31 mars 2011

Inte sämre än man kan ändra sig…

Jag var ju den i år som inte hade så väldigt mycket gott att säga om årets Melodifestival. Men nu har jag lyssnat på samlingsskivan på högsta volym i bilen … Jag kapitulerar – liksom Linda Bengtzing! Många bra låtar ju….

I kväll har jag varit och hälsat på min mormor, hon har det väldigt jobbigt nu. På samma vårdhem, fast på demensavdelningen bor hennes några år yngre syster, som yttrade en härlig kommentar, som gjorde mig lite full i skratt.

“En lever ett helt liv och sedan ska en bli sjuker…?! –Jumla regering!”

Ja, man kanske kan skylla även det på regeringen Blinkar

30 mars 2011

Snopet…

I söndags under Mora Träsk fick lillstumpan någon slags febertopp och ville åka hem. Det resulterade i att vi inte såg klart hela föreställningen utan smet ut efter 40 minuter. Typiskt…

Vi stannade hemma i måndags och delade på VAB:en jag tog förmiddagen och Patrik bytte av mig vid lunch så jag kunde jobba lite jag med. Thilde var pigg hela dagen och igår blev det dagis.

När jag kom hem igår strax efter 16.30 så låg Thilde lite dåsig i soffan och somnade efter en stund. När hon vaknade sedan hade hon nästan 39 graders feber. Åååh, typiskt igen! Stackars gumman.Febern släppte efter en dos Alvedon, även om det var lite segt. Så det var bara att maila jobbet och meddela att vi kör “delad tur” även idag… Pinsamt nästan, men vad fasen ska man göra???

Nu är hon rätt pigg igen, hoppas det förblir så och att inte febern kommer tillbaka ikväll. Sånt blir man ju inte klok på.

Nu väntar strax fylld falukorv i ugnen. Detta och potatismos blir dagens lunch. Jag får kasta i mig lunchen och sedan bege mig mot en eftermiddags jobb.

29 mars 2011

Drömmar

I går morse, ca en timma innan klockan ringde vaknade jag och undrade var min andra kudde hade tagit vägen. Jag sover med två kuddar i min säng. Det är extra gott ibland och så burkar jag få nattgäst i form av en liten 3-åring nästan varje natt. Han propsar på en egen kudde. Ja, helst skulle han nog ligga själv i min säng

På kvällen innan somnade jag med kuddarna på varandra. När jag sedan vaknade runt 5-snåret hade jag bara en kudde!? Jag kände lite runt mig och trodde först att Patrik hade snott min, så jag lånade ett litet hörn av hans kudde för en kort stund.

Sedan kände jag på andra sidan om mig och finner då till min förvåning endast ett tomt örngott. Var är kudden? Letar runt, kikar på golvet och till slut hittar jag den nere vid fötterna. Det är inte utan att man blir lite nyfiken på om jag drömt något skumt som gjorde att jag tog av örngottet av kudden?! Samtidigt som vi har pratat spöken lite grann de senaste dagarna. Jag kanske har fått hjälp? Vem vet!? Hur som helst minns jag ingenting om att jag skulle ha fixat och donat mitt i natten. Synd om det var jag att jag inte fick för mig att storstäda istället.

På tal om min nattgäst, så dök han aldrig upp i natt. Jag tror att vi kan skylla på sommartiden… När han väcktes fick vi höra att han minsann inte hade sovit klart! Nej, vem sjutton hade det?!

27 mars 2011

Tänk så lite det behövs…

… för att bli ledsen igen! SNÖ….!!?!?!?! VARFÖR?

Mora Träsk

Idag gäller det! Det är 25 år sedan jag såg dem senast. Det var när jag själv gick på dagis…Jag minns dock inte var!? Fast nu åker vi inte för min skull, utan för barnens! De är förväntansfulla. Hoppas de vågar släppa loss, sjunga  och dansa med.

