12 februari 2013

Det där med förbud, dieter...och att MÅ bra!

Du får absolut inte äta godis och sötsaker! Tänk inte ens tanken… och snabbmat ska vi inte prata om! Don´t even go there…
Nå… vad tänker du på nu? Kanske semlan du kommer få dåligt samvete av att äta. Eller lösgodiset som ligger kvar i skåpet hemma sedan helgen. Eller att pizza ikväll skulle vara gott…
Det enda som borde vara förbjudet är just alla dessa förbud, som vi dessutom oftast skapar själva och pinar oss med. De har ju ändå bara motsatt effekt. Det är bättre att låta sig avnjuta något av det jag räknade upp nån gång ibland. Det FÅR man, utan att behöva få dåligt samvete. Det lilla trixet är att inte göra det varje dag. Njuta måste man få. Det hör ju livet till! Tillåter man sig dessutom också att låta kroppen må extra bra genom att röra på sig, så är det ännu bättre.
 
Det finns egentligen ingen bra diet… det bästa är helt enkelt att äta varierat utan att överdriva åt något håll. Röra på sig lite ibland och få må bra.
Men istället finns det många som misshandlar kroppen fullständigt under några veckor genom att till exempel bara dricka pulverdrinkar… Bläää! Hur står man ut med det??
Vad sägs om att äta INGET? Då går man också ner i vikt, om det är det man vill. Du gör dig själv bara en otjänst på det viset. Genvägar existerar tyvärr inte.
Tänk såhär och jobba dig dit bit för bit, lite i taget;
Ät ofta, för att hålla förbränningen igång. Skapa rutiner. Planera. Mellanmålen kan vara så enkla som ett äpple, banan, förberedd smörgås, nötter…
 
Cirkatider
07.00                  Frukost
09.30                  Mellanmål
12.00                  Lunch
14.30                  Mellanmål
17.00                  Mellanmål
17.30                  Promenad 20-30 min               
19:00                  Middag
20.30                  Frukt
 
Så… Enkelt, EGENTLIGEN! Eller? Gör jag såhär då? Nej, inte alltid, men jag försöker lite hela tiden. Det går upp och ner som allt annat.
 
 

Inga kommentarer: