Där rann det över för mamman!

Fullständig panik utbryter hos dottern vid nattningen idag… Hon har sin lilla ramsa innan vi går ut ur rummet, det har jag skrivit om innan….Det ska pussas, kramas, sägas godnatt, sovgott, och hej då! Hej då ska sägas typ 1000 gånger…. I alla fall MÅSTE man svara ALLA gånger hon säger Hej Då, annars bryter Helvetet löst… Det var vad som hände för en stund sedan… *pust*

Jag tyckte att det räckte med Hejdå:ande… Det tyckte inte hon!

Tillslut rann det över hos mig… det gick inte hålla lugnet och bara vara bestämd, fast man borde. Det gick inte heller hålla tårarna borta – Skitjobbig! Hoppas snart att hon kan sluta med allt detta… Det gör ju liksom att även lillebror får svårt att somna i oväsendet, så honom fick jag jaga i säng flertalet gånger ikväll också. Allt så påsassligt när Patrik hade åkt till affären.

Han avlöste mig som tur var när han kom hem igen och är där uppe än… !? Somnat tro? Vi som skulle mumsa lite räkor… nej nu hör jag honom i trappan – Halleluja! :-)

6 juli 2010

Jag har piggnat till!

Nu äter jag jordgubbar med vit chokladsås ;-)

Vätskebrist?

Högst troligt, eftersom jag dricker otroligt dåligt om dagarna. Det är inget jag tänker på.

Men idag har det gått i ett på jobbet. Jag har stämt av konton så det står härliga till med Springsteen, The Boss himself påhejandes i lurarna… Mycket effektivt :-)

Nu när jag kom hem och hade fått i mig lite smörgås och fil, så blev jag helt plötsligt matt och kände mig konstig.

Jag fixade välling till barnen, men sedan fick jag sätta mig på toalettgolvet med huvudet mellan benen och djupandas. Efter en stund behövde Patrik komma in och hjälpa barnen med tandborstningen, så jag fick flytta på mig. På väg in till soffan fick jag vända, tog sikte på diskhon och…. Spyr!

Nu känns det bättre, jag har druckit två glas vatten och har rannsakat mig själv och dagens vätskeintag:

  • kl 8.00, en kopp kaffe
  • kl 9.50, en kopp kaffe till
  • kl 13.00, ett glas vatten till lunchen
  • kl 15.30, ½ kopp kaffe
  • kl 18.00 1 dl filmjölk…

Med facit i hand, så är det kanske inte så märkligt att jag mådde illa(hoppas nämligen INTE på magsjuka). Det har dessutom varit varmt och lite extra stressigt. Skärpning! Jag får ställa klockan varje timma och dricka ett litet glas vatten…

4 juli 2010

På stranden

Solen lyser med sin frånvaro idag. Men det är varmt och skönt ändå. Vi spenderar eftermiddagen vid sjön!

3 juli 2010

Kalas och bebis

Ja, idag kom barnens nya kusin… En liten pojke på 3600 gram och 50 cm. Namnet strids det om just i detta nu ;-)

Skönt att det blev en annan dag än just på Thildes födelsedag, även om man inte kan välja det.

Thilde har i alla fall haft ett härligt kalas. Mååånga fina presenter och temat var förstår Hello Kitty! Någon som blir förvånad!?

Så här har dagen sett ut.

DSC_7267

  DSC_7270Brevet med nappen är klart!

DSC_7276

 

DSC_7286

Paketöppning…. En sparkcykel! Kusinerna plaskar och stojar! Underbart i värmen…

DSC_7289

  DSC_7293
Det blev därför ledig klädsel när tårtan skulle förtäras! Thilde blev lite blyg när vi sjöng, så mamman fick blåsa ut ljusen.

DSC_7309

  DSC_7330På väg till posten med paketet… 
En supergullig Hello Kitty-klänning blev direkt en favorit – såklart!    

Det blev en icke så smidig nattning idag i och med avsaknaden av nappen och så värmen på det… Men nu sover hon i alla fall sedan ett par timmar! Gullegumman