26 mars 2011

Tänk så lite det behövs…

… för att en dag ska bli härlig! Idag har det räckt med SOL! Sol

Underbart… Från kl. 10 idag har vi vistats utomhus… ja med undantag för mathandling. Vi fikade i solen på altanen. Sedan blev det en ny tur till affären. Vi gick och Thilde preimärcyklade. På vägen cyklade det förbi två tonårskillar och slängde iväg något påsksmällsliknande så det sprakade i gräset. Ett par sekunder senare hade det fattat eld i gräset i slänten intill kommunhuset. Som tur vad var det en förbipasserande bil, som hjälpte till att ringa brandkåren (Bilen ringde inte, utan föraren).  För typiskt nog, just idag hade både jag och Patrik lämnat telefonerna hemma. Några minuter senare mötte vi brandbilen i full fart ner för backen. Allt gick bra och det hann inte sprida sig så långt såg vi sedan på vägen hem.

I affären köpte vi för mycket godis och en egenplockad sallad, som vi delade på när vi kom hem. Den innehöll två olika, goda pastasallader, räkor, kyckling, crabfish, syltlök, tonfisk, bönor, groddar, fetaost, ananas & rostad lök…Mycket gott och en perfekt lunch!

Farmor och farfar var här på förmiddagen och mormor och Bosse kikade hit för en stund sedan och bjöd på fika.

Nu har vi kommit in, barnen är nybadade och maten står i ugnen. Flygande Jacob! Det blir mys i soffan resten av kvällen.

25 mars 2011

Mamma Mia

Jag står i köket och poppar popcorn till fredagsmyset, när jag hör Thilde sjunga med till vad hon ser och hör på TV… Jag kan inte annat än le!

imageDet är verkligen musik som kommer finnas med i flera generationer till!

Fredagsmys

Mina barn är just nu på "Bio" och äter popcorn. Jättemysigt!

Såklart!

Spännande...

Jag har aldrig varit på Gotland, men nu är det dags! Det blir lite av ett äventyr faktiskt…
Semestern i år blir några dagar på Gotland.
Vi ska bo i tältbyn i 4 nätter i Kneippbyn! Det kan gå hur som helst. Förhoppningsvis väldigt bra. Nu kan man bara hålla tummarna för att solen finns på östkusten denna sommar, så som tidigare år.

I tältbyn står det uppställt familjetält på elplats, uppbyggt på trall och med bäddar inuti. Allt man behöver ta med är sovsäcken! Det finns trädgårdsmöbler, porslin, kastruller och kylväska. Det låter himla fiffigt och som en lite lagom utmaning med två barn.  Funkar det fint så kan man ju investera i ett eget bra tält för framtiden.

Ser nu fram emot sommaren lite till…

24 mars 2011

Imponerande…

Mitt i all katastrof i Japan har några extremt snabba och företagsamma vägarbetare lagat en jordbävningsdrabbad väg på bara 6 dagar! (om det nu stämmer…)

Hatten av för Japaner! 

bro   Bilden är lånad från Aftonbladet.

Ljuvliga morgon!

Synd bara att man inte kan nyttja den till fullo, utan att man sitter på jobbet redan. Jag har i och för sig fått i mig en kopp kaffe, så det känns helt ok. Men en sådan här dag får man vårkänslor och vill så mycket. Som att sitta själv i ett soligt kök och äta en god frukost medans alla andra snusar och sover…

Konstig föreställning egentligen då jag vet att jag vid ett sådant tillfälle också hade valt att ligga kvar i sängen. Men tanken är ju god!

Våren är god!

23 mars 2011

Lite lyx

Nu har jag bokat…

Hotellövernattning med älsklingen. Med 3-rätters middag och frukostbuffé! Längtar redan och det vattnas i munnen av all god mat på menyn.

matbild torskrygg

Nu ska vi bara jaga barnvakt med! Ler

20 mars 2011

Picnic

På golvet. En vanlig söndag.

God Morgon

Nu ska det mysas lite framför TV:n

19 mars 2011

Bara smala bågar

En hel påse med bara de godaste. Vilken lycka!

Vår i luften

Härlig dag… även om vi borde varit ute mer. Det blev en kort promenad i solen för att hämta vår bil, som blev kvar hos pappa igår kväll till förmån för ett par glas rött till maten.

Idag har vi haft besök av svärmor och svärfar och efter en liten stund dök även Patriks ena syster, man och lille pojk upp och drack lite kaffe. Trevligt! Så gick den eftermiddagen. Kaffekopp

Imorgon gör vi ett försök att grilla korv till lunch utomhus i förhoppningsvis go vårsol!

18 mars 2011

Skrik, skrik, skrik…

Så, nu har Thilde skrikit, ropat och varit vansinnig i säkert 30 minuter över att hon först ville ha fler päronbitar, sedan att JAG skulle hämta en skål… sedan behövde hon filten… Den kunde hon tydligen inte ta på sig själv!

Jo, det gick visst efter 10 av de skrikande minuterna. Väl inlindad i filten så hittade hon lite brunt på ena päronbiten, vilket såklart var utmärkt att skrika över lite till. Eftersom det är jobbigt att skrika, så gjorde det ont i näsan och då måste man skrika lite till…

Alltså ibland kan vår snart 5-åriga dotter INGENTING själv… Blir så trött!

Äntligen fredag!

Det ska bli så skönt med helg nu efter en fullspäckad vecka. Ikväll blir vi bjudna på mat hos pappa och Helen. Skönt att bara sätta sig vid bordet. Först ska vi mysa lite hemma efter att jag hämtat barnen från dagis.

Helgen kommer väl bestå av städning, pill och fix. Förhoppningsvis töar all den nykomna snön från i natt bort, så man har lust att gå ut. Ellioths önskan är att åka till sjön och grilla korv. Det får vi väl försöka ordna. Kan ju vara mysigt och grillad korv är ju gott.

17 mars 2011

Ellioth

Lillkillen trivs bra i sitt nya rum och i sin säng… två hela nätter har nu sovits utan att komma in till oss. Han kommer kl. 06.00, när det har blivit ljust. Skönt! Trots detta har vi nu tre kvällar i sträck fått ta en diskussion – eftersom han inte “gillar sitt nya rum” utan vill sova i vårt… Som tur är har vi lyckats vända detta och han har somnat tre kvällar utan att ens testa vad som händer om han går ur sängen. Gott!

Hyllan i inlägget nedanför fick mycket riktigt monteras halvt isär för att får upp en våning… *pust* Shit happens!

Vi ska ha dit en garderob också, element och fönsterbräda… nån tavla på väggen och gardiner… Lite pill kvar alltså, men i stort sett är det klart…. Det har tagit varenda eftermiddag och kväll den här veckan sedan vi var på IKEA. Men otroligt skönt att det är färdigt! Skam den som ger sig.

15 mars 2011

Hyllan

Nu är den monterad! Inte helt smidigt. Den är rätt stor. Såhär i efterhand hade det nog varit smartast att platsbygga den. Det är rätt tung att bära upp för trappan. Barnen är i full gång att fylla hyllan med grejer! Ha ha

Frisk luft

Lite frisk luft är nästan aldrig fel. Vi tar en liten promenix ner till ån och kollar läget. Thilde verkar redan lite piggare. Skönt!

VAB

Det var inte mycket jag han med på jobbet idag tyvärr. kl. 08.30 ringde Patrik. De hade ringt från dagis. Thilde var alldeles blek och hade somnat i soffan efter att han gnagigt i sig endast lite knäckebröd till frukost. Vi får se vart det tar vägen. Hon säger att hon har ont i halsen och lite i magen… Nu har hon fått Alvedon och vilar i vår soffa. Hoppas det hjälper att få tillbaka färgen.

Ellioth följde med han också, eftersom han hade klagat lite på magont. Dessutom är han tjock i halsen. Så det kanske är bra att vila lite.

14 mars 2011

Bonusdag

Idag har barnens dagis stängt, så jag är hemma. Man får ta det som bonus. Igår kom Patrik på att han kanske också borde tagit ledigt. Sagt och gjort, så jobbade han bara ett par timmar på morgonen idag sedan kom han hem. Först hämtade han golv- och taklister till Ellioths rum.

Nu har vi just kommit hem från storshopping på IKEA, skönt att hinna med det en helt vanlig dag. Barnen fick busa en timma i lekrummet. Riktigt toppen och det hur bra som helst, medan vi kryssade runt och letade kartonger efter inköpslistan. Det blev köttbullelunch för 4 personer – 67 spänn. Löjligt billigt. Dessutom var det gratis kaffe om man hade Ikea Family-kort. Lite blaskigt dock, men ok…

Detta inhandlades till grabbens rum:

sängbyråhyllalådor grönmattagarderobtaklampalampa bord

Resten av eftermiddagen går nog åt till att Skruva, skruva, skruva! Ler

12 mars 2011

Silver

Ibland får jag för mig att silver är en vanlig färg på bilar. En syns dessutom inte i bild.

Fritsla

Idag blir det en liten nostalgitripp till hemorten Fritsla med min barndomsvän Diana. Vi ska kolla in Fritsla Tyglager, en butik som enligt rykten ska ha massor med fina saker – alltså inte bara tyg. Det blir intressant!

Otroooligt synd att snön vräker ner, annars kunde vi tagit oss en liten promenix i de fina omgivningarna också. Men det blir i alla fall ett besök på Caféet för lite lunch… Våra busungar får följa med!

Vi ses snart kompis! Ler

11 mars 2011

Dags att säga

God Natt!

Ny soffa?

Alla saker man gör känns inte alltid helt genomtänkt – efteråt! Blinkar Just då är det ju förstås världens bästa idé…

Vår soffa känns redan lite för liten… Fasen, barnen växer ju!?

Nu har vi en rätt rejäl 3-sits soffa med en fotpall/puff till. Ikväll satt vi  allihop framför TV:n och åt. Det blev trångt med 4 rumpor… Kanske dags att tänka om? En gammal kollega har köpt en sån här:

Vancover1_745

330 x 220/150, höjd 85 cm. Endast 6650 kr på Bosättningspiraten, med hämtrabatt! Som hittat ju… Men undra hur tyget är? Det tål att tänkas på.

Undrar bara om nån vill köpa vår gamla i så fall?

Klart när jag kom hem!

Smaskigt!

Lätta Lasagnen

Lätt i meningen enkel att göra!
Detta äter vi ikväll... (uppdaterar med bild då)

  • 500 gram köttfärs
  • 1 paket krossade eller passerade tomater (gärna med nån smak)
  • 1 paket Kelda Ostsås
  • ca 10 lasagneplattor (Barillas "20-minutare"- snabbt ska det gå!)
  • salt och peppar

Fräs färsen, salta och peppra lite. Häll över tomaterna. Låt puttra ihop en liten stund.
Fördela i en smord form: Köttfärssås, kelda ostsås, plattor... färs, sås, plattor...
Avsluta med ett tunnt lager sås.
Skjuts in i ungen 20 min på 225 grader.
Servera med sallad.

Done!

10 mars 2011

Solarium

Ja, vad sjutton gör man inte nu för att få någon slags färg på kroppen. Igår efter snön fick jag lite nog, så det blev en tur till Solhörnan efter träningen. Bara det är en liten upplevelse när man solar typ en gång vart 5:e år…

Jag hade laddat med lite mynt och glad i hågen började jag ladda maskinen - 7 min 19 sekunder räckte det till. 23 kr för 6 min. Rena rånet!
Men så var det ju "super-duper-mega-maxus-gigant-extra-allt-solariet" med! Åååh, vilka sköna 7 minuter och 19 sekunder! Så varmt och gott att jag hade kunnat ligga kvar där en mindre evighet – om jag hade varit miljonär förstås.

9 mars 2011

Snön och vädertjänst!

Oj oj oj... Folk tycker massor... Kikade in på Facebook och fick se massa inlägg och protestrop mot snön!
Jäkligt synd är att vi inte kan gå enade emot vädret... Vädret lyssnar nämligen inte...

Hade det gjort det hade jag för längesedan startat en vädertjänst och sålt soliga dagar, som till midsommar och semester för dyra pengar! Perfekta affärsidén alla kategorier.

Som sagt...

Flytta till Spanien kanske!?

Nu är det ju (ursäkta språket) för FAN vitt på marken igen!!!

Liten blir stor...

Jag hittade dessa bilder som min lillebror postat på Facebook… Här är stumpan ca 1 år… I år fyller hon 5!!! Hon har ändrat sig en aning får man ju säga!

8 mars 2011

Tvärtemot…

Så här ska “semlor” se ut om det ska gå att äta dem… Inte massa vispad grädde eller geggig mandelmassa….

släta bullar

…utan helt vanliga släta bullar utan kardemumma… Fördel nybakade, mjuka och ljumna med ett stort glas kall mjölk. Jag har i och för sig inte ens ätit en sådan!

Trevlig Fettisdag ändå allihop!

Trots solen...

…är jag inte riktigt upplagd för kvällens träning – än! Jag hoppas det kommer. Det kan vara att dagen varit lite långsam som gör att man blir lite seg i kropp och kola.

Jag ser på nätet att passet är fullbokat både idag och när jag ska vara inhoppare i morgon! Det hjälper till något… Wohoooo!

SOL

Det är fantastiskt vilken skillnad det är i hela känslan i kroppen när vädret visar sig från sin bästa sida. Trots -7 grader nu på vägen till jobbet så får man vårkänslor. Solen har till och med gått upp när man kliver sömndrucken ut sängen.

Tragiskt är samtidigt hur extremt lång vintern har varit den här gången… Usch och fy! Är det så här det ska vara i framtiden så kanske man ska leta efter ett alternativt boende typ i Spanien eller nåt. Säsongsjobb sökes alltså…

Jag tänker så här: I Sverige vill jag vara när våren kommer, så från mitten av mars ungefär. Sedan kan jag tänka mig att lämna in handduken nån gång i mitten/slutet på oktober, bara så att man får lite av den höga härliga höstluften i lungorna innan man drar vidare till Spanien och 20 grader från november till februari… Låter inte så tokigt alls i mina öron.

Men innan jag tar tag i det, så är det ju en hel, svensk vår, sommar och höst som väntar!

7 mars 2011

Ellioth pratar vidare…

I slutet av förra veckan, en tiiidig morgon när vi skulle upp och åka till dagis och jobb yttrar Ellioth 3 år följande dråpliga fras:

- Vilka fina tuttisar du har mamma!

Haha…. Vad svarar man på det? Eh… Tack!? Tummen upp 

Jag tänker inte lägga ut något fotobevis, men en go bild på busungen kan ni få.Ler med tungan ute

201103071033

6 mars 2011

Nam nam

Trassel

Var riktigt bra… Så otroligt skickligt gjorda alla tecknade/animerade filmer är idag! Barnen gillade den också, även om Thilde tyckte ljudet var lite högt emellanåt. Måns Zelmerlöw gjorde en röst och gjorde det riktigt bra. En vild gissning är att Molly Sandén gjorde den andra rösten…Bra också hur som helst.

Nu dricker jag en smarrig Latte och så ska älsklingen strax dra igång med söndagsmiddagen, som egentligen är en dag försenad Lördagsmat!

Plankstek!!!

Vasaloppet

Av nån lustig anledning så är det rätt mysigt att titta på Vasaloppet första söndagen i mars… Idag var jag vaken när starten gick…Ja, eller jag var vaken redan kl. 06.00, när Ellioth tydligt påvisat att det ju är morgon nu – Jo, visst det var ju ljust ute… Låter inte så lovande till sommaren om man ska gå efter ljuset…

Det verkar vara en härlig vasaloppsdag i alla fall. Fantastiskt vinterväder!

I eftermiddag tänkte vi åka till Borås och gå på bio. Kan bli mysigt. Hoppas barnen gillar det med. Lite popcorn och dricka så är söndagen perfekt Ler

Igår sov vi läääänge efter en lång och rolig fredag! Jag var nästan vaken ett dygn nu när jag tänker efter. Klart man var seg igår… Innan vi hämtade barnen, som hade haft det toppen hos mormor satt vi ute och drack kaffe  i solen på altanen. Första vårkänslorna dök upp och det finns hopp om framtiden! Sååå härligt.

4 mars 2011

Prins Daniel!

Kolla dessa underbara bilder! (från Aftonbladet)





Det kan bara betyda att de inte är mer än vanliga, lättsamma männikor!
Eller.... Så spelar kungafolket nyblivne Prins Daniel ett spratt...

Resultat

Om nån är nyfiken, så blev resultatet av gårdagen helt ok. Inga mängder, men bra saker. Nu vet jag i alla fall vad jag ska ha på mig ikväll! En svart, fin kavaj inhandlades för 259 kr, en härligt limegrönt linne, en klocka med samma färg på armbandet och ett halsband. Resten till outfiten finns hemma!

Patrik var nog den som blev gårdagens vinnare, trots att han inte ens var med och kutade runt på alla 1000-tals kvm – fram och tillbaka. Två par riktigt fina jeans hittade jag, 199 kr/st. En kortärmad skjorta och två t-shirts. Barnen fick…. INGET den här gången.

Jag tänkte istället ta en liten tjejdag med Thilde snart och köpa lite nytt till henne. Då inriktar vi oss troligtvis på rosa, rosa och kanske lite lila.

3 mars 2011

@ work

Jaha ja, hon jobbar tänker ni! Jajamen säger jag... 3 timmar till sedan blir det shoppingeftermiddag!

Duellen

Idag gäller det för Erik Segerstedt att visa sig från sin allra bästa sida, trots några dagars sjukdom. Han kommer nog få det ordentligt tufft i spåret! Men fatta vad häftigt att få tävla i Skid-VM inför fulla läktare… Det ger honom nog bara det där extra energi, som han behöver för att fixa det.

Håller mina tummar stenhårt såklart.

Har du möjlighet, så titta kl 15.30 då det direktsänds i SVT Play.

2 mars 2011

Inspiration

Inspirerad av mig själv och mitt förra inlägg slog det mig idag att den perfekta shoppingturen går till Gekås. Så imorgon sticker jag direkt efter jobbet.

Min förhoppning är såklart att hitta något snyggt att ta på mig både på fredag och något snyggt, vårigt och färgglatt till vardags!

Wish me luck!

Lite fest

Jag ser fram emot fredagen och sedan lördagens sovmorgon redan nu! På fredag ska vi en sväng till Patriks syster. Det skulle ställas till med lite party innan det är dags att bege sig till hotellet!

Ja, ni läste rätt… Jag minns inte ens när jag senast var där och nu har jag tydligen blivit så pass till åren att jag ska kunna ta mig in på 30+ (även om det är dryga 6 månader kvar till jag är på plussidan). Vi får väl se hur det går. Därav en välkommen sovmorgon på lördag också.


Barnen ska vara hos mormor och Bosse. Det blir toppen!


Det vore kul att hitta något nytt och fräscht att ta på sig. Det är ju liksom inte så ofta, så det kan man väl få unna sig!? Det finns massa snygga skor och klänningar på nätet som jag så gärna skulle vilja ha… MEN (stort MEN) jag har ju ingen användning för massa sådana kläder - tyvärr! Så det känns inte riktigt befogat att fylla garderoben med dessa plagg. Jobbet tillåter väl inte sådan typ av kostym gissar jag!?

Några axplock från önskelistan på snygga skor...



Skorna kommer från Brandos

1 mars 2011

Uppe än…

… det går sådär…

Jag “ska bara” kolla det där… och kika lite på den sidan. Spana lite på TV… Chatta klart med den och den…

Jaja….  somnar väl tids nog, hur lätt och gott som helst!

Trött...

…ögonen går knappt att öppna riktigt. Glasögonen har jag glömt hemma vilket gör att livet känns lite extra suddigt idag. Ikväll måste jag försöka lägga mig lite tidigare! Kanske lär man sig nån gång…!?