31 januari 2011

Tredje idag!

                                     Smaskens! Gillar våran Tassimo massor…

Nu har jag hittat receptet för en smarrig Latte!

  • 1 knapp dl mellanmjölk
  • ca. 1/4 dl grädde Ler med tungan ute
  • Värm i micron  utan att det bränns. ½-1 min.                          
  • Vispa med lattevisp.
  • Sätt i en Espressokapsel i Tassimon, tryck på Knappen!

LOVELY!

                                                        Här är en bild på prinsessan och prinsen!

THE Skivstångs-pass Våren 2011

Igår stack jag till Friskis och testkörde mitt pass. Det kändes riktigt bra! Det återstår att se framåt kvällen om det ger nån träningsvärk. Jag har bara finjusterat lite i musiken. Så ikväll tänkte jag testa att köra skarpt med fotbollskillarna. Spännande! Årets Intervall-del går i Schlagerns tecken… Det gillar de säkert! Cool

Såhär ser låtlistan ut för vårterminen 2011:

Uppvärmning
Mohombi – Bumpy Ride
Eric Craft – Just a Gigolo
Bon Jovi – What do you got
Block 1 Ben
Eminem feat. Rihanna – Love the way you lie
Carrie Underwood – Cowboy Casanova
Block 2 Rygg/Bröst
E-type – Back 2 life
Helloween – Dr Stein
Block 3 Armar/Axlar
Fall Out Boy – Thnks fr th mmrs
Mike Posner – Cooler than me
Sha-Boom – R.O.C.K 2000
Block 4 Golvstyrka
Leningrad Cowboys – Perfect day
Style – Det hon vill ha
Intervall 15 x 45 sek
1. Martin Svensson – Yeah, yeah, wow, wow
2. Dixi – Ta mig med
3. Linda Pritchard – You´re making me hot hot hot
4. Lordi – Hardrock Halleluja
5. Lordi – Hardrock Halleluja
6. Sibel – Stop
7. Peter Jöback – Hollow
8. Shakira – Waka, waka
9. Peter Jöback – Hollow
10. You can´t stop the beat – Hairspray'
11. Eric Saade –Manboy
12. Andra generationen – Hippare hoppare
13.Bruce Springsteen - Ain´t good enough for you
14. Chips – Dag efter dag
15. Dj Trexx – Ting-a-ling, ting-a-ling
Nedvarvning
Jerry Williams – It started with a love affair
Brian Adams – Let´s make a night to remember
Avslappning/Stretch

Det blev snabbt hem och duscha och sedan en tur till Borås Lasarett för att hälsa på mormor. Hon kämpar på och behöver all kraft hon kan få.

Krupp också…

… eller  “Skit också”… kanske funkar lika bra! Krupp låter som en svordom.

Thilde vaknade och lät inte alls bra i halsen. Krupphosta… Dock inget anfall. Men det lät väldigt ansträngt. Så det var ju käckt, en vecka på nya jobbet och sedan VAB. Har jag sagt det förut – att det sällan blir som man tänkt sig!? 

Ja, ja… men när jag nu ändå är hemma så funderar jag allvarligt på om det inte är dags att ta ner julgardinerna! Haha…

29 januari 2011

Facit!

Ariel!

Nu ikväll har jag gjort klart mitt nya Skivstång/intervall-pass. Jag har i och för sig inte kört igenom passet i sin helhet än, bara räknat och testat pulser och det känns bra!

Jag hoppas kunna låna Lilla Hallen på Friskis imorgon eftermiddag för test.

Tjingeling!

Gissa motivet!

Thilde ritar…

28 januari 2011

Stress på jobbet…

… är nog något som jag aldrig någonsin kommer uppleva igen känns det som efter den här veckan.

I och för sig har jag inte fullt med uppgifter än… “Gubbarna” är väldigt mån om att det ska tas lite pö om pö och inte stressas fram. Ler

Fredagsmys med Let´s dance och vin och godis i soffan… Heeelt ok!

27 januari 2011

100 miljarder

… jag vill också slippa skatta för 100 miljarder, så som Kamprad!

Sluta tidigt

I morgon är det första fredagen på nya jobbet… Men nya arbetstider och jag slutar kl. 14! Tjohoo…

Varför har inte alla verkstäder, lager och kontor sådana tider?! Arbeta in en halvtimma om dagen och sluta tidigare på fredagar. Hur lätt som helst! Blinkar

**********

Skickar styrkekramar till min mormor idag. Hon behöver det! Högerkram

26 januari 2011

Hemmakväll

utan varken film eller godis…

Men med lugn och ro! Sååå gott att få en lugn kväll hemma med familjen efter många kvällar uppbokade det senaste. Allt är kul, men i lagom mängd.

På jobbet går det bra. Idag har vi pratat löner, pensionsförsäkringar,  lite skatt och sånt… Jag kommer nog lära mig massor.  I morgon och på fredag får jag hålla själv i tyglarna igen. Har sparat lite uppgifter, så att jag har att göra. Ler

Ovant att inte behöva stressa alls. Det är i och för sig inte så mycket som gör mig stressad – men så hör jag hör ju till den cooola typen. Cool

24 januari 2011

Snabbuppdatering

Klockan börjar bli mycket och det har varit en lång dag… Första dagen på nya jobbet och det har gått bra, såpass bra att jag blir lämnad själv i morgon. Ler

Det är visserligen lite flytt mellan kontoren, installation av dator och fix och trix. Bank-ID ska fixas men sedan ska jag fixa det löpande som vi gick igenom idag – om jag minns allt…

Direkt efter jobbet blev det ett snabbstopp i affären, sedan hem och krama familjen för att snabbt ta mig vidare till Dalsjöfors för att träffa mina två “gamla” klasskamrater från gymnasiet och deras små gullungar… Det blir för långt mellan gångerna som alltid.

Nu är det soffan en stund innan vidare flytt till sängen…

23 januari 2011

Januari…

… är en hektisk månad… på flera olika sätt. Hos oss är det mest för att halva släkten behagar fylla år just denna månad. Inte mycket att göra åt… Dessutom bidrog ju vi med en födelsedag till när Ellioth föddes 7:e jan 2008.

Än har vi hunnit med att fira två. Idag är det den tredje av fyra! Alltså faller det sig så att alla januarihelger blir kalashelger…Födelsedagarna är ändå såpass spridda att det blir varsin helg.

Present med rosett  Födelsedagstårta  Fest Martiniglas   7:e, 13:e, 24: och 29:e…  Martiniglas  Fest  Födelsedagstårta  Present med rosett

Sedan kommer det två i mitten av februari och efter det träffas ingen innan midsommar… typ!

Nästan så är det… lite trist, men alla har hela tiden sitt. Men nu får vi nog försöka planera in lite roligheter under mars och april, så blir det vår fortare också.

Jag gissar att tiden dit kommer gå väldigt fort ändå nu när man har ett nytt jobb att lära sig också.

21 januari 2011

Vacuum och P-böter

Vilken märklig dag… Det blev så tomt på något vis…

Sista dagen på jobbet – det är alltid lite konstigt. Jobbat har jag väl inte gjort… Bara bytt plats med min kära kollega… sedan har jag mest glidit runt och snackat med alla.

På lunchen var vi ett par stycken som gav och ut för att äta lite. Jag körde...Parkerade i en liten ficka på Allégatan. Efter att sedan ha varit inne på ICA och köpt godis för 200 spänna till mina andra kollegor, så möttes vi av en p-bot.

Under snön och isen visade det sig att vi hade ställt oss i en Lastzon…Aj aj aj…. Det var den dyraste lunch och godis jag någonsin köpt… Hoppas att det smakade. Blinkar

Lustigt nog hade jag under förmiddagen pratat om att jag måste flytta bilen utanför jobbet, där det bara är 2-timmarsparkering – för att slippa en P-bot sista arbetsdagen…. Så gick det med det!

Eftermiddagen spenderades på de olika våningarna med kramar och hejdå… Fikade med IT och sedan blev jag avtackad av mina närmaste. Fick en fantastisk tulpanbukett och en Finfin klocka… En vit Jetsetklocka!

Tack alla gulliga arbetskamrater! Jag kommer att sakna er såååå. Men vi hörs av!

På måndag blir det nya äventyr!

19 januari 2011

Vårt lille charmtroll

Just precis efter att Ellioth ansett sig ha ätit klart sin kvällsmat, en halv köttbulle och en blomkålsbukett… Så gick han in och startade ett pyssel i soffan.

Thilde hade just påbörjat att pärla ett halsband, så Ellioth hade tagit vid och hällt ut alla pärlorna över filten i soffan.

Vi hjälptes åt jag och Thilde och städa upp dem och lägga dem i burken igen. Vi bad Ellioth om hjälp, men fick till svar: – Det är bäst att ni två gör det själva, jag är så trött!

Sedan ångrade han sig nog… för han plockade upp ett par pärlor, lade dem i burken och sa: – Jag hjälper gärna till innan jag blir mera trött!

Hihi! Gullunge… Alla pärlor hamnade i alla fall i skålen tillslut!20110119933

18 januari 2011

Tre dagar kvar!

Nedräkningen har börjat på riktigt nu… Tre dagar kvar på jobbet! Jag har börjat att rensa lite smått bland papper, mail och personliga tillhörigheter. Det är skönt att slippa göra allt på fredag. Då vill man ha lite tid att gå runt och prata och säga hejdå också.

Veckans två första dagar har avslutats med Skivstång/Intervall… Imorgon ska det bli skönt med hemmakväll!

16 januari 2011

Tanken som räknas…

När jag har börjat fundera på något så har jag oftast rätt svårt att släppa det.

Som nu med träning…jag har redan i princip planerat vilka pass jag ska gå på om jag tecknar ett kort på Iform… Men än har jag inte kommit alls så långt som att tänka tanken att köpa ett kort… Men OM det nu blir så har jag redan kollat upp vilka pass och tider som kan passa Ler Typiskt mig att lägga ner massa tid på något som inte ens är klart! Men det är väl ett sätt att drömma lite och eventuellt nå sina mål på.

Det kanske kan fungera!?

Först håller jag tummarna för att min kommande arbetsplats gillar att man rör på sig och bidrar med en slant… Om det är så bra, så är det ju bara att tuta och köra!

40 år…

Min ena svägerska passerade den magiska gränsen i veckan som gått. Måttligt road över detta hade hon ändå bjudit in till öppet hus igår. Mycket trevligt – Lustigt nog dök ALLA upp vid 17 –liksom vi! Så det var verkligen fullt hus. Men kul att prata lite med folk man inte träffar så ofta.

En väldigt god indisk gryta hade de fixat och smarriga chokladtårtor… Mätta och trötta åkte vi hem vid 21-tiden. Barnen var tjuriga som bara den när vi kom hem, så det var bums i säng och de somnade snabbt. Efter ett sådant avslut på kvällen blir inte humöret på topp… men men.

Det blev en fortsatt lugn kväll framför TV:n.

Nu har jag på Skidskyttet i bakgrunden och snart ska jag och Thilde på kalas! Ganska så lugn söndag.

Det behövs då veckan drar igång i typ 180 imorgon… Ler

Sista jobbveckan på Netonnet.

15 januari 2011

Godmorgon världen…

Herreguuud säger jag bara. Vilken träningsvärk man vaknade med idag… Det gör nytta att träna tydligen!

Idag är det ganska så fullt upp. Men först är det en lugn morgon där jag och barnen nyss har ätit god frukost med SpecialK Red Berries, pastejsmörgås, apelsinjuice och en latte!

Det är med “red berries”…. Vad är det med det och körsbär? Varför envisas alla att ha med körsbär? Vad är det för fel på bara hallon och jordgubbar? Det är så jobbigt att sitta och peta bland flingorna.

Patrik är på årets första pimpeltävling. Undra om de hittar nån is under snön som föll i natt!?

I eftermiddag ska vi åka och fira Patriks ena syster, som fyllt 40 i veckan. Det ska bli trevligt. Imorgon ska Thilde på barnkalas i bowlinghallen, så till det ska vi fixa en liten present också!

Men nu fortsätter vi och myser framför Disneydags en stund till. De visar Lilla Sjöjungfrun!

14 januari 2011

Träningsvärk

Den bästa av smärtor Ler

Ja nu börjar det kännas!

Det har blivit tre pass den här veckan; 75 min Skivstång/Intervall, Body Combat och Skivstång… Dagens Skivstångspass bättrade på träningsvärken från gårdagens Combatpass, som tar ordentligt på rygg, armar och axlar… Rumpan får sig också en genomkörare!

Nästa vecka blir det Skivstång/Intervall både måndag och tisdag, så något på fredag eller lördag vore trevligt att få in för att jobba mot mitt mål!

Tack tjejer för en kul kväll igår med träning och bastu… Uppladdning av batterierna behövs lite då och då!

12 januari 2011

Knasig dag…

Jag vill gärna men kan väl egentligen inte berätta för mycket av det som hände eller sas idag på jobbet. Men lite småkul och intressant var det. Såpass intressant att jag på vårt veckomöte idag undrade om det fanns någon vänlig själ som kan skriva ihop nån slags veckoinfo och skicka till mig efter jag har slutat… Haha… Jag vill liksom inte missa fortsättningen…  Men man kanske inte kan få allt!?

Jag tror dock inte att NÅGON kommer ha ens en sekund över till denna viktiga uppgift, då det har varit varsel och det försvunnit några stycken. Jag firar lite extra ikväll att jag ska sluta... Något gott får det bli när barnen somnat…

…om si sådär 45 min hoppas jag! Martiniglas

11 januari 2011

Premiär

Första Skivstång/Konditionspasset för vårterminen är avklarat! Inte för att det var något speciellt med det egentligen, eftersom jag inte hade något nytt pass klart utan sparar det till Februari…

Men vi var många och det var glada motionärer. Det gör sååå mycket!

Förövrigt hade vi en jobbig morgon med Thilde som inte ville åka till dagis… Ont i magen…!? Till slut fick hon klämt ur sig att någon på dagis hade varit dum och slagit henne igår morse….  Men vi tog oss dit och det hade varit en bra dag idag. Skönt! Hon ville inte ens åka hem när Patrik kom för att hämta. Hoppas det speglar av sig på morgondagens lämning.

Ellioth´s mage verkar vara ok nu med, så… Halleluja!

God Natt på er!

10 januari 2011

Thilde…

Vi har en liten tjej som vi anar spelar oss ett litet spratt för att testa…

Idag hade hon mått illa efter frukosten på dagis och Ellioth hade lämnat en bajskatatrof, så Patrik fick hämta… Pust och suck igen!

Väl hemma var Thilde pigg och åt äpple, men så fort Patrik frågade hur hon mådde så frågade hon efter en skål att spy i – utan “framgång”. Denna skål har under de senaste dagarna blivit hennes bästa vän…

Så frågan är nu då OM hon har ont i magen och mår illa, eller om hon bara testar oss för att se vad som händer. Det kan givetvis fortfarande vara så att hon tycker det känns lite obehagligt att äta. Men hennes humör är det minsann inget fel på. Varken det glada, eller arga!

Hon tyckte inte om mig alls idag och ville INTE att jag skulle följa med upp och lägga henne… Det är nu bara pappa som gäller för vår lilla tjej.

Ellioth däremot hade i alla fall saknat sin mamma hela tiden idag!

DSC_0004

Så här ser en “magsjuk” pappadink ut när mamma tar kort 10 minuter innan läggdags. Sedan var det andra tongångar ska gudarna veta… Hon sover bredvid sin skål med ska tilläggas… Ler

9 januari 2011

Artig…

Ellioth är för skön. Han har ett otroligt ordförråd och pratar fantastiskt tydligt för att vara 3 år.

På sitt kalas idag levde han ut när det kom presenter. Han frågade alla:“Har du ett paket till mig? Tack!”

Sedan skulle farfar assistera med saxen för att klippa bort snören. Inför varje paket sa han: –”Jag tror det är godis här i!”

Inte nån gång gissade han rätt. Men när han såg vad paketet istället innehöll sa han: –Det är precis en sån jag har beställt!”

Sedan utbrast han: “TACK allihopa!”

Han fick massa fina kläder, ett spel, pengar, bok, Barbapapasängkläder, skridskor, hjälm och ett litet bowlingset. Toppenbra!

Vi fikade kakor och tårta så det stod härliga till. Med god hjälp från mamma och svärmor fick vi ihop 9 sorter + tårta och maxade sockerintaget!!!

Tårta nr 2, som av förklarliga skäl inte åts upp tar vi med till dagis imorgon. Ellioth får bjuda sina vänner, som han så fint uttrycker sig!

Lite bilder:DSC_0003DSC_0007DSC_0024DSC_0030DSC_0038DSC_0039DSC_0046

Imorgon är det jobb igen, näst sista veckan! Det ska bli riktigt roligt efter magsjukeveckan som drabbade oss.

8 januari 2011

Lördag…

…och vi är friska! Jippi!

Det blev en knapp timma i pulkabacken igår. Det blir liksom sällan riktigt så mysigt och trevligt som man tänker att det ska bli när man själv gör en liten utflykt med två viljestarka och kanske lite trötta barn...

Vi knallade en iväg en bit för att åka Bob. Jag drog Ellioth på sin och Thilde drog sin egen… Så långt friiid… Blinkar

När vi väl var framme hade barnen fullt fokus på att fika, medans jag tyckte att vi kunde vänta si sådär 20 minuter tills Patrik kom också och åka lite den stunden.

Då drog det igång. Skrik och tandagnisslan… Jag skulle åka med båda samtidigt = omöjligt. Jag lyckades skicka ner Thilde själv i backen och hon var glad i några sekunder. Jag ropade att hon skulle flytta på sig för att jag och Ellioth stod på startlinjen… Då föll hon, liksom bara lade sig lite lätt i snön… men ändå skreks det i högan sky. *pust* Jag och Ellioth kom i alla fall ner lyckligt.

På väg upp för backen kom tjatet om fika igen… och igen… och igen…

En undanmanöver att åka i den branta backen med Thilde funkade, men lämnade en bestört Ellioth kvar. Dessutom hade några byggt ett hopp i backen, som vi såg försent och hade styrt rakt emot. Vi tog en luftfärd och landade i snön… Mera gråt. Inte så konstigt  i och för sig. Men vi klarade oss bra. Ellioth kikade ner på oss och ropade: 

-Gick det bra!?

Sedan var jag mer eller mindre tvungen att ta fram  fikat, 5 minuter innan Patrik kom, vi åt och gick hem…

Frisk luft fick vi i alla fall!

Om en stund drar vi till Göteborg och Scandinavium hoppas på barn med bättre humör idag!

7 januari 2011

Countrygalan…

I år igen sitter jag och kikar. Gillar den! Country är, trots det ofta tragiska budskapet riktigt bra!

Jepp – erkänner!

Facit…

… av gårdagen kan inte ha varit något annat är chock! Idag har vi en frisk och kry Thilde! Skööönt…

Vi bakar smörbullar här och ska snart ge oss ut och födelsedagsfika ute i snön. Jag kan inte fatta att det är nästan exakt tre år sedan nu, om ca 35 minuter, kl. 15.06 som vår lille gullpajk föddes.

Åren går!

Spisen säger att första plåten är klar!!!

“Fulbullarna” tar vi med oss ut till Pulkabacken… Nyah-Nyah

6 januari 2011

Bakslag eller chock?

Hoppas på det sistnämnda! Vi var iväg hos Patriks ena syster efter att de hämtat ett par garderober, som vi hade fått, men som hon behövde bättre och fick tillbaka Blinkar

Vi fick nybakta scones och te. Gott och trevligt!

Thilde gillade det så mycket att hon tryckte i sig 3 scones med smör och marmelad, två bitar Hönökaka, ett digestivekex, ett glas mjölk. Lite senare godis och flera glas vatten… Detta gav ont i magen, så vi åkte hem eftersom klockan också var läggdags och barnen var trötta.

Tyvärr hann vi aldrig kliva ur bilen hemma innan Thilde spydde… Sedan hamnade resten i snön på garageuppfarten. Av med alla kläder, och in i tvättmaskinen. Thilde kröp upp i soffan med en bunke redo… 10 minuter senare var hon helt som vanligt.  Från att ha ätit nästan ingen mat alls sedan nyårsafton, så blev det nog liiite mycket för den lilla magen. Men matlusten fanns där i alla fall.

Ja, jisses… Pust och stånk!

Singstar

Nu har vi bakat lite inför Ellioth´s 3-årskalas på söndag. Vi fortsätter imorgon med lite bullar tänkte jag.

Nu har jag istället ägnat en liten stund åt min nya leksak – Singstar! Not

Barnen tittade så snällt på en stund.

Patrik plogar snö.

DSC_0004DSC_0042Wiihiiii! Fest

Jag fastnade!

Jag har under hösten hört några stycken nämna den fantastiska svenska serien som gått på SVT. Jag har inte orkat börja följa något, så jag har bara lyssnat med ett halvt öra.

Men så nu, när vi varit hemma här alldeles för många dagar lade en arbetskollega upp en länk till avsnitt 1 av serien på sin Facebooksida!

Nu har jag tittat! På ALLA TIO avsnitten… Tilläggas bör att när SVT sänder en timma så är det alltid en timma – alltså utan reklam, effektiv tid! Detta resulterar ju i att det inte går riktigt snabbt att kolla ikapp…Utan det tar…. En timma per avsnitt.

Snabbt överslag i huvudet säger att jag har suttit 10 timmar och tittat… Jag håller med mina vänner – serien är fantastisk!

Se själva! Om tid finnes… Ler image

Klicka på bilden!

5 januari 2011

*Skitsnack*…

…har nu bytt tre diarréblöjor sedan kl. 8 i morse… Visst hade det nog faktiskt varit trevligare att vara på jobbet. Tyvärr inte mycket att göra, och på fredag är jag ledig!

Thilde är bättre, nästan helt bra. Det släppte på natten efter att hon hade som ondast.

Igår var de rätt pigga, även Patrik som åkte och jobbade. Idag var han istället bara på jobbet och vände för att han mådde illa. Han ligger i sängen sedan kl. 7. När ska detta ta slut? Jag hoppas innerligt att jag klarar mig från detta, eftersom vi har lite planerat i helgen.

Vi köpte nämligen biljetter i julklapp till oss allihop till Disney on Ice på lördag i Scandinavium. Det är ju såå trist om vi inte kan åka allihop. Håller tummarna för att vinden vänder. Sedan är det en liten kille i familjen som fyller 3 år på fredag och som ska firas på söndag! Några dagar kvar som tur är… Det är ju “bara” onsdag.

3 januari 2011

Vad gör man?

Åkte till jobbet idag glad i hågen eftersom jag inte kände något av magsjuka…

Vad hjälpte det… efter lunch meddelar Patrik att han inte mår något vidare alls och att jag gärna får komma hem och ta hand om en pigg pojk och halvdassig en tös, som verkar ha fått förstoppning… Gråtande ansikte

Stackars stumpan… Hon skriker för att det gör så ont och hon får panik  om man väl får henne upp på toaletten. Jag köpte receptfri lösande medicin på vägen hem och ber till gudarna att det ska hjälpa.

Nu har hon varit rätt lugn i en timma och bara myst i soffan. Skönt!  Imorgon får vi nog försöka hitta på något. Jag är inte den rastlösa sorten, men jag blir nipprig av att sitta inne såhär många dagar utan att det händer NÅGOT! Jävla kyla med, som gör att man inte vill gå ut. *pust*

2 januari 2011

Vår gran…

Jag har just jagat ut de sista barren… Eller ja, man brukar hitta barr långt efter – hopplöst.

Nu ligger granliket ute på vår snötäckta altan.  Man kanske kan ana att den barrade en aning Blinkar

DSC_0036    DSC_0072

Före

Efter

DSC_0076DSC_0075   Vila i frid! Spöke