29 augusti 2014

Bästa rundan

Haha, jösses ibland blir jag lite trött på mig själv.  Fast beslutsam gav jag mig till sportstugan för utmaningens första runda. 4,2km. Första biten är ju alltid tuff eftersom andningen halkar efter ett par meter.  Men det släppte efter ett tag. När jag hade kommit nästan halvvägs såg jag något vid kanten i mossan. Några gula fina svampar. Jag var ju tvungen då att stanna en kort stund och plocka med mig mitt fynd. Ett par steg till, så såg jag fler. Måste stanna igen... Klättrade upp en liten bit i slänten... där fanns några till. Såpass att händerna inte riktigt räckte till. Så linnet åkte av, jag knöt det i ena änden och fyllde på... traskade runt där bland granar och grenar en stund sedan joggade jag vidare, nu med min lilla påse som last. 4,2 km tog 49 minuter... haha fast jag har aldrig själv hittat så många kantareller bara sådär, så skit i tiden! Jag sprang, lugnt och beskedligt och det kändes helt ok. Nästa pass blir om en vecka. Då borde jag slå min tid... och så hoppas jag att dagens skoskav har gett med sig också!

Pass nr 1

Ja happ, rätt glad idag, lättad! Härligt!

Älsklingen kom till mig igår och vi hade ett möte på banken direkt efter jobbet. Snackade bolån…

En liten strimma ljus gör så otroligt mycket. Nu väntar vi i princip bara på huset med stort H. Vårt hus, där vi ska bo – tillsammans! Där alla barn kan få plats, stora som små och med utrymme för vårt gemensamma intresse. Hoppas det dyker upp snart… Längtar så! Så helst väldigt snart.

Det är Kinna som gäller, så vet du någon som kan vara i säljartagen så viska gärna i mitt öra.

 

Med den här sköna känslan i kroppen och med sol ifrån en blå himmel känns det som en alldeles perfekt dag att starta min träningsutmaning på. I eftermiddag blir det till att snöra på sig löparskorna och ge sig ut en slinga i skogen. Blir spännande att se hur långt jag orkar. Lovar att följa upp!

Hela idén med att nämna utmaningen här är liksom att det ska bli av och för att jag vill slippa komma krypandes och erkänna att jag egentligen är en latmask på två ben.

 

 

28 augusti 2014

Inspiration...

…Det är verkligen A och O!
Vi kikade härom kvällen på programmet En klassiker i Svt. Det är fascinerande att följa människor som utmanar sig själva och gör helt nya saker, eller lägger i en växel till för att bli bättre på det man redan gör. Där handlar det inte heller om några extremsporter, så som djupdykning eller bergsklättring. De cyklar, simmar, springer och åker skidor. Den här säsongen är det en elitlöpare i triathlon, som satsar på att slå totaltiden i en Svenska Klassiker. Han är ju en klass för sig… Sedan är det en medelålders, lätt överviktig man, som bara bestämt sig för att göra det bara för att bevisa för sig själv att han visst är en person som klarar att genomföra saker han tar sig an. Den tredje är en tjej, som satsar på att klara loppen på bästa sätt, genom god planering och bra träning inför loppen.
Den fjärde och sista personen de följer i programmet är trollkarlen och komikern Stefan Odelberg. En kul, social prick som snackar sig igenom utmaningarna med ett leende på läpparna. Han vill testa om en normaltränad person klarar av att fixa en klassiker på vilja, utan specifik träning i grenarna. Spännande!
Hittills har de utfört Vätternrundan och Vansbrosimmet. Viljan att lyckas måste självklart finnas och jag blir otroligt imponerad av att de inte bara ger upp när det gör ont i hela kroppen. Samtidigt blir jag otroligt inspirerad! Inte på att själv göra en klassiker… No way! Men på att sätta upp en egen träningsutmaning.
Det första man måste göra är att bestämma sig!
Så… Här kommer min utmaning:
 
Om sex veckor, ska jag klara av att springa 10 km!
Löppassen är nu inskrivna i kalendern.
 
 

15 augusti 2014

Bloggfrånvaron i bilder...

Vi börjar med ett foto från Svensktoppen Nästa.


 Utflykten till Visingsö









Utflykt till Hönö









Bad, bad, bad och besök på Navet.




Daftö






Spelning Vänga Kvarnkafé





13 augusti 2014

v 33

Det har gått tre månader sedan jag var här senast. Tre härliga, sommarmånader! Tiden går så fort på sommaren ändå hade jag fem veckors semester i år. Det var helt perfekt faktiskt. Det kändes bra mycket längre än en vecka mer än vanligt. Skönt att ha tid med det man önskar hitta på. Trots det har vi inte gjort några större äventyr. Veckan innan semestern var det hårdladdning inför vårt framträdande på Stora torget i tävlingen Svensktoppen Nästa. Vi gjorde en kanoninsats, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Men jösses så kul! Dagen därpå gjorde vi en uppskattad, liten spelning på Kinna torg, när det var årets första Sommarfredag. Helgen gick till åt att smälta allt och för lite återhämtning. Den första semesterveckan var det bad, bad, bad och sol med barnen. Väldigt skönt! En tripp till Svenljunga och Allsång blev det också.

Efter barnveckor blir det automatiskt lite lugnare. Vi gjorde en utflykt för att fira svärmor som fyllt 70 år. Anders barn var med och vi styrde mot en fantastiskt fin dag på Visingsö och Gränna. Mycket trevligt.

Dagarna gick, lite sol, lite moln och bara vara med varandra. För att sedan dyka in i nästa semestervecka med barnen. Det blev ännu mera sol och bad, men också nästa lilla utflykt. Den här gången för att fira min mamma och hennes sambo långt i efterskott. Vi hamnade på Hönö och hade picknick med hemmafixad räksallad vid hamnen. Mysigt! Det var sommarens varmaste dagar den här veckan och vi flydde till kusten över dagen. Barnen sprang fram och tillbaka mellan filten (eller mest På filten med sina sandiga fötter) och det sköna vattnet. Vi badade många gånger och det var underbart i havet. Dagen avslutades med grillkväll hemma hos mamma.

Jag passade också på den här veckan att leta efter någonstans att åka den sista veckan med barnen. Letade runt efter sista minuten-resor och insåg tillslut att det nog var bättre att spara pengarna. Tyvärr är det inte gratis. Istället spanade jag in Gotland men tillslut bokade vi en koja på Daftö Camping utanför Strömstad sista semesterveckan. Gott!

Vecka fyra kom och vi hade en skön vecka till med mera sol och lite strosande på stan, fikautflykter och mys. Vi drog igenom vår låtlista inför vår spelning, som faktiskt är ikväll och vi kollade in våra tidigare konkurrenter i Svensktoppen nästa som gjorde upp i finalen. Härligt kväll, härlig vecka! Helt underbar!

Sista veckan dök upp tillslut i alla fall. Laddade barn, som skulle på semester ”på riktigt”, åka nånstans, hämtades. De var så laddade att det spelade upp varandra så att kvällen innan avfärd blev mindre rolig med tjat och skrik. I väg kom vi i alla fall måndag morgon. Vi anlände till ett regnigt Strömstad på eftermiddagen och bekantade oss med camping och koja.  Sedan slutade det regna och vi kunde njuta av sol och bad även där. Resa med barn låter oftast mycket mysigare än vad det i själva verket är… Eller? (Hoppas någon håller med!) Herreguuud, vilket tjat. Man hinner inte till ena stället, som de tjatat hål i huvudet om innan de ska i väg till nästa… Ett jäkla tempo! Bråk om vad som är rättvist eller inte. Slagsmål för att någon tog den andres plats. Utbrott när någon billig, tidigare inköpt leksak inte motsvarar förväntningarna och går sönder… Det blir extra spännande med en ilsken 6-åring och en envis 8-åring. Ungefär här var jag otroligt tacksam för att vi inte hade betalat dyra pengar för en vecka i Grekland. J

Vi hade utöver tjat och gnat en fin vecka. Tack otroliga, fina älskling för att du står ut!!!

På vägen hem tog vi god tid på oss och körde kustvägen genom de fina orterna Grebbestad, Fjällbacka, Hunnebostrand och Kungshamn. Jättefint! Dit kommer vi garanterat att återvända.

Trötta, faktiskt snälla barn somnade gott och utan protester på kvällen när vi kom hem på lördagen.

På söndagen var vi tillbaka hemma vid bassängen i solen och njöt av de sista timmarna av ledigheten. Det kändes inte alls särskilt jobbigt att veta att jobbet väntade tidigt på måndagsmorgonen. Nu har det gått ett par dagar redan och det känns bra med rutiner. Tyvärr kom ösregnet samtidigt och kylan… Hoppas vi kan få lite fler sköna sensommarkvällar.

Ikväll är man välkommen på lite kvällsfika eller mat på Vänga Kvarncafé. Till maten får man lite underhållning i form av A Dreamers Inn. Kl 19.00 kör vi. Välkomna!

 

Ska försöka få upp lite semesterbilder här med. Så håll utkik! J