28 februari 2010

Kvällen är räddad!

Jag tog mig utanför huset en stund till idag på begäran av Patrik, som var sugen på Kexchoklad!

Då smög sig detta också ner i korgen… DSC_5521

Så nu vet jag vad jag ska göra resten av kvällen! ;-) Jag är nämligen en av dem som inte “bara” läser skvallerblaskan hos frissan… Finns det fler som jag?

Godingar…

DSC_5414 DSC_5425

Det var blött, men härligt att komma ut i friska luften en stund. Nu behöver vi lite mat i magen också. Klassiska Mamma Scan köttbullar står på menyn nu om si sådär 10 minuter…

DSC_5445  DSC_5474

I morgon

Jag ser fram emot i morgon, då allt är som vanligt igen. Jobb och dagis, fast lite tid för annat… Smällar man får ta! Snacka om att ändra inställning efter några otroligt sega dagar hemma i sjukstugan igen.

Imorgon väntar jag mig också i alla fall EN leverans… Antingen mina nya gardiner, eller garn och virknål, så jag kan sätta igång att pyssla!

Det verkar bli en slappisdag till här idag. Patrik är inte pigg, men barnen har så mycket överenergi att jag snart blir galen!  Det kanske är dags att pälsa på dem overaller och vantar och bege sig ut och rulla runt i snön tills de somnar av utmattning :-)

27 februari 2010

Såååå tråkig dag!

Fy vad långtråkigt och slappt! Jag har inte riktigt haft nån ork idag. Sedan är jag väl helt förslappad utav  veckans tre VAB-dagar. Patrik har inte känt sig riktigt ok idag heller och har sovit större delen av dagen. Jag som hade hoppats på att vi kunde kommit ut och hittat på något kul i helgen.

Imorgon måste orken vara tillbaka! Här behöver  städas, tvättas och röjas ordentligt!

Och är det fortfarande lite mildväder så får vi försöka bygga en ordentlig snöskulptur, tycker jag!

Snart börjar den 4:e och sista deltävlingen i Melodifestivalen från Malmö. Jag håller tummarna för ett bra startfält. Något bra måste ju finnas att skicka till Oslo, eller!?

Magsjuka light

Nu har den gått över tre av fyra här hemma, bara Patrik kvar. Jag kände mig lite olustig igår kväll efter att vi hade ätit, så när Patrik gick upp och lade sig, så stannade jag kvar i soffan. Det gjorde jag hela natten.

Jag sov rätt så oroligt och ibland hörde jag jubel från kommentatorerna i curling. Sveriges damer tog guld i natt… KUL!

Ellioth kom ner och gjorde mig sällskap 05.50… 40 minuter senare spydde jag, första och vad det verkar också enda gången – skumt!

Tur såhär i efterhand att jag tackade nej till att leda Skivstången idag på morgonen. Jag har lyckats få en egen ersättare till mitt pass imorgon kväll, eftersom jag antagligen kommer svimma om jag kör då. Jag är lite matt i kroppen!

26 februari 2010

Vettig investering!

Ja, se ni gott folk… Nu gäller det att vara först till kvarn innan de tar slut! Jag tror nämligen att det är ett måste med ett par högskaftade gummistövlar för att kunna ta sig fram på ett vettigt sätt de kommande veckorna.

Jag närmast vadade in till systembolaget och ICA för en stund sedan och då har det bara töat EN dag. Upplagt för kaos – tänk på det!

stövlar

Ombyte förnöjer...

Har gjort om lite... Får se hur jag trivs med det nya utseendet... (Uppdatering:För er, som inte märker någon skillnad kan jag meddela att jag ändrade tillbaka utseendet igen!)

Börjar bli lite trist att vara hemma, trots att man själv inte är sjuk.
Igår kväll var det Thildes tur att spy... Strax efter att jag hade åkt iväg till träningen kom det. Men hon var superduktig! 2 timmar senare fick hon upp vattnet och Provivan hon hade druckit. Sedan var hon så trött så hon somnade lutandes mot mig. Hon ville sova i sin egen säng och det gjorde hon hela natten... Ja, eller till 04.00 ungerfär då hon kom in till oss och var törstig på vatten!
Gott, att det verkar vara en rätt lindrig variant av magsjuka! Håller fortfarande tummarna för att vi ska klara oss i helgen.

Jag hade fått ett meddelande på mobilen innan. Ett samtal från Friskis & Svettis i Kungsbacka, som undrade om jag hade möjlighet att hoppa in som vikarie i morgonbitti kl 09.45. Jätteskoj att de frågar! Men just imorgon vågar jag inte lova något. Mycket på grund av Patriks jobb och all fortsatt snöröjning och eventuell halkbekämpning. Men också, eftersom jag inte vet om jag är frisk imorgon... :-( (Tänk om man alltid resonerade så... "Jag kanske inte är frisk i morgon")
Så jag fick dessvärre tacka nej. Men jag lämnade det öppet för dem att ringa om det kör ihop sig nån annan helg.
Det hade varit skoj att se deras anläggning och prova mitt pass på Kungsbacka-borna! Även här funkar citatet: "Ombyte förnöjer"

Nu väntar vi snart lunchleverans, eftersom kylskåpet gapar tomt. Det blir en jättelåda Nuggets med tre dipsåser från restaurangen med stort M.
Kanske borde ta en sväng till affären i eftermiddag!?

25 februari 2010

Marie tävlar...

Jag har ju beställt garn, dock i andra färger!
Men den här vore häftig att vinna en i de rätta färgerna:


Jag tävlar om en OS-mössa från MiMejd!
Tävla HÄR du också!

Nej, nej, nej...











... och åter Nej!
Inte mera snö... Det fullständigt vräker ner här nu - INTE bra!
Var är våren!?!??!



Titta vad Thilde fick hjälpa till med igår kväll! Lycklig liten tjej!

Gardinjakt!

Sitter och surfar runt efter nya gardiner till vardagsrummet. Det börjar kännas lite småtrist att ha uppe jul/vintergardiner med änglar fortfarande. Men då vill jag ju ha något annat att hänga upp istället. De jag hade i höstas är svarta i botten och inte så kul nu när man vill att det ska bli vår.

I köket ska det upp vårlika gardiner - nej, det har fortfarande inte hänt. Våran strykbräda har gått sönder, så jag måste köpa en ny innan gardinerna kan komma upp. Hög tid med andra ord!
Jag hittade jättefina, enfärgade öljettgardiner, som jag direkt lade i min lilla interaktiva varukorg. Där ligger nu gardiner till tre fönster för 776 kr. Som hittat!
Det är bara det att öljetterna är silverfärgade och jag har svarta stänger, så ropa om ni ska till Ikea inom det närmaste! Jag har en liten lista...
Jag har kommit på att jag verkar gilla grönt och limegrönt väldigt mycket... jag fastnar ofta vid de färgerna. Så även här...
Nu ska jag bara klicka på "Kassa" och "Slutför köp" också.

24 februari 2010

Det blir inte alltid rätt...

I morse var älsklingen snäll och svängde förbi med lite frukost till oss här hemma i sjukstugan.
Han ringde innan och frågade om han skulle köpa något speciellt. Det jag för egen del kunde komma på var vanlig fil, utan smak. Ingen naturell yoghurt alltså, eftersom jag inte är någon yoghurtmänniska - filmjölk helt enkelt.

Vi lade på och efter 10 min kom han med en påse innehållande: Mild naturell lättyoghurt... *pust*
Han försökte rädda situationen med att han hade en paket Verum hälsofil i bilen också om jag ville ha den istället... Det ville jag. Den var med blåbär- och svartvinbärssmak... Haha!
Så långt i från det går att komma typ!
Men det var gulligt att ha svängde förbi mitt i snöröjandet med frukost. Han hade dessutom kollat extra i mejerihyllan så att det verkligen skulle bli rätt, men flyttat handen lite långt åt höger när han tagit paketet. ;-)
Vi överlevde dock frukosten ändå!



Visst är kossorna ändå ganska lika...!? Hihi...

Den dära OS-mössan!

Vilken hit!
Egentligen är det lite småful, men samtidigt ganska fräck. Jag vet redan flera som virkar den ute i stugorna och jag måste erkänna att det drar lite i min kreativa ådra. Jag vill också! Det är bara den lilla detaljen att jag inte kan virka.
Jag kikade in en webbsida som förklarar hur man virkar de olika maskorna. Den jag kände igen var den vanliga luftmaskan. Men vad ska man med en lång "virkmask" till? :-)

Först ska jag i alla fall köpa virknål och garn, så får vi se om jag reder ut det. Men det får bli en annan dag för idag är jag ju hemma med en magsjuk Ellioth. Han spydde senast 03.15 i natt, en kvart efter 1 dl välling.
En timma senare ville han ha välling igen och den fick han faktiskt behålla! Nu till frukost intogs ca 1 dl Proviva, 3 munnar vatten, ett bett på smörgåsen och 4 Cornflakes :-) och än är det kvar i den lilla magen! Rätt pigg är han också -skönt!














Det verkar råda delade meningar ute på bloggarna om det verkligen ska vara fasta maskor (fm) eller stolpar... Vad vet jag!?

Uppdatering 11.50
Nu är det beställt garn och virknål. Fast jag skapar en egen variant med färger. Den blir mörk-& ljusgrå, vit och limefärgad! - Om det blir något alls... haha

23 februari 2010

Så var vi där igen...

... VAB!
Ellioth tog till att spy idag innan jag kom hem från jobbet. Inte kul!
Det blev några omgångar, innan han tillslut somnade på soffan. Nu sover han sedan några timmar tillbaka i sin säng och vi håller alla tummar vi har för att han får fortsätta göra det även resten av natten.
Troligt är dock att han kommer vakna och vara törstig och hungrig och så är det igång igen.
Nästa sak att hålla tummarna för att att Thilde inte får det i natt. Det är så jobbigt när det kommer i sängen.
Inte mycket att göra tyvärr, bara att hänga med och vänta ut.

Det enda positiva är att vi faktiskt för första gången på evigheter har kommit i fatt på jobbet, så det känns inte lika jobbigt att stanna hemma imorgon. Men lite pust ändå för alla sjukdomar!

22 februari 2010

Jörgen & Tina...










...från Tv-serien "Familjen Annorlunda". Vilka fantastiskt underbara människor!
De är en insprirationskälla... kanske inte just på grund av alla tio barn, utan hur de är mot varandra och det tålamod och lugn de båda besitter.
Jag kan inte vara annat än imponerad.
Man känner ju ibland att man behöver få lite tid för sig själv och tid tillsammans utan barnen. Men det är inte alltid lätt att få till och veckorna bara går... Tänk då att hitta en barnvakt, som överlever en helg med tio ungar!!!
Här är deras hemsida www.tiobarnsmamma.se

Vilken syn...

Det såg värre ut på riktigt än vad det gjorde i lördagens tidning! Verkligen tur att ingen var på väg in eller ut från jobbet när det hände. Detta gjorde att det var lite småbökigt att ta sig in i byggnaden idag. Vi fick smita genom butiken, via lagret - en spännande liten utflykt.

Inte en så spännande dag dock för den stackars Securitasvakten, som fått i uppdrag att sitta där hela dagen... Ja ja, jag hoppas rivningen av taket är klart tills imorgon och att de checkat av taken ordentligt så de inte rasar in. Kollegan, som kom tillbaka brunbränd från Thailand idag tyckte att vi borde få risktillägg dagar som dessa. Superbra idé tyckte vi andra. Men min erfarenhet säger att det stannar vid bara: En bra idé... :-)

Jag fick sluta lite tidigare idag, eftersom Patrik behövde skotta av den sista snön på taket innan det blev mörkt. Mot slutet av veckan ska det tydligen komma snöblandat regn. Fy, hemska tanke. Det kommer bli rent livsfarligt att vistas utomhus det närmaste. Takras, mördaristappar, snorhalt på vägarna och översvämningar... Kul - Inte!

Jag känner att jag har frångått bloggens tema lite det sista. Mycket klagande på vädret har det blivit. Jag får kontra med att det blev färska scones till mellanmålet idag. Det var gott! :-)

20 februari 2010

Det finns lite hopp...

Om fyra veckor ska vi åka på lillsemester till Sälen med min far + fru, samt bror med kompis. Det ska bli intressant och förhoppningsvis väldigt skoj och trevligt!
Ellioth har dock visat sig vara en lite fegis vad gäller snö och pulkaåkning. Jag undrar hur detta ska gå med fyra dagar med enbart massa av detta!?

Vi trotsade just snöyran och var ute en sväng och tack vare en heltokig och snövild storasyster släppte det Liiite... Vi åkte ingen pulka, men Ellioth tog mod till sig att lägga sig i snön bredvid Thilde och göra en alldeles egen snöängel. Det finns hopp...
Det vore roligt om han vågade åka lite pulka med inte bara på en skottad plan väg. Det kommer väl...

Här får ni ett axplock av 30 min effektiv tid ute i snön:






Thilde tog sig rullandes och skrattandes ned för den jättelika snöhögen!

Kommentarer...

Jag verkar inte kunna kommentera på blogger... Jag har flera vänner som använder den här sidan, men där kan jag inte lämna något avtryck. Det verkar inte som att jag stannar inloggad på mitt konto. Väldigt skumt!

Jag hade önskat mig sovmorgon idag. Men på grund av den jävla snön, så blev det inte så.
Älsklingen blev inringd kl 06.00 och stack iväg för att ploga och skotta... Han är inte hemma än.
Det har kommit ca 30 cm i natt, vilket gör att man helst håller sig inomhus. Min mamma ringde innan. Det var tänkt att vi skulle fira hennes födelsedag imorgon, men eftersom hon inte vågar sig ut på vägarna för att handla så tar vi det en annan gång.
Lite skönt eftersom jag tänkte ge mig ut idag och leta efter present idag... Så imorgon hade jag fått gå på kalas presentlös. :-)
Hoppas dock på att våga mig ut innan kvällen, för jag är sugen på räkor ikväll till Melodifestivalen och det har vi inte hemma, tyvärr.
Jag har stora förväntningar på kvällens deltävling. Göteborg brukar kunna leverera. Jag har själv varit där två gånger när den slutliga vinnaren har tävlat där. Fame och The Ark! Bra deltävlingar båda gångerna.... Så upp till bevis Göteborg! Skiter det sig hoppas jag kunna tröstäta ett rejält lass räkor!

19 februari 2010

Fredagsmys....

Lovade mig själv att inte använda det uttrycket... Men vem kan låta bli?
Sitter nu i soffan och njuter med ett glas vin efter en hel arbetsvecka, som förövrigt gått ruskigt fort... Precis som vanligt!
Vi har haft kul i veckan också precis som vanligt. Så himla gott att trivas bra på jobbet.

Nu till något som inte är så kul och trevligt längre... SNÖN!!! Ååååh nu får det faktiskt vara nog! Vill inte mer. Jag är helt enkelt inte anpassad för sådant vinterväder. Skittrist!
Bra är det i och för sig att det är snö i Vancouver, så vi kan kamma hem lite fler medaljer i OS. Men Vancouver är ju inte här! ;-)
Om 20 minuter är det hockey! Heja Sverige!

18 februari 2010

Sova, inte sova....!?

Ellioth ligger uppe i sängen och tjuter som ett brandlarm. Jag vet inte vad det är han övar på?
Thilde hörde jag ligga och sjunga lite istället. Hon som knappt fick gå och lägga sig fort nog...
Det hade nog varit en rolig och intensiv dag på dagis idag. Hon ville inte åka hem när jag kom för att hämta dem. Det var massor hon ville visa!
De hade varit på "bio" idag och ätit popcorn och druckit vatten... Hihi! Skoj att de hittar på sådant.
Filmen som hade visats på diabildsduken var Pippi. Utav vad det var Thilde gick och nynnade på innan så måste det varit Pippi på de sju haven. :-) Hon sjunger duktigt min lilla tjej! Det gör en musik- & sångintresserad mamma glad förstås!

Nu snöar det igen... När räcker det?!??

Pust...

Idag slutade jag 12 - hur skönt som helst att komma hem till lite lugn och ro en stund.
Men jag hittade en kuvert från Telge Energi i brevlådan, som var mindre kul att öppna. Jag drömde ju innan jul om en värstingfaktura... Här kom vi Alldeles för nära sanningen! Usch och fy.... Vilken miss!
Vi har haft rörligt elpris hela vintern. Väldigt osmart att inte kontrollera detta. Jag vet inte vad jag ska skylla på mer än att det är så tråkigt och oerhört svårbegripligt. Det blev dyrt...
För de pengarna hade jag kunnat åka till Spanien en vecka och levt gott.
Fan - jag blir förbannnad på mig själv och på den här jäkla vintern. Det är nämligen inte bara mitt fel, som ni förstår... hehe

Har förövrigt plockat ner julgardinerna i köket idag. Det var på tiden! Jag hoppas på att få upp nya ikväll som påminner om att vår och sommar faktiskt finns!

17 februari 2010

Lasagne

Har precis nyss svalt kvällsmaten. Idag blev det lasagne. Det är vansinnigt enkelt och vansinnigt gott. Barnen älskar det också, även om de inte var vakna och fick smaka just ikväll. Men det finns kvar till dem imorgon och även till mig när jag kommer hem mitt i lunchtimman! Perfekt... bara att värma!
Nu slöar jag i soffan och kikar på OS, som hittills har varit rätt lyckat för Sveriges del. Riktigt roligt. Både damer och herrar har just kvalat sig vidare i sprintern. Det vore kul om de kommer till finalen och kan tampas om medaljerna även där.

Idag på jobbet pratade vi lite om dialekter. Det är vansinnigt skoj. Jag som är från Mark kan en hel del roliga ord och uttryck från "Marbo-dialekten".

Här kommer en liten, roligt ordlista:

Beruskader =Full
Bläfta =Vifta
Dûver =Duger
Flång nyer =Helt ny
Förveten =Nyfiken
Lealöser =Utan stadga
Makklit =Bekvämt, enkelt
Rûset =Kyligt
Tyken =Uppstudsig, Näsvis
Sytligt =Otäckt, äckligt
Ögenaböj =Ögonblickligen

16 februari 2010

Jympa & Catch up

Om en liten stund ska jag iväg på Lottas nya jympapass för våren. Det ska bli kul.
En tjej från Varberg, som både jag och Lotta träffat vid olika tillfällen genom Friskis skulle också dyka upp idag. Så vi bestämde oss för att ta en bastu och lite fika efter passet. Så nu har jag fixat varsin ostfralla och en liten chokladbit, som vi är värda efteråt! Det ska bli trevligt...
Ska hinna natta ett stycke barn innan jag ger mig iväg bara. Så, so long!

15 februari 2010

Kalla det vad du vill....

Jag kallar KALLA för en supertalang! Vilken tjej... Hon stod pall pressen och presterade när det behövdes som bäst!
Sveriges första och förhoppningsvis inte sista guld detta OS!
Jag hittade detta klippet på nätet, med hennes tidigare fantastiska prestationer. Titta och njut!

Konflikt!?

I bilen på vägen hem från lördagens 6-årskalas…

Thilde 3,5 år: ”Nallen säger bara; Nähä, nähä, nähä och jag säger bara; Joho, joho!”

Redan nu är Thilde och Nallen inte riktigt överens. Hur ska detta bli i framtiden? Det framgick dock aldrig VAD det var de var oense om… ;-)

14 februari 2010

Så här firar vi...

Har det undgått någon att det är Alla Hjärtans Dag idag? Skulle inte tro det...
Vi var hos min mor i Fritsla en sväng på eftermiddagen och fick lite god fika. Barnen fick fina kläder i present dagen till ära - och så lite godis förstås. Jag fick en ask chokladhjärtan - en exakt likadan som jag själv gav mamma. Fast jag fick trisslotter utan vinst också *skratt* Tur att man inte vet det när de köps... Då hade man ju tagit lite illa upp ;-)

Väl hemma var det dags att byta om till träningskläder igen. 3:e gången på 4 dagar. Skivstång/Kondition - svettigt värre, men kul att vara tillbaka!
Så fort jag kom hem mötte jag Patrik i dörren, på väg till skidspåret.
Men nu är han hemma igen och vi ska fira lite vi också....

Så här firar vi!





13 februari 2010

Facit....

1,5 rätt blev det... Inte mycket att hänga i julgranen! Jag kan alltså avskriva alla planer på att börja sia om framtiden.

Trista bidrag överlag idag med faktiskt. Lite besviken måste jag säga!

Gissar vilt...

Om man kanske skulle ge sig på en "kvalificerad" gissning om utgången i kvällens deltävling i Melodifestivalen även denna vecka. Förra veckan gick ju otäckt bra så den här veckan kan ju i princip bara gå sämre. Lite osmart av mig alltså att ge mig in i leken då jag verkligen inte har oddsen på min sida... :-)
Men jag kan helt enkelt inte låta bli...
Samma förutsättningar den här veckan:
Utan att ha hört låtarna, eller läst om favorittippningar ser min gissning ut som följer:

Final: Andreas Johnsson
Final: Kalle Moraeus & Orsa spelmän
2:a chansen: Anna Maria Espinosa
2:a chansen: Andra Generationen + Dogge
(mest för att Sveriges Radio Sjuhärads trevliga radioprofil Mats Nilsson är med)


De må bära eller brista!

Nu har vi precis kommit hem från barnens kusins 6-årskalas. God mat, god tårta och trevligt sällskap. Timmarna flög iväg. Barnen lekte jättebra, så det var en extra bonus.
Vällingen är intagen och snart väntar nattning och föräldrarnas intag av lite gott vin! :-)

Uppdatering 20.27
Känner nu hur ruskigt fel jag gissat denna gång... Riktigt illa!

11 februari 2010

Nybörjare...

Sitter i soffan och känner mig lite matt i kroppen efter att ha kört ett skivstångspass för första gången på 3 hela veckor... En lite smått trevande insats får jag nog säga. Passet är så nytt än och nu hade jag ju hunnit glömma lite...Men men, jag ska på det imorgon igen, så jag får väl tänka till lite :-)
Undra hur det kommer gå? För jag kommer nog inte bli fri från träningsvärk, snarare precis tvärtom... Men det är skön smärta, som jag får träna bort eller bygga på lite till imorgon.

Nu slappas det i soffan med gott samvete.

9 februari 2010

Vardag igen...

Nu är det vardag igen, den är klart underskattad när man har blivit van den istället för att vara hemma varje dag.
Det är skönt att veta vad som ska hända... Barnen behövde lite stimulans på dagis också. Det blev lite ledset hos Thilde igår bara när jag lämnade dem. Det var ju ändå två hela veckor sedan de var där.
Idag var det istället lite mer spännande att gå till dagis, efter som de lite större barnen skulle gå på teater. Roligt att de har lite sådana utflykter och att de hittar på saker ekonomin till trots! Det uppskattas.

Vi började fundera på semesterplaneringen på jobbet i eftermiddags. Det kändes inte som en så svår nöt att knäcka tills jag kom på att dagis ju säkert är stängt några veckor... Jag ringde dit för att kolla läget, och mycket riktigt 27-30 är det stängt. 4 hela veckor! Det gjorde det hela betydligt med komplicerat eftersom jag blir lite låst vid huvuddelen av dessa veckor och vi behöver vara en ordinarie på kontoret hela sommaren helst... *pust* Hur ska vi lösa detta så det blir bra för oss båda?
Kan de inte ha det lite flexibelt även på dagis!? Om man bara får in allas tider i god tid, så hinner man ju få ihop personalens eventuella önskemål om semesterveckor också.
Ja ja, detta blev ju nytt för oss nu, eftersom det blir första "dagis-sommaren"... Vi lär oss väl så småning om.

Huvudsaken är att sommaren har ett bra svar på den här vintern med massa härlig sol och många sköna stranddagar!

7 februari 2010

Korvgrillning i kylan

Nu är barnen nybadade efter en märklig liten utflykt.
Det blir liksom aldrig riktigt så som man har tänkt sig när man gör saker med mindre barn.
Vi åkte till sjön för att grilla korv nu i eftermiddags. Tyvärr fick vi inte sällskap av solen, som var så härlig igår.
Väl framme satte vi barnen i varsin pulka och skulle dra dem ner till stranden.
Så fort pulkan inte gick helt plant, utan lutade lite i sidled, så fick Ellioth panik och ville bli buren hela vägen ner...
Jag frös om fötterna redan när vi kommit fram. Jag får väl delvis skylla mig själv, eftersom mina stövlar kanske inte är så vinteranpassade. Men samtidigt är jag otroligt frusen och får fort ont i tår och fringrar om det blir för kallt. Aj, aj! Ellioth vägrade i alla fall att gå i snön, så han satt still i sin pulka hela tiden.
Vi tände en brasa och fick grilla korven i lågorna, nån glöd hann vi inte vänta på. Snabbt och lätt! När vi väl ätit korven och åtminstone smakat på våran varma O´boy, som annars brukar vara rätt mysigt så skyndade vi oss tillbaka till bilen och hem till värmen. *pust*

Undrar just hur det kommer gå i mitten av mars då vi ska åka upp till Sälen några dagar med pappa och hans fru...!? Behöver jag säga att jag hoppas på bättre!?

6 februari 2010

Måste bara visa....



Detta inlägg skrev jag som kommentar på Facebook tidigare idag när en av mina vänner ville satsa en peng...
Undra hur mycket jag vinner på min gissning, som visade sig vara 100%-ig.... Utan att ens ha hört en enda av kvällens låtar innan sändningen, som förövrigt inte bjöd på några större upplevelser tyvärr.
Det enda roliga inslaget var faktiskt Dolph, som gjorde en kul grej av alltihop! :-)

Ikväll smäller det!

Melodifestivalens första deltävling från Örnsköldsvik.
Jag ser nu att det går att "tjuvlyssna" på låtarna på Aftonbladet, men det tror jag nog att jag ska låta bli och satsa på första lyssningen i kväll, även om det inte alltid behöver göra låten rättvisa om kläder och framträdande är tråkiga.
Jag ska i alla fall försöka hålla mig från att klicka på de länkarna!

Snart ska vi gå ut och åka lite pulka. Vi väntar på Patrik, som skulle åka och titta till en fisketävling på en sjö i närheten. Hoppas han kommer snart, klockan går och snart börjar det bli lunchdags istället...
Lika fantastisk väder idag ialla fall, så det ska bli gott att komma utanför dörren litegrann. Jag gissar att barnen kommer älska det, efter två veckor med feber, förkylning och öroninflammation.

5 februari 2010

Jobbelijobb

Jag låg en bra stund i sängen idag och kände efter noga hur jag mådde, men till slut trots lite halsont och snuva, så tog jag mig upp och ner till duschen!
Det gjorde gott. Lite nässpray och smink på det, så var jag redo för jobbet. Vad skönt det var att bara komma ut. Solen gick upp när jag var halvvägs till jobbet. Det var såååå vackert att se alla snötäckta granar, som lystes upp av en lite lätt rosa morgonsol. Man ville bara stanna och sitta och titta en stund.
Tyvärr brukar man ju ha lite bråttom på morgnarna, så detta hans såklart inte med.
Det gick i alla fall rätt bra att jobba och det var trevligt att vara lite social. :-)
Nu känner jag mig mycket piggare.

Om några minuter väntar utegrillad fläskfilé! Patrik har stått inne i växthuset och grillat... hehe
Det ska bli sååå gott!

3 februari 2010

Nu måste det snart hända något

Det är såååå tråkigt att inte orka göra något... Det vettigaste jag har gjort idag, förutom att ge barnen sin medicin, är att plocka ur diskmaskinen.... Inte i - disken står fortfarande kvar i drivor på köksbänken. Vill bara blunda, helst inte gå dit alls *pust*
Barnen har fått tillbaka lite energi, och tydligen ska allt göras åt på en och samma gång. De testar mig ordentligt och jag orkar inte, vill helst bara sova. Inte så lätt, som ni förstår... Det får väl vänta 10 år ;-)

Ska slötitta lite på "Sex & The City - The Movie" nu en stund medan Ellioth fortfarande sover middag och Thilde är ganska lugn.

2 februari 2010

Hata eller älska...?

Ja, man kan hata eller älska Melodifestivalen så mycket eller lite man vill... Jag är i alla fall en av dem som är lite mer åt "Älskar-hållet" *kliver ur schlagergarderoben*
Alla som känner mig vet att jag älskar att sjunga och helst lite fånig schlager, eller en härlig countryinspirerad låt a´la Shania Twain eller Jill Johnson *erkänner* (Läs igen, jag skrev inte Country, utan CountryINSPIRERAD) ;-) Det finns nämligen massa annan bra countrymusik också...
Ända sedan Sound of Music stod på schlagerscenen 1987 och Lotta Engberg sjöng "Fyra Bugg och en Coca Cola" samma år är jag fast! Jag skulle fylla 6 år...

Man missar helt enkelt inte Melodifestivalen! Glömde ju nämna att hela kalaset börjar på Lördag!

En bild på årets fräcka scen - Där jag gärna skulle stå!


Titta och njut... Måste medge att jag sörjer lite att jag var så liten på det glada 80-talet! ;-)


...och här har vi Lotta!

Omöjligt?

Nej tydligen inte!
Thilde har också öroninflammation - på båda sidorna! Helt sanslöst, tar det inte slut nån gång?
Hon var superduktig hos läkaren. Hon som annars är VÄLDIGT reserverad mot nya människor i nya sammanhang, så det var skönt. Nu har hon också fått penicillin i alla fall. Nu ska man bara lyckas lura i dem det ett par gånger om dagen i en vecka!
Ellioth har varit oförskämt pigg idag och varit överallt och pillat på allt han inte ska. Men otroligt skönt att se att han är tillbaka pigg och glad igen!
Thilde är rätt pigg just nu också, till skillnad från igår kväll då hon hade drygt 39 graders feber och bara ville sova.
Tack och lov för oss alla, så har båda barnen sovit bra i natt all hosta till trots. Vilka starka varelser små barn är egentligen... Hade vi mått som dem, med tanke på kroppens storlek hade vi inte varit mycket värda precis.
Jag stannar hemma även imorgon. Mina bihålor känns mycket bättre nu, men det har vandrat nedåt bak i halsen - otrevligt!

Den stackars Försäkringskassan kommer få ta hand om världens rörigaste "Tillfällig föräldrapenning-ansökan"... haha
Först varannan dag Patrik, varnnan dag jag på den första barnet, sedan några dagar på det andra barnet... någon timma på båda barnen samtidigt, då Patrik åkte till läkaren, med Ellioth igår och Thilde idag!
Vi kanske inte ska räkna med några pengar förrän tidigast till midsommar! ;-)
Hua... hemska tanke, eftersom FK kommer stå för halva våran månadslön i februari känns det som!
HEJA Försäkringskassan!

1 februari 2010

Februari inleds med sjukstuga...

Redan februari och det har i natt kommet 20 cm snö till!!! Som om det inte räckte sedan innan. Nu ryktas det också att det ska komma ännu mera på onsdag... Fy - hemska tanke. Det hade räckt med totalt 10 cm tycker jag, men det är inte alltid vädret tycker som jag har det visat sig många gånger innan.

Idag fick vi en tid på bvc för Ellioth, vars feber inte riktigt har velat släppa. Det visade sig att stackars plutten har fått öroninflammation i ena och begynnande i andra örat... Inte en tendens han har visat om att det gör ont i öronen. Men nu kan vi ialla fall behandla. 7 dagars penicillinkur... Hoppas det försvinner efter det.
Imorgon ska jag försöka få en tid även till Thilde, som har haft det jobbigt stundtals idag med sin förkylning. Hon har nämnt ont i örat, så det är lika bra att kolla upp det direkt OM ifall att....

Mina bihålor spökar och det gör att jag får värk i tänderna.... Inte kul. I natt när jag och Ellioth "sov" på soffan, så var jag uppe 3 gånger och kokade upp vatten, klickade i Vicks och andades in ångorna för att göra fritt i systemet...
Nu vill vi bli friska!!!