26 juni 2013

Vilken mysig kväll!

Det där med ensamtid med bara ett barn är inte så ofta. Igår efter dagis och skola blev det först en sväng om skoaffären, eftersom Ellioths gummistövlar hade gjort sitt på dagis. Det vara ett av flera besök där det senaste. Även Thilde fick skor. Ett par små lätta tygskor. På väg hem fanns en önskan om att bada. Mulet på himlen, men rätt gott i luften, så vi var bara hemma och vände för lite packning av badkläder. Thilde testade lite simtag, men har lite svårt att slappna av. Kallt vatten gör väl sitt också.

När vi kom hem intogs mellanmål nummer två för barnen i form av lite flingor och yoghurt. En stund senare började jag och Thilde förbereda kvällsmaten. Under tiden  lyckades Ellioth stensomna ovanpå sitt täcke på vardagsrumsgolvet. Så jag och Thilde kunde pyssla  lite i lugn och ro. Thilde rengjorde färskpotatis och hade ansvar för skorpsmulorna vid fiskpaneringen sedan.  Vi hann se lite på Sommarlov medans potatisen kokade. Sedan fick vi fortsätta att jobba lite. När jag stekte fisken, så kom Thilde på att hon skulle göra fruktsallad. Det fixade hon galant och det fick bli efterrätt.

Ellioth bars in till sängen och vi tjejer fortsatte myset med maten framför TV:n. Efter Allsången och några flätor i håret senare, vad det hög tid att sova även för lilla stumpan. Tänk vad lite lugn kan göra och vilken underbar både liten OCH stor tjej hon är!

 

Inga kommentarer: