29 maj 2011

Smart…

Konversation i bilen på väg till Varberg.

Ellioth: – Pappa, vad heter de kort, lång, korta på benen?

Pappa: – Vad menar du?

Ellioth: Mina byxor!

Mamma: – De heter trekvartsbyxor!

Ellioth: Aha

Pappa: – Vad hette dem, sa mamma?

Ellioth: – Mamma, du måste säga igen.

Mamma: – Tre Kvarts Byxor (övertydlig)

Pappa– Vad sa mamma, Ellioth (ett försök att få Ellioth att säga Trekvartsbyxor)

Ellioth: - Mamma, du måste säga igen, så pappa hör!

Smart smart! Cool

26 maj 2011

Hör ni skillnad?

Studioversion

Live från ESC Finalen 2011

För det första är det inte samma höga tonart på liveframträdandet som på Studioinspelningen, vilket är lite trist… Det kanske är därför han blir förvirrad och inte prickar rätt tonart, stackarn!  Han hittar dock rätt mot slutet. Jag läste lite om klippet. Tydligen hör han knappt något av musiken i livesändningen. Jag hittade även rep 1 och 2. Rep 1 låter också bedrövligt, medans rep 2 är betydligt bättre. Så visst kan han!

“Fuskpaj”

Jag tycker egentligen att det är löjligt dyrt och dumt att köpa sån här färdig mix till smulpaj…

Smulpaj-blåbär

Men… idag var det skitsmidigt! Barnen ville göra muffins –men istället blev det 24 minipajer i folieform! Bara att hälla i bären och skeda över smuldegen. De hade extrapris på dessa pajer på ICA istället för 36,95 kr kunde man med kupong köpa dem för 16,95 kr just nu. Man kanske ska lägga en paket i vagnen även nästa gång man handlar. Väldigt gott blev det nämligen också!

201105261151

Kvällen är din…

Efter lite diskussion på lunchen härom dagen så kom vi in på “Kvällen är din” – Martin Stenmarks nya, härliga program. Där har det blivit poppis att vilja sjunga med sin idol. I helgen som gick var det en man som sjöng med Bonnie Tyler och nu till helgen ska en kille enligt trailern få sjunga med Jessica Andersson… Då började jag fundera lite. Vem skulle JAG välja om man hade möjlighet att välja helt fritt…!?

Jag behövde inte tänka länge innan jag kom fram till följande:

bruce_springsteen1_57209323robbie_williams 

Båda hade funkat om man säger så… Hur häftigt hade det inte varit liksom?!?  Dream on…

22 maj 2011

Springa–gå!

Inspirerad av gårdagens Göteborgsvarv som jag varje år blir sugen på att delta i, så snörade jag på mig skorna och gav mig ut på en runda för en stund sedan. Glad i hågen blir jag alltid lika förvånad över att det faktiskt är lite jobbigt… I tanken tror man att man ska glida fram lätt och länge, men det blev springa, gå, springa, gå-tekniken idag 4 km på asfalt.  Nu ska jag försöka ta samma runda några gånger och se om jag märker skillnad. Skönt väder var det, även om det blåste lite… Nu är jag nyduschad och väntar på att lägga på marinerade kycklingbitar på grillen och göra en bulgursallad. Ska bli smaskens.

Om vi har tur får vi premiäråka Patriks nya båt i eftermiddag. Vi hoppas att vädret håller i sig och att vi slipper regn!

20 maj 2011

Alberts

Fantastiskt vackert! Vi känner redan att hit kommer vi gärna tillbaka fler gånger. Förväntningarna på kvällen trerätters är rätt höga!

Som hemma

Detta var första synen när vi kom fram till Alberts i natursköna Trollhättan - en bil hemifrån!

Farliga djur

Vid nattning ikväll funderades det över farliga djur. Thildes topp 5 bland farliga djur var: hajar, dinosaurier, bin, humlor och getingar!

Snacka om ytterligheter!

16 maj 2011

Visste du det här?

Att när du är hemma föräldraledig är det ingen som betalar in din pensionspremie, så som din ev. arbetsgivare annars gör. Däremot går det få dessa pensionspengar inbetalda när som helst i efterhand. Det är pengar man har rätt till OM man kan styrka sin föräldraledighet med underlag från arbetsgivare och FK.
Blanketter att fylla i finns på AFA Försäkring

Vad ska man ha på sig sen?

Hittade en rolig, eller kanske mer sorglig undersökning på Aftonbladet. Undersökningen handlar om olika ”åldersgränser” för att bära vissa plagg…

 

Åldersgränserna – enligt 2 000 brittiska kvinnor

Bikini, 47 år

Kortkort, 35 år

Tubtopp, 33 år

Stilettklackar, 51 år

Navelpiercing, 35 år

Knee high boots, 47 år

Gympadojjor, 44 år

Läderbyxor, 34 år

Leggings, 45 år

Ugg (stövlar), 45 år

Baddräkt, 61 år

Genomskinlig chiffongblus, 40 år

Långt hår, 53 år

Hästsvans, 51 år

 

Min fråga är nu? Vad FÅR man ha på sig när man passerat 50? Långbyxor och polotröja?

De som deltagit i undersökningen är väl gissningsvis alla under en bra bit under 30 år.  När kommer ålders och viktgräns för män/gubbar på exempelvis stranden!??!?! Bara undrar!

15 maj 2011

Mera lördag

Efter ett lyckt besök på Leos med svettiga och trötta barn och inte alls särskilt mycket folk kom vi hem vid halv fyra… Vi kollade läget i Varberg. Sedan tog vi en kvällstur till Svärmor och svärfar i Apelviken. Det spöregnade, men det grillades ändå och bjöds på smarrig mat.

Vi var hemma igen lagom till Eurovision Song Contest startade. Thilde satt med uppe och kollade förstås. Popular är populär kan man säga! Tyvärr såg Eric Saade såg halvt vettskrämd och nervös ut första delen när han missade några kameror, men tände till senare delen av numret!  Sedan såg jag inte riktigt alla bidrag för jag tog en kvällsutflykt till Två Skyttlar där min förra arbetsplats hade sin årliga Challenge. Jag “plankade” in en stund runt 23-snåret och träffade på en och annan snorfull person… Haha… även några mer lagom förfriskade gamla kollegor. Kul! Fick till och med dansat lite innan kvällen slutade vid midnatt. Visst saknar man dem! Har svårt att tro att det blir samma ös på firmafesten vi ska ha på jobbet om några veckor…

På väg hem i bilen hör jag röstningen i Eurovision och förstår att det ju gått jättebra för Sverige! Det var väl verkligen på tiden med en bra placering igen! GRATTIS Saade, You will be Popular!

14 maj 2011

Lördag

Idag står Leos Lekland på schemat. Barnens önskemål… Hoppas inte att det är allt för mycket folk bara. Men risken är väl överhängande.

Igår var jag i Borås och lunchade med mina kära gamla kollegor från Netonnet. Alltid lika trevligt att ses och skvallra i kapp lite. Efteråt hann jag ta en snabb tur på stan. Det blev lite nya kläder till Thilde och så beställde jag en vit Iphone till mig… Ler

När jag var inne på KappAhl hittade jag en väldigt fin bikini, som jag blev väldigt sugen på. Hann inte prova, så jag får kolla här hemma till veckan om den finns. Gillar modellen, men löstagbara axelband.

KAW_780643_F_1KAW_780684_F_1

13 maj 2011

Slutledningsförmåga = 0?

Fick ett brev i från Försäkringskassan idag…

201105131130

Tänk nu bort det blå krysset till vänster(som jag nu kompletterat med) och titta på krysset vid 28 och fundera sedan på vilken månad det kan gälla….!? Hmm….

201105131131

Ok, blanketten var fel ifylld… inget om det… Men kan man inte bara ringa, eller anta att det KAN ha gällt samma datum som jag begärde ersättning för!?

11 maj 2011

Hörselskydd

Det är inte ofta jag som sitter på kontor behöver ha hörselskydd på jobbet. Just nu skulle det nästan behövas. En riktig åskskur öser ner utanför! Det blixtrar och knallar rätt friskt. Störtregn på plåttak låter dessutom MYCKET!

Vilken flopp!

Jösses, vad hände i Tyskland igår!? Vilken kass semifinal och vilket ickeexisterande ljud & teknik… Tur att man hade en rolig diskussion på Facebook samtidigt om alla bidragen. Det gjorde det hela lite lättare att stå ut med…  Världsrekord i kommentarer tror jag det blev.

Vi lyckades gissa ganska rätt bland låtarna som kvalificerade sig hur som helst. Imorgon är det dags för Sverige och Eric Saade. Då sitter vi nog (läs: garanterat) bänkade igen med ena ögat på TV:n och det andra på datorn. Multitasking när det är som bäst!

9 maj 2011

Ellioth´s rum…

Det är nästan så man ångrar att man ställde in mer än bara en säng Ler

Vår lille Ellioth har nämligen väldigt svårt att låta bli alla leksaker när det är sovdags. Han kan ligga uppe i sin säng, prata, sjunga och leka i över en timma innan han till slut somnar… Man hittar alltid någon leksak där under täcket. Dessutom ska det kissas åtminstone tre gånger innan det är ok att somna! Idag blev det ändå lugnt relativt fort – skönt. De var nog trötta efter en hel dag med lek i solen på dagis.

Vi läste en ny bok också, BAJSFESTEN! Succé! Vi tog en sväng om Biblioteket när jag kom hem… Inte varje dag precis, Jag glömmer av att det finns. Toppenbra ju! Nu har vi 7 olästa böcker, som barnen inte  redan är trötta på. Sedan byter vi mot nya om en månad. Tummen upp

201105091126

Här är också en liten glimt av den fina kökssoffan från min mormor, som nu pryder vårt kök! Det blev väldigt trivsamt!

Tänkvärd reflektion...

Saxat från Aftonbladet:
Ett enda snedsteg – och du är körd
  Om man lyfter blicken, bara lite. Bort från skuldfrågan, bort från mediedramaturgins tröttsamma krav på avgång. Bort från de upprörda brösttonerna.
Jag tänker mig en tioåring. Han tycker mycket om att titta på ”Wild kids”. Han läser Kamratposten.
Plötsligt blir programledaren och tidningens chefredaktör – det är samma person, Ola Lindholm heter han – misstänkt för att ha knarkat.
Vad skadar mest? Vad skrämmer? Det eventuella sveket från förebilden Ola Lindholm – eller insikten om hur ensam man riskerar att bli på grund av ett enda misstag?

Häromåret kom en studie från Statens folkhälsoinstitut om psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Den enskilt främsta anledningen till stress och ångest var rädslan för att välja fel.
Den tioåring, eller fjortonåring om man så vill, som läser Kamratposten i dag tillhör den första generationen på mycket länge som går en mindre ljus framtid till mötes än sina föräldrar.
De kommer att ha svårare att få ett jobb, en bostad. Deras möjligheter att studera kommer att vara sämre.
De val som de gör redan i högstadiet kommer att påverka hela deras liv – från och med nästa sommar får man ingen andra chans på Komvux.
Den rädslan går utmärkt att återspegla i fallet Ola Lindholm. SVT som nu har plockat bort Lindholm från rollen som programledare för ”Wild kids” – trots att han ännu inte är dömd.
Kamratposten som tillfälligt har lyft bort honom från rollen som chefredaktör.

Och tidningen Expressen som redan vid den första misstanken hängde ut honom med namn och bild på förstasidan: en löpsedelsskurk bland löpsedelsskurkar.
Tänk en tioårings blick på detta.
Budskapet: ett enda snedsteg och du är körd, det finns ingen väg tillbaka.
Ola Lindholm kanske är en olämplig förebild, vad vet jag.
Men frågan är också vilka signaler Expressen sänder ut med sin namnpublicering, redan vid en första misstanke. Själv läste jag Expressen dagligen från tio års ålder. Hela min världsbild utgick från tidningen.
Förra året anmäldes 87 500 ringa narkotikabrott i Sverige. Mycket få av de inblandade förlorade sina jobb eller hamnade på förstasidor, kanske ingen. Men Ola Lindholm, som kanske inte ens har begått det misstag han anklagas för, riskerar att förlora båda sina jobb samtidigt som han hängs ut som en skurk på varenda kiosk i hela Sverige.
Hur förklarar man det för en tioåring?
Vad skadar mest?

8 maj 2011

Båtutflykt

Efter förmiddagens trevliga mammaträff, som vi har några gånger om året med mammagrupppen från när Thilde var nyfödd tog vi en tur i båten på Öresjön. Med i ryggsäcken fanns nystekta plättar, sylt och saft.

En riktigt härlig sommardag! Trots att det fläktar rätt ordentligt när man far fram på vattnet så var det inte kallt. Efter turen njöt vi en stund till vid stranden. Barnen lekte “Lilla Sjöjungfrun” medans mamma solade lite… Så gott!

bild1bild2

Härligt!

Här sitter man på altanen och suger ut det sista av en härlig helg. Underbar utsikt med fantastiska färger. Ljusgröna björkar mot en klarblå himmel är något visst.

7 maj 2011

Roligt!

Om man bara hade varit rätta virket så hade jag ställt upp direkt! Nu ser jag bara skoskav framför mig. Ler Men jag tycker att det är en sådan rolig idé och jag skulle gärna vilja! Jag blir väldigt inspirerad av sånt här. Så nu ligger det rätt nära till hands att det blir vanliga vägen på cykel till Varberg i Kristi Himmelsfärd istället! Jag har funderat på det många gånger.

Någon som vill hänga på??? Inget “idiotkör”… Många kaffe-, vätske- & glasspauser på vägen ner… en härlig och förhoppningsvis solig utflykt!

Till det “riktiga” äventyret anmäler man sig här:

varberg

5 maj 2011

BRA LÅT!

Riktigt bra… Den får jag ta med i bilen. Den kommer sjungas flitigt!

Lunchproblem...

Mitt jobb ligger lite ”bortundan”. Det finns inget lunchställe så långt ögat når. Detta gör att man blir lite låst att ta med matlåda varje dag, eftersom vi dessutom bara har 30 minuters rast till vårt förfogande. Idag har vi faktiskt ett lunchställe som kör ut en mängd portioner till några stora företag varje dag och då också tar svängen om oss för 70-75 kr per portion. Detta är såklart oerhört lyxigt men också lite krångligt med beställningar, betalning och växling när inte alla har jämna pengar.

Eftersom jag inte har fullt upp än om dagarna, så hade det faktiskt varit lite skoj att kunna laga lunch till ”gubbarna”. Dessutom hade man kanske kunnat göra sig en liten slant… Synd bara att det säkert är massa regler som gör att det är otänkbart. Rätta mig om jag har fel… Två kokplattor och några mikrovågsugnar räcker heller inte så långt för att skapa kulinariska upplevelser.

Jag drömmer vidare!

3 maj 2011

Det luktar sommar!

Trots kyla och några snöflingor idag så luktar det våt asfalt och sommar!

2 maj 2011

Nöjd…

med att jag INTE brusade upp vid nattningen idag trots att Thilde försökte och försökte och försökte  reta upp mig och göra mig arg typ oavbrutet… Tji fick hon! Synd bara att det tog lika lång tid ändå. Från läggning till att det blev tyst i båda barnens rum har i dagarna två tagit 1 timma och 40 minuter…

Jämfört med att vi varit vana vid max 5-10 minuter, så känns det inte riktigt ok… Men man får ju tro att det går över! Ellioth retas inte, men sitter i sin säng och leker med diverse leksaker innan han kommer till ro. Kan vara ljuset nu med, som gör det svårt att somna.

1 maj 2011

Mmm

1 Maj

Saxat från Wikipedia:

Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890 på initiativ av Andra internationalen, bland annat till påminnelse av Haymarketmassakern 1886. Denna dag firas runt om i världen av olika vänsterorganisationer, partier och fackföreningar med demonstrationer och möten.”

Ja detta är intressant. Att det har blivit och fortfarande är en röd, ledig dag denna dag. En politisk dag, vriden åt ett specifikt håll. Nu är jag inte politiskt blå på något vis, men jag tycker ändå att “de Blå” också borde tilldelas en ledig dag… även om denna dag i så fall också blir röd! Ler Fram för mer betald ledighet med andra ord.

Mellan utbrotten

Har vi en gullig och hjälpsam liten tjej. Nu gör hon smuldeg till rabarberpajen.