29 augusti 2009

Trött!

Nu känns det... Veckan som varit har kommit i kapp!
Veckan har sett ut som följer:
Söndag: Hämta en dunderförkyld Thilde vid husbilen, Övningspass Skivstång
Måndag: VAB & Jympa, ett Diplomeringspass i Basjympa
Tisdag: VAB
Onsdag: Jobb & Övningspass med min kurskompis
Torsdag: Kaosartad dagislämning, Jobb & Diplomering av mitt pass!
Fredag: Kaosartad dagislämning, Jobb & Kickoff med jobbet
Lördag: Kickoff med Friskis inklusive två olika träningspass.
*pust*
Imorgon var det tänkt att vi skulle ha mammaträff här. Men imorgon får det vara fokus på familjen, så jag har ställt in träffen. Hoppas det är skönt väder, så vi kan hitta på något trevligt med barnen ute.

Mitt diplomeringspass gick toppenbra - allt satt!
Jag fick många fina ord på vägen och också tips och idéer. Det är några saker jag ska ändra inför premiären på torsdag!
Jag fick min "Friskis-kostym" idag med! :-)
Nu ska jag dricka upp mitt vin och sedan stupa i säng.
Natti!

25 augusti 2009

Nya skor

Ja, idag tog jag och min lilla förkylda tjej med ut på ett par ärenden. Lite mjölk- & brödhandling på Ica och sedan köp av nya träningsskor på Team Sportia. Jag hittade ett par riktigt fina! Att jag ska ha röda byxor och att det kanske inte matchar struntar jag i.
Jag har oftast väldigt svårt att hitta skor som sitter bra på båda fötterna, eftersom min högerfot är en storlek mindre. Därför är det oftast jobbigt att prova skor. Jag får nästan jämt tänka bort att det känns lite konstigt för det glömmer jag bort efter ett tag! Jag hoppas att det blir samma med dessa skorna! Hade jag varit rik, hade jag ju alltid köpt två par i olika storlekar ;-) Nu får jag börja gå in dem istället, så att jag kan använda dem imorgon kväll när jag ska köra övningspass med min kurskompis Carina!

24 augusti 2009

Mysdag

Idag har jag och Thilde haft en lugn dag hemma. Vi var själva på förmiddagen när lillebror var på dagis en stund. Patrik hämtade honom på lunchen!
Sedan sov han middag i drygt två timmar... :-) Det är jobbigt att leka!
Under förmiddagstimmarna passade jag och Thilde på att baka kakorna jag länkade till igår! Jag gjorde Plopp-varianten och en variant med Mörk Center/mint! Båda blev riktigt goda! Men det var väldigt sött, så man kan inte äta så många - vilket ju är bra såklart!
Jag blir hemma även imorgon.

Nu ikväll har jag varit på ett diplomeringspass på Friskis. Lotta, min kompis från receptionstiden klarade det galant! Så nu är hon basjympaledare! Jätteskoj och massa Grattis!!!
Jag hoppas att det går lika fint för mig på torsdag... Det blir ingen med genomgång av passet innan dess. Bara anteckningar och musik tror jag, så jag vet hur jag ska göra.
Undra när nerverna ska göra sig påminda?

23 augusti 2009

Skulle ju tipsa också...

... glömde det!

Jag hittade ett recept på Chokladsnittar med Plopp, som jag bara måste testa snart!
Kolla här länken.

Härlig helg

Den här helgen har varit skön. Gott väder och nästan fullt upp! Fast med roliga saker. Patrik har i och för sig kämpat framåt med tak-kupan och kommit en bra bit. Det blir fint!
I fredags kväll efter mitt träningspass åt jag massa goda räkor och njöt av lugnet. Patrik var ju och fiskade kräftor. Han hade kommit hem runt kl 2. Jag sov stenhårt och märkte ingenting!
Det hade blivit ett rätt bra gäng med kräftor! Dryga 300 stycken, som vi delade med grannen. Smaskigt. Så dessa tog en stund att koka! Vi ska provsmaka nu om en stund!

Thilde har sovit hos morfar och Helen i husbilen i natt tillsammans med Helens barnbarn Lovis, som är jämngammal. De hade haft det kanonbra och skoj. Cyklat runt på campingen som hejsan och gjort en utflykt i skogen, ätit glass osv... Tyvärr hade hon vaknat med världens förkylning imorse, så det blir till att VAB:a i morgon, min första dag tillbaka på heltid!
Igår, efter lämning av Thilde vid husbilen, drog resten av familjen ner till ett soligt Varberg för att fira svärfar. En jätteskön eftermiddag blev det.
Vi fick smaka på surströmming... Vääääldigt (vill inte skriva äckligt, men jag måste...) Äckligt!
En sådan frän, märklig smak har jag aldrig tidigare varit med om och jag insåg ganska snabbt att det måste varit fattigt här förr i tiden, eftersom man valde att smaka på det... Det måste näst intill ha varit på liv och död. Det var ju roligt att smaka, men det är inget jag kommet göra om!

Jag är nu ganska nyligen hemkommen från mitt första övningspass på Friskis. Fyra tappra deltagare, varav en var min Friskis-fadder dök upp och testade med mig!
Det var roligt och det kändes bra... Några små missar blev det väl och visst finns det massor att förbättra! Men det är ju också meningen :-)
Imorgon ska jag finslipa lite igen och tänka lite mer på instruktionerna...
Jag har bestämt en preliminärtid för diplomering på torsdag. Den tiden kommer jag ta! Det känns gott att få det gjort!

Nu kräftdags!

21 augusti 2009

Upp som en sol...

...och ner som en pannkaka!
Så kändes det på jobbet idag. Innan i veckan fick jag reda på att skrivaren inne i vårt rum hade gått sönder under min semester och att det varken skulle kostas på att laga, eller köpas in någon ny. Så mycket som vi skriver ut, så tyckte vi att det var ett väldigt märkligt beslut. Redan i onsdags eftermiddag när vi skrev ut massa påminnelser på skrivaren vi istället blivit ombedda att använda och när detta tog 45 min, så blev det lite annat ljud i skällan!
Idag efter frukost körs den in... Efter en liten lätt ommöblering så fick den gott om plats! En sprillans ny, stor skrivare, MED kopiator!!! Det kunde inte bli bättre. Så otroligt mycket det underlättar att slippa gå iväg varje gång man behöver dra en kopia! Så tack för det :-)
Det var verkligen fredagskänsla på jobbet idag... Lagom flamsigt och trevligt.
Men sedan när jag skulle hem, så dubbelkollade jag med min chef om det fortfarande var ok för mig att börja 08.30 om dagarna och då ta 30 min lunch, som vi pratade om innan sommaren. Svaret blev tvärnej! Det är VD:n som inte vill ge med sig. Ingen flex inte! Lagom bakåtsträvande om jag får säga vad jag tycker!? Skittrist!!!
Fan - nu måste jag ju ändra barnens dagistider. Stackarna. Det blir långa dagar för dem nu!
Fast idag hade de varit jätteglada och duktiga på dagis hela dagen. Det gör det lättare, när man ser att de trivs så bra.
Dessutom var Sara, deras fröken tillbaka igen. Det var extra toppen!
Nu ska jag snart natta barnen och sedan ska jag dra igenom mitt skivstångpass igen här på vardagsrumsgolvet. Jag passar på när jag är själv hemma. Patrik och grannen åkte nämligen precis iväg för att fiska kräftor. Jag hoppas på Storfångst!!!

19 augusti 2009

Ny vardag

Ja, nu har det blivit vardag igen. Fast en lite annorlunda vardag än vad det tidigare varit.
Nu har barnen sitt på dagis och vi jobbar och pusslar ihop allt med lämning, hämtning & fritid. Det kommer nog bli en hektisk höst. Det kan nog ta ett litet tag att vänja sig vid det "nya" livet.
Men det ska nog bli bra.
Jag satt och räknade lite på ekonomin innan och kom fram till att det kommer finnas utrymme att spara en bra slant om man bara får ha något sånär friska barn. VAB gör ju ingen rik precis! :-) Hoppas förslaget går igenom även hos Patrik.
Det vore härligt att kunna resa någonstans med familjen, få lite avkoppling och härlig sol! Ja, helt enkelt unna sig lite extra...
Nu är det snart dags att värma lunchen sedan göra i ordning sig för jobb i eftermiddag.
Ikväll kommer min pappa hit en sväng. Han ska följa med mig när jag övar på mitt skivstångspass! Det ska bli kul. Det är helnytt för honom och det blir väldigt nyttigt för mig att träna instruktioner på en nybörjare. Hoppas han gillar träningssättet, så att han kommer tillbaka igen.

17 augusti 2009

Finslipning pågår...

av mitt skivstångspass. Eller, jag är nog nästan klar. Skivan är i alla fall bränd och övningarna är bestämda - Äntligen!
När Patrik kommit hem från första arbetsdagen efter semestern, ska jag åka och dra igenom allt från början till slut. Kanske till och med två gånger för att utnyttja tiden väl! Jag hoppas att det kommer funka bra när de första motionärerna kommer och testar.
På söndag kl 16.30 tänkte jag ha provpass nummer 1. Då är ni som har möjlighet välkomna att testa! Provpass nr 2 blir troligtvis torsdagen där på kl 17.45. Det är alldeles gratis!
Det var skönt att få några timmar att fixa det sista, det tar längre tid än man tror med musiken. Tur att jag tycker det är kul. Jag har redan massa uppslag och idéer till vårens pass, som förhoppningsvis kommer bli mycket lättare att göra!

Barnen är på dagis. Det är näst sista inskolningsdagen idag. Ellioth blev ledsen idag när jag skulle gå, så Sara tog med honom in. Jag gissar att det gick över innan jag hann fram till bilen.
De ska snart hämtas. Vilan är klar vid 14. Sedan är det slut med lugn och ro ;-)

16 augusti 2009

Kusinträff...

...utan en enda kusin till mig. Men det var Patriks syskon och kusiner med barn + föräldrarna. Vi var närmare 30 personer!
Riktigt trevligt var det. Vi har haft som tradition de senaste 6-7 åren att ses på midsommardagen, då alla brukar finnas i Varbergstrakten. Men i år blev det ingen sådan träff pga vädret.
Igår hade vi istället väldigt tur med vädret! Inte en droppe regn från att vi anlände till stugan i Gamla Köpstad. Solen ville till och med titta genom molnen en liten stund. Vi satt ute i ett partytält och smaskade och åt och barnen satt på den inglasade altanen och hade mysigt... Det var helt perfekt!
De är många 3:e kusiner nu, så Thilde hade hela tiden något att hitta på. Det var; Livia 12, Felicia 8, Melina 7, Evin 6, Smilla 5, Irmelie 4, Thilde 3, Ellioth 1,5 & Manfred 9 månader. Simon 16 och Lucas 6 saknades...
Vi var hemma kl.00. Barnen stensov och märkte inte ens att det byttes kläder eller att de åt lite välling.
Ellioth sov till nästan 07.30, efter att ha ropat efter nappen både 04.30 och 05.15... Jag och Thilde fick en go sovmorgon till 09.45.
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Jag tror att jag ska ta med Ellioth till Visko. Han är i stort behov av nya skor. Helt plötsligt från en dag till en annan så är hans skor nästan för små! Vad hände?

14 augusti 2009

Ny design!

Idag kände jag att det japanska körsbärsträden som bakgrund var lite att ta i, även om solen skiner!
Det är ju liksom inte början på sommaren längre... även om man hade kunnat önska det! Det är alltid härligt att ha något trevligt framför sig. Det är ju snarare början på hösten.
Det märks bland annat för att det imorgon är Kräftskiva med Patriks kusiner på sin mammas sida. Vi skulle träffats allihop på midsommardagen, som vi gjort de senaste 6-7 åren. Men så blev det inte så bra väder. Det bestämdes då att det skulle bli en kräftskiva i augusti istället och nu är vi här!
Kräftor är något av det godaste som finns i denna värld!
Så idag måste jag hinna till Fiskaffären och inhandla ett gäng havskräftor. Ser mycket fram emot morgondagen. Hoppas att vädret vill vara med oss. Det ser lite tveksamt ut, men det får gå!

Tänkte lägga i en bild på min "arbetsplats" till hösten... Träningslokalen på Friskis och Svettis!
Här kommer jag och förhoppningsvis MÅNGA motionärer svettas ordentligt på mitt Skivstångspass!

13 augusti 2009

Nya naglar igen!

Idag innan jag hämtade barnen på dagis, så tog jag en snabbsväng uppe i byn. Ja, vi kallar det så eftersom det inte platsar under katgorierna; city, centrum, eller stan!
Jag var inne på Lindex och Wilma. Jag insåg att jag ganska snart fyller år och kom snabbt fram till vad jag önskar mig. Massa presentkort på kläder, samt Christina Aguilera´s parfym "Inspire", som jag har tänkt köpa sedan förra året, då jag fick en liten provflaska av den!
Jag ska skriva ner lite mer idéer sedan... Inte för att jag tror att jag blir firad så hejdlöst, men jag fyller ju ändå 28! :-)
Det enda jag köpte idag och som jag faktiskt tänkte köpa var ett ljuslila nagellack.
Den franska manikyren stod sig i 1½ vecka ungefär. Helt ok! Men nu ska det göras nytt.

Vi har grillat ikväll också, när åskan och regnet äntligen drog bort! Härligt!

12 augusti 2009

Onsdag

Patrik har åkt till Dagis med barnen. Han skulle lämna dem direkt på morgonen idag. Fast jag vet inte hur länge han skulle vara "borta". Det är första gången som de ska få vara med och äta lunch idag med. Spännande!
Så nu sitter jag här igen, helt själv. Tyst och lugnt är det, precis som igår.
Igår slutade det med att jag inte gjorde någonting när jag var ensam hemma... Snacka om att ta väl vara på tiden - eller inte! :-) Men gott var det.
Sedan bar det ju iväg till träningslokalen för att repa mitt Skivstångspass. Det gick mycket bättre än vad jag hade förväntat mig.
Idag ska jag dit igen och jag hoppas få de sista bitarna på plats, så att jag kan köra från start till mål resterande gånger och innan mitt första övningspass.
Nu dricker jag kaffe och laddar.

11 augusti 2009

Ensam hemma!

Just nu är jag alldeles ensam hemma. Det hör verkligen till ovanligheterna. Minns nog inte ens senast jag var det faktiskt!
Patrik tog med barnen till Varberg för lite påhälsning hos farmor och farfar och för att hämta fönster och virke till tak-kupan.
På förmiddagen har vi varit på dagis och på bvc för Ellioths 1,5 årskontroll. Det gick bra förutom sprutan. Hon missade första gången, så det sprutade vaccin överallt. Så det fick bli ett stick i andra benet också... Ellioth tyckte nog inte att det gjorde så farligt ont. Han blev mest förbannad för att man var tvungen att hålla fast honom.
Om ett par timmar ska jag till Friskis & Svettis och se om jag kan komma vidare på mitt pass. Jag MÅSTE bestämma mig hur jag ska göra. Men just nu går det spöken och troll i min andra uppvärmningslåt. Får väl hoppa den just idag i så fall, så att jag kommer vidare med resten! Måste köra tungt idag med, så att jag hinner träna upp mig lite...

Men nu ska jag njuta av att kunna göra precis vad jag vill... :-)
Undra vad?!

9 augusti 2009

Snickare, Älsklingen & Madonna

Det händer mycket den här helgen...
Igår morse gick jag och Ellioth upp i vanlig tid, så vi hade några timmar i soffan innan Thilde vaknade. Vi dukade fram frukosten vid 07.30. Strax där efter rullade två byggbilar fram till huset. Jag var ute och hälsade på killarna och jag hann knappt gå in igen innan Patrik kom hem! Det var skönt att se honom igen och att resan hade gått bra även hem. Det är ju ändå mååånga mil att köra mitt i natten. Så, så mycket sömn hade det inte blivit för honom. Han var väldigt trött!
Men ändå lät han mig åka iväg för att se Madonna! *tack*
Det var kul att se henne, även om man inte ser jättemycket när man står nere på planen! Det var en påkostad show och hon är helt otrolig. Vilken fysik och kondition hon har! Fantastiskt! Annars var jag tyvärr inte jätteimponerad. Kanske hade jag lite för stora förväntningar. Men visst var det ju bra...
Det bästa numret, som jag hann se var en akustisk version av "You must love me" Hon spelade fel ackord i låten, vilket gjorde att hon sjöng: "You must love me... even if I play the wrong chord..." ;-) Men den gjorde hon fantastiskt bra och avskalat.
Hann se ja...
Jo, hon kom igång att spela så himla sent, 21.50 så jag hann inte se de sista två låtarna för jag var tvungen att springa till garaget, som skulle låsas kl 00.00. Det hade inte varit en så bra avslutning på kvällen med en inlåst bil i Göteborg.
Sängen var god när jag kom hem. Det blev nästan 4 timmars (!) sömn innan Ellioth ville upp.
Patrik fick lite sovmorgon till snickarna åter dök upp idag kl 08.00. Det blir fint på taket och vår skorsten var jättefin under plåten, som togs loss!
Det är tänkt att bli färdigt idag. Sedan är det bara resten kvar, men det är lite roligt att planera för. Det ska bli skönt när Ellioths rum är klart, så att vi kan flytta upp alla deras leksaker.

Om några timmar är det kalas igen. Den här gången för min lillebror, som fyller 24 - Grattis!

7 augusti 2009

Dagis...

Idag var det toppen på dagis! De kommer att trivs kanon. Det kändes verkligen idag.
Det var en liten episod då Ellioth strosade omkring ute på gården och gick gram till en gunga och pekade att han ville gunga. Så "våran" inskolningsfröken" Sara lyfte upp honom och tog fart... Vad hon inte visste är att gunga INTE är Ellioths favorit! Han hissnar och tycker att det är otäckt. Så då blev han ledsen och ropade efter mig. Jag kom då och tröstade honom. Men när Sara frågade om han skulle följa med och titta när Thilde gungade istället, så ville han över till Saras famn istället. Så det kändes skönt! Hon verkar vara jättegullig och enkel.
Det andra barnet som skolas in, eller tredje blir det då de andra är mina. Det är en gammal vän från Marks Lucia 1998, vars son Elias ska gå på samma avdelning. Han är Biltokig!!! Lite kul att se. Allt är verkligen Brum brum och så fort det finns en bil, eller ett annat fordon så verkar han styras dit per automatik. Tyvärr är det inte min vän som skolar in, utan hennes man. Men vi kommer ju ses framöver hur som helst. Det ska bli skoj!

När vi kom hem var det middag och sova middag för Ellioth. jag och Thilde tog ett dopp i poolen efter maten istället. Så gott! Sedan solade jag lite medan Thilde plaskade runt och njöt.
Vi har hunnit med Borås idag med. Vi prickade in fikastunden på mitt jobb och sedan köpte jag färdigt födelsedagspresent till bror som fyller år på söndag!

Fick en trevlig överaskning för en stund sedan också. Patrik & Co började hemresan för en knapp timma sedan och beräknas vara hemma lagom till frukosten imorgon bitti. Typ samtidigt som snickarna kommer och ska starta med tak-kupan! Vilken timing...
Dessutom, om jag har en riktigt snäll sambo (det har jag!), så kanske jag om jag har tur kan få åka på Madonnakoncerten imorgon. En bekant till mig, har en biljett över. Om den fortfarande finns kvar imorgon vill säga. Det är ju inte alls säkert. Vi får se... Jag är inget jätte Madonna-fan på något vis, men koncerter är ju alltid speciellt och det är nog en häftig show.

6 augusti 2009

Sista träffen...

...med mammagruppen idag innan 3 av 4 börjar jobba igen. Kändes nästan lite konstigt med tanke på att vi har setts i princip en gång i veckan under drygt tre års tid nu.
Men vi bestämde redan nu en träff en söndagförmiddag, så att det inte rinner ut i sanden. För vi trivs ihop och har väldigt trevligt när vi ses. Så det är ju synd att sluta.
Vår förhoppning, eller jag tycker ialla fall att det vore skoj om vi vuxna + männen kunde ses barnfria nån kväll, äta och drick gott och ha det allmänt behagligt. Men det är lättare sagt än gjort att få till. Alla har ju sitt hela tiden och man kommer vilja hinna med så mycket på helgerna sedan när man jobbar heltid. Så vi får helt enkelt se. Visioner måste man ju ha!
Det blev en perfekt avslutning ialla fall, även om Anna med sina buskillar saknades. (De njöt på sitt håll i stugan idag) Kanonväder hela dagen, så vi var där mellan 10.30 och nästan 17. Det kallar jag heldag och en värdig "avslutning". Rätt lugna barn idag med. De älskar att vara ute och springa omkring.
Vid 18-tiden kikade mormor (min mamma) förbi till barnens förtjusning. Hon läste en saga och sedan pärlade hon och Thilde när Ellioth hade lagt sig. Han var sååå trött idag. Han vaknade 05.30 i vanlig ordning. Middagssovningen blev 30 minuter i bilen mellan 10.30 och 11.00! Så att han ens orkade sista timman är en gåta.
Thilde var bra trött hon med ikväll. Busat hela dagen i värmen, först på dagis och sedan hos Alvin. När vi kom hem han hon med ett vredesutbrott också, när jag drog fram dammsugaren. Jag fick absolut inte dammsuga!!! Det kramade nog ur de sista krafterna.

Idag när vi åt frukost kom en söt liten undran från Thilde:
- Mamma!?
- Ja!?
- Jag undrar när pappa har fiskat färdigt?

Lilla stumpan, så söt!
Vi saknar allihop pappa nu. Men nu är det bara två dagar kvar, sedan kommer älsklingen hem!

5 augusti 2009

Badfilm


Äntligen kan man bjussa på lite härliga sommarbilder!
Det får bli på barnen ;-)

Lovely!

Såhär mysig kan man vara, trots att man vaknar och vill upp 05.40!

Idag har vi haft en härlig dag. Det började med frukost och sedan iväg till FÖRSKOLAN (inte Dagis...) Där var vi i en timma och det funkade bra. Vi fick träffa alla "fröknar" och de verkade mysiga alla tre. En av dem var gravid, så henne kommer de bara träffa under hösten.
Thilde och vår granntjej, som är på samma avdelning satte direkt igång att måla och kladda i målarrummet och Ellioth hittade en låda med djur och sedan en köksvrå.
Imorgon är det också bara en timma. Thilde vill tillbaka och det är ju bra. Hoppas att det fortsätter så!
När vi kom hem gjorde jag lunch, det kändes som vi kastade i oss maten för att kunna komma ner till Varberg så fort som möjligt. Det har ju varit sol idag!!!
Helt fantastiskt! Perfekt temperatur. Vi mellanlandande på stranden så att barnen fick bada lite innan vi hälsade på hos svärmor och svärfar vid deras härliga tomt på Apelvikens kulle. Vi fick supergod grillad fisk och glass. Barnen sprang omkring och plockade ärtor i trädgårdslandet och körsbär från träden. En och annan halvmogen tomat knycktes också... men de hade det också härligt ute i solen! Jag själv hade kunnat sitta där i solen i resten av mitt liv kändes det som. Sååå gott var det!
Men det blev till att åka hem och bada av all färg från förskolan, körsbärsfläckar på magen och strandsand... Ellioth sover och jag har börjar förbereda Thilde på att sängen väntar också, men hon "ska bara" titta på ett Alfons-avsnitt till...

Jag ska ladda upp en liten filsnutt från stranden, bara jag får över det från telefonen! Återkommer senare...

4 augusti 2009

Fransk manikyr

Igår, efter en förmiddag inonhus, åkte vi till Borås för lite småshopping. Jag hittade lite smått och gott. På vägen hem stannade vi för lite kvällsmat hos mamma i Fritsla.
Det blev lite senare nattning än vanligt och Thilde skulle givetvis trotsa igen. Men till slut gav hon sig och jag fick lite lugn och ro!
Jag tog till att försöka måla naglarna med fransk manikyr, som jag inhandlade på Eko. Det var lite bök kan man säga, väldigt många moment innan man blev klar och ändå har jag bara gjort ena handen! Är det därför man ska gå på salong och göra sånt tro? Det vore ju skoj att testa någon gång.
Resultatet blev i alla fall ganska ok. Fast när man tittar lite närmare, så borde jag målat vitt lite längre ner... Shit happends!
I kväll efter pappas kalas, får det bli andra handen. Först klistra på en "tip guide", sedan måla vitt, torka, måla lack över hela nageln, torka och tillslut en "top coat" och torka igen! *pust*
Stora bekymmer en vanlig måndagkväll!

3 augusti 2009

Regn, regn, regn

*Håll för öronen de som önskar, eller blunda en stund kanske är bättre...*
Vad fan är detta för helvetes, jävla pissväder??? Varför???
Det går ju inte hitta på något skoj, eller jo visst går det men pengarna räcker inte hur längre som helst om alla dagar är som den här.
I går var det ju fint. Det kunde väl fortsatt så. Allt blir så mycket lättare. Nu ska jag inte säga att man inte Kan gå ut, för det kan man ju. Det blir ju tyvärr så himla mycket mer omständigt och jag gillar det inte. Så idag blir det en innedag- Igen! Stackars mina barn :-)
Det får i alla fall bli en tur till Borås i eftermiddag för att leta födelsedagspresent till pappa. Hoppas på snälla barn då.
Men nu är det snart dags att laga lite lunch.

2 augusti 2009

Äntligen lite sol!

Byrån är snart ihopmonterad. Jag började i förmiddags och hann bara få ihop två delar innan min far dök upp. Han kom för att tvätta husbilen... men först blev det lite byråbygge, sedan 11-kaffe och när han var klar med husbilstvätten, så var det redan lunchtime. Det var skönt att få lite hjälp, nu är det bara lådorna kvar och de tänkte jag försöka få ihop ikväll när barnen har somnat. Det kommer nog bli bra när jag väl har fyllt alla lådorna! Det skulle sitta fint med en platt-tv där på sedan också... :-)
Vi får väl se hur mycket pengar det kan finnas kvar efter tak-kupan är på plats och Ellioths rum är färdigt och möblerat... Antagligen får sådan lyx vänta.
Vi har varit ute i den härliga solen idag också - äntligen lite sol och värme. Thilde har cyklat fram och tillbaka på gatan. Det är verkligen toppenkul nu när hon har fattat hur man gör och inte hela tiden bromsar. Det blir en sväng till på gatan när lillebror har gått och lagt sig!

1 augusti 2009

Vilken jääävla dag...

Shit vad många fighter det har blivit idag, nästan uteslutande om små skitsaker, som blir uppförstorat till stora världsproblem i Thildes huvud... Detta blandat med avundsjuka och slagsmål om min uppmärksamhet blir en fantastiskt dålig ekvation! Nu kan jag säga att mitt tålamod snart är slut för dagen.
Om jag dessutom nämner att jag tog med mig båda barnen till Ikea nu på eftermiddagen, så fattar ni...
Alla i hela varuhuset (inklusive herr Kleerup) måste ha hört båda mina vildingar när vi stod i kassakön (givetvis den mest långsamma) och väntade på att få betala. Den ena skrek högre än den andre och ville inte längre sitta i kundvagnen.
Sedan har Thilde otroligt svårt att förstå att hon måste hålla sig nära mig, trots massa bilar och en stor parkering. Hon kan likaväl få för sig att sticka iväg skrattandes och lyckligt ovetande om vad som kan hända... Det retar mig till vansinne att hon inte förstår att jag verkligen blir arg och rädd på riktigt när hon gör så. Hon bara skrattar vidare... *pust* När treårstrotsen har lämnat dottern är det väl precis lagom att bli sonens tur... Härligt, härligt!

Jag har ialla fall möblerat om i vårt sovrum idag och det blev en rejäl byrå + en hylla från Ikea, som jag tänkte försöka montera imorgon. Ikväll har jag haft fullt sjå med att bara få upp de tunga kartongerna på andra våning. Men skam den som ger sig... Jag har i alla fall gjort tillräckligt idag. Barnen är badade och Ellioth sover. "Bara" Thilde kvar - Bäst att ladda för kvällens förhoppningsvis sista strid!

Vad ska vi hitta på?

Jag sitter och funderar på vad vi kan ta oss för... Jag fick för mig att fixa massa hemma. Men jag kunde ju knappast valt en sämre vecka att bli sugen på det. Hur ska det gå till? Jag kan knappt springa upp på andra våning utan att det blir ett jäkla liv.
När barnen sover är det inte heller så lätt, eftersom det är just uppe de sover och Ellioth dessutom ännu i vårt sovrum.
Det ska det ju bli ändring på i höst, då hans rum äntligen ska bli klart! Men jag vill fixa NU...
Köpa en rejäl byrå till vårt sovrum, så att det går att få undan allt som fortfarande står i sina flyttlådor i väntan på något bättre ställe att ta vägen. Ikea kommer nog få besök av oss till veckan.

Ikväll när barnen har lagt sig ska jag försöka med följande:
~ Dra igenom mitt Skivstångspass, så att jag får lite träning + blir klar nån gång!
~ Rensa skit i källaren och fixa med massa tvätt
~ Laga mat så det är färdigt att värma inför morgondagen.

Ja vi får väl se hur mycket jag får undan!
Nu ska Ellioth i alla fall sova lite middag och sedan får vi nog ta en liten promenad i solen som äntligen visar sig... Jag tror att lite lördagsgodis hägrar för den lilla damen! :-)