11 mars 2013

Vinnande koncept

Helgen är slut! Vilken helg sen… Sååå härlig! Den startade med träning i fredags och Svenssonmaten fredagstacos intogs tillsammans med mamma och Bosse när jag hade kommit hem där ifrån. Barnen var världens bästa hjälpredor. Jo, ibland blixtrar det till… Thilde gjorde Guacamole och dukade fram. Samtidigt som Ellioth delade tomater och hjälpte mig att  krydda köttfärsen försvinnande god. Tacochipsen hällde han på ett fat genom att vända hela påsen upp och ner. Mycket chips blev det. Åt bra gjorde de också, eftersom de hade lekt av sig massa energi på skolans lekplatser med mormor. Gott!

Lördag: Rätt var det var så satt vi i bilen, förberedda med koncertgodis och på väg till Borås för att plocka upp Anders. I Parkhallen tog vi plats framför scen på golvet, dubbelvikta och väntade en dryg halvtimma på att showen skulle börja. Jag är lite fascinerad av Mora Träsk och deras superenkla koncept. Tänk vad pengar de måste tjäna med typ noll pengar i omkostnader… Smart! Och som det funkar! Föräldrar sjöng och viftade lika friskt som barnen. Och Leif, som är en av originalgubbarna är rolig och så där skönt ironisk så att även vi vuxna får en rolig stund på riktigt. Inte bara för att barnen har det. Mina barn var lite skeptiska till att stå där och vifta så de söp liksom bara in  intrycken under den knappa timman. Annat blev det när vi kom tillbaka hem. Då körde vi gång Mora Träsk på stereon och sjöng och dansade loss så vi blev alldeles svettiga. Skoj skoj!

Men herrejösses vad tiden gick helt plötsligt blev det bråttom att hinna klart med maten till Melodifestivalen, men jag och älsklingen lyckades kuckilura ihop god lax i tid och sedan satt vi som klistrade och hejade fram Boråskillarna och Robin. Och det gick ju rätt bra får jag ändå säga. Det lyste glädje om State of Drama  när de stod på scen och Robins låt kommer nog funka super i Europa tror jag. Thilde blev dock lite besviken eftersom  Anton var hennes favorit. Schlagertrötta, somnade vi sedan gott allihop. Ellioth  med en timmas försprång i soffan.

Söndag morgon… en tjat och gnällmorgon på grund av tidsbegränsad speltid på Nintendo och mobiler… Vi tog oss ut i vad som inifrån såg ut som vår och höll på att frysa ihjäl… Vi fikade snabbt och traskade sedan hem till värmen igen. Efter det infann sig lugnet och barnen lekte jättebra i sitt rum, sams i flera timmar. Underbart!  Nu är det pappavecka för barnen och igår kväll packades kappsäcken även för mig och bilen styrde åter mot Borås. Söndagskvällen och helgen kunde inte slutat bättre!

I veckan är det fokus på låtrep. Vår spelning på Blue Velvet lördagen den 23 mars närmar ju sig…

Inga kommentarer: