28 augusti 2014

Inspiration...

…Det är verkligen A och O!
Vi kikade härom kvällen på programmet En klassiker i Svt. Det är fascinerande att följa människor som utmanar sig själva och gör helt nya saker, eller lägger i en växel till för att bli bättre på det man redan gör. Där handlar det inte heller om några extremsporter, så som djupdykning eller bergsklättring. De cyklar, simmar, springer och åker skidor. Den här säsongen är det en elitlöpare i triathlon, som satsar på att slå totaltiden i en Svenska Klassiker. Han är ju en klass för sig… Sedan är det en medelålders, lätt överviktig man, som bara bestämt sig för att göra det bara för att bevisa för sig själv att han visst är en person som klarar att genomföra saker han tar sig an. Den tredje är en tjej, som satsar på att klara loppen på bästa sätt, genom god planering och bra träning inför loppen.
Den fjärde och sista personen de följer i programmet är trollkarlen och komikern Stefan Odelberg. En kul, social prick som snackar sig igenom utmaningarna med ett leende på läpparna. Han vill testa om en normaltränad person klarar av att fixa en klassiker på vilja, utan specifik träning i grenarna. Spännande!
Hittills har de utfört Vätternrundan och Vansbrosimmet. Viljan att lyckas måste självklart finnas och jag blir otroligt imponerad av att de inte bara ger upp när det gör ont i hela kroppen. Samtidigt blir jag otroligt inspirerad! Inte på att själv göra en klassiker… No way! Men på att sätta upp en egen träningsutmaning.
Det första man måste göra är att bestämma sig!
Så… Här kommer min utmaning:
 
Om sex veckor, ska jag klara av att springa 10 km!
Löppassen är nu inskrivna i kalendern.
 
 

Inga kommentarer